Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alka24

naczyniak

Polecane posty

Gość Alka24

Jakiś czas temu pojawiła mi się na udzie niewielka plamka. Mój ówczesny dermatolog powiedział, że to nic niepokojącego i prawdopodobnie wyskoczyła ta plamka po opalaniu (byłam wtedy po urlopie). Nic się z nim nie działo, więc według zaleceń lekarza nie powinnam się martwić. Kilka dni temu jednak byłam u innego dermatologa i określił tę plamkę jako naczyniaka o charakterze łagodnym. Póki co nie będziemy nic z nim robić, ale mam się pojawiać do 2 miesiące na kontrolę. Po przyjściu do domu poszukałam w internecie i okazało się, że naczyniaki są klasyfikowane jako nowotwory... :| Nie umiem w to uwierzyć, ale czy w takim razie mam nowotwór? Jezeli tak to dlaczego lekarz przyjął to tak spokojnie? Jezeli ktoś wie coś więcej w tym temacie, to bardzo proszę o pomoc!

Gość 1821
nie masz zadnego nowotwora...nie przejmuj sie

Gość spoko laska 27
łagodne nowotwory sa zupełnie niegroźne dla naszego zdrowia, nie wiem czemu ludzie na słowo nowotwór reagują jak opętani. grożne sa nowotwory złośliwe, a właściwie złośliwe nowotwory nieleczone i dające przerzuty, ty nie masz sie o co obawiac. jest wiele łagodnych nowotworów.

Gość Alka24
To nie tak, że panikuje, ale w mojej rodzinie dużo osób ma raka. Czyli mam po prostu nowotwór, tak?

bo naczyniaki sa roznego typu....nie wariuj, idz po opinie do drugiego dermatologa. ja tak zrobilam, bo mam sporego pieprzyka na plecach, wypuklego. tez sobie wkrecilam, ze to czerniak....

Gość Alka24
Ale ja sobie nic nie wkręcam, to dermatolog powiedział mi, ze to naczyniak o charakterze łagodnym.

a ja sie nie dziwie, ze panikujesz. masz prawo!! moja mama i babcia( czyli w linii prostej), obie mialy raka, na szczescie wyszly z tego, ale ja tez sie badam co pol roku. sa uwarunkowania genetyczne do zachorowania na nowotwor, wiec lepiej zapobiegac niz leczyc.

Gość Alka24
No widzisz, a u mnie w rodzinie z raka nikt nie wyszedł. To nie jest tak, że panikuje, ja po prostu nie mogę w to uwierzyć.

Gość Alka24
upppp