Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rocznej córki

czy tak jest dobrze

Polecane posty

Gość mama rocznej córki

Moja córka za 2 tyg. kończy roczek - czy dobrze daję jej jeść? 5.00-6.00- mleko 240ml - jak sie obudzi to jej daję i nie wiem czy dobrze, czy ją uczyć żeby jeszcze dłużej spała? ok. 9.00 - kaszka + owoce - albo z koompotu, albo banan, albo tarte jabłuszko do tego. 12.30 - 13.00 - obiad - sama gotuję. 15.00 - biszkopt, chrupki - czasem tez owoc 17.00 - 17.30 - chlebek pszenny lub zwykły z mięsem, jajkiem, rybą, albo twarogiem, no różnie, czasem chleb z masłem+ jogurt. 19.30 - 240ml mleka na sen z bebiko - ono jest z kaszką.

Gość mama rocznej córki
podnosze

Gość mama rocznej córki
niby powinno byc 5 posilkow - w tym 3 główne - sniadanie, obiad, kolacja + 2 lekkie - ale wiadomo o 6.00 daje mleko - bo nie będę wstawac i kaszki robic. To u mnie 3 główne występują praktycznie jedrn ( po kaszce -obiad ) po drugim - nie wiem czy dobrze?

Gość a jaaaaaaaaa
ja nigdy nie stosowałam schematy typu o tej porze to a o te tamto i żeby było 5 posiłków. Dzieci jadły jak chciały. Po prosty zobaczyły w siatce rogalik czy bułeczkę i sobie zabrały i jadły. Nie liczyłam tego nigdy. Nie mam na to czasu po prostu i są inne życiowe problemy , niż to ile razy dziecko jadło. A moje nie chodzily głodne na pewno -uwierz.

Gość mama rocznej córki
No ale stały rytm dnia powinien byc...to co np. dziecko zjadlo rogala a za chwile obiad?

jest ok. u mnie jest tak: 6 - 240 ml mleka 10 śniadanie 16 obiad 17.30/18 owoc 19.30 kolacja (kaszka mleczna z owocami) od 10 do 16 nie je, bo majpierw się bawi, potem ok 11.40/12 idziemy na spacer i od 12.30/13 do 15.30/16 śpi. to po obudzeniu dostaje obiad.

Gość mama rocznej córki
to długa ma przerwe

Gość mama rocznej córki
ale masz fajna długą drzemke. U nas spi 2 razy ale krótko po 30 min. - chociaz czasem i 2x po 1,5h ale to sporadycznie. A co dajesz na śniadanie? Ja to co ty na podwieczorek:)

Gość mama rocznej córki
podnoszeeeee

Gość i jeszczerazzz

ja stawiam na 5 posiłków. moja nawet jak wstanie o 6 tej to mleko dostaje dopiero o 7.30 :)

mój to jak się o tej 6 obudzi to rzuca się na mleko jakby 3 dni nie jadł! jeszcze do niedawna budził się o 4 i jadł, a teraz już ładnie nockę przesypia (20.30-6/6.30 je i do 7.30/8.30 śpi) na śniadanko je bułkę z serkiem białym/ z pastą jajeczną/ szynką/ jajecznicę/do tego ogórka kwaszonego, czasem budyń ode mnie zje, czasem płatki owsiane (budyń i płati na zwykłym mlekiu robię, nie na modyfikowanym) no śpi pięknie. chyba odsypia okres noworodkowo-niemowlęcy :P nigdy nie spał tak ładnie! całe nocki i te 3 godziny w dzień, ale jak nie śpi to szaleje i na dworze długo jesteśmy (dziś np byliśmy 8.15-10 i potem 11.40-13.10) i na pewno jeszcze raz wyjdziemy na co najmniej godzinę.

Gość mama rocznej córki
moja tez rano pije jakby tydzien nie jadla:) I o dziwo dzis tez ladie spala - 1h35min. i teraz tez spi.

Gość ahhhhhh
mała_agatko strasznie dużo czsu spędzacie na dworze.. czy twój Synek chorował do tej pory czy zahartował się???

niestety chorował - jak miał 3 miesiące miał zapalenie gardła (ale ode mnie sie zaraził), potem w wakacje "trzydniówka" i we wrześniu zapalenie oskrzeli (zaraził się od mojego brata) i to koniec. ale na szczęscie bez antybiotyków przy każdej z tych chorób :) a na dwór zawsze wychodzimy! czy pada, czy wieje, czy śnieży, czy mróz. synek nie umie usiedzieć w domu! dziś już od 7.30 mnie wyciągał! a latem to całe caluteńkie dnie na dworze byliśmy. jak rano o 8 wyszliśmy tak na obiad przychodziliśmy (często tylko nakładalam na talerzyk i znów na kocyk szliśmy jeść), spał na kocyku pod drzewem i do domu o 19 na kąpiel :) także praktycznie non stop na dworze. jak chlodno było to spał w domu, ale przy oknie otwartym na ościerz :P

a i w domu mam chłodno, max 20 stopni (w nocy ok 17), zawsze chociaż 1 okno otwarte. mały najczęściej biega w spodenkach bez skarpet, bo jak mu je założę to zdejmuje a w rajstopkach ostatnio pocą mu się stópki, więc biega bez :) zawsze ma stópki cieplutkie :D

Gość no i super

Gość i co jak tam

Gość podnoszeeeeeeeeeeeeeeeee