Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudna_ sytuacja

mam rente rodzinna nie mieszkam z mama a ona mi nie chce dawac moich pieniedzy

Polecane posty

Gość trudna_ sytuacja

Witam ... mam problem mam 17lat i juz nie mieszkam z mama tylko z chlopakiem. Moja mama zabiera moja rente po ojcu i nie chce mi jej dac nawet polowy bo mowi ze dopuki nie mam 18lat to jej nie dostane.. a mi glupio jest patrzec jak moj chlopak za wszystko placi sam a mama mi mowi ze wziol mnie na utrzymanie.../ za to ona przewala moje pieniądze... prosze pomóżcie;/.. mam jeszcze jedno pytanie czy jak założe teraz konto bankowe czy ta renta bedzie mogla na nie wplywac?? bez jej zgody?, bo ona sie na to nie zgodzi.

no niestety. z tego co wiem do do ukonczenia 18 lat podlegasz jej wladzy rodzicielskiej i nic z tym nie zrobisz. lepiej nie rozrabiaj bo cie jakis kurator wezmie za glowe, ze przebywasz poz miejscem zamieszkania. a mama jesli bedzie chciala to oskarzy twojego chlopaka o "wyciagniecie" nieletniej z domu

Są twoja kasa... i co mi wiadomo możesz iśc na pocztę i zgłosic że kasę którą dostajesz nie jest ci dawana przez listonosz do rąk własnych...albo w czasie dostawania kasy możesz iśc na pocztę i stac w kolejce zanim listonosze pójdą w teren...najlepiej dzień przed się już dowiadywac czy kaska jest... mój szwagier tak robi.. chodzi na pocztę...

Gość okiennica
to nie są jej pieniadze - tylko na nią. dopoki nie jest pełnoletnia - nie moze nimi dysponować - a nawet na poczcie będize musiala okazać sie dowodem -

Gość fpwejfpigj
masz 1 lat jestes niepełnoletnia smarkuląmatka prawnie zarzadza tymi pineidzmi zebyw takim iwkeu mieszkac i dupczyc sie z chłopakiem grzech!!!!!!

Gość okiennica
a szwagier jest pelnoletni ?

Gość fpwejfpigj
jestes prawnie smarkula która udaje dorosła nikt ci tej kasy nie da albo dogadaj sie zmatka albo poczekaj rok wtedy dostaniesz

a na kogo sa adresowane przekazy z zus - napewno na jaj matke bo tak jest z renta na niepolnoletnie dzieci. nie dostanie jej na poczcie. nie ma mowy.

Gość trudna_ sytuacja
ale moja mama ma je na konto

Gość trudna_ sytuacja
fpwejfpigj ty posłuchaj to moje życie i bede robila co chce z moim chlopakiem..

Gość okiennica
to tym bardziej ich nie dostaniesz - konto jest jej i pieniadze wplywają na to konto - to niby kto może jej je wydrzeć? ale , Ty jesteś lepsze ziółko - 17 lat i już sie po łóżkach poniewierasz .... Do szkoly chociaż chodzisz ?

Gość trudna_ sytuacja
tak tak... ale jak pojde do zuz-u i powiem ze nie mieszkam znia to moze cos sie uda zmienic... albo mi zatrzymią rente. tak chodze do szkoly i sie dobrze ucze, nie znasz mojej sytuacji w domu z mama to nie gadaj pozatym to nie ja sie wyprowadzilam tylko ona mnie wyżucila. bo sie domagalam moich pieniedzy bo nie dawala mi na nic. tylko mowila ze od tego jest moj chlopak.

Gość okiennica
tak , tak - idz i powiedz ,ze nie mieszkasz z matką - na pewno Tobie dadzą pieniadze . Pewnie w komplecie z kuratorem .

Gość trudna_ sytuacja
pozatym jak znią mieszkalam to też mi nic nie dawała..tylko gadała ze mam sobie zarobic ....wiec nie bądz taka mądra wiesz..!!!

Gość trudna_ sytuacja
ja juz mam 17lat nic mi nie zrobią ....a nawed jak dadzą kuratora to on sie postara o moje pieniadze...bo zobaczy jak mieszkam i ze chodze do szkoly..

Gość okiennica
bo sie domagalam moich pieniedzy bo nie dawala mi na nic. tylko mowila ze od tego jest moj chlopak. ----------------------no i koniec końców wyszło tak jak chciała Twoja mama - forsy nadal Ci nie daje , a Ciebie utrzymuje chlopak.

Gość trudna_ sytuacja
moja siostra tez sie wyprowadzila w wieku 16lat bo nie wytrzymala moja mama poszła do sądu i co nic nie zrobili>>>pozatym odwal sie od mojego zycia ... !!! mnie interesowało tylko co zrobic zeby miec cos z tych pieniędzy, bo jak narazie to nic nie mam. dobra moze nie musi mi ich dac ale niech daje na potrzeby, !!!

Gość trudna_ sytuacja
no wyszło na jej!! tylko jak bierze moje pieniądze i wydaje a potem chce jeszcze odemnie a wie ze moje pieniądze ma ona...mój chlopak jest na tyle dobry ze nawed nie chce zebym jej zabierała tych pieniedzy no i sam jeszcze jej czasami daje...tylko ja nie umie patrzec jak on placi 1500zl za mieszkanie i ogolnie daje na wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość trudna_ sytuacja
ciekawe ile ty masz lat??! za mAdra jesteS pewnie masz zycie z bajki...hahahah taki co sie tak wymądrzają własnie mają najgorzej:!!!

Gość czerwony kastaniet
1500za mieszkanie- co wy w zamku mieszkacie?

Gość okiennica
no , prosze jaki ten Twój chlopak laskawy - pozwala ci zostawić pieniadze , które i tak do Ciebie nie należą - prawdziwy z niego dżentelmen . A Twoje potrzeby maja być zapakajane w domu a nie w mieszkaniu chłopaka - i pewnie byly , tylko że panience ciagle bylo malo . O jakiej sumie w ogole Ty mówisz ?

Gość okiennica
tylko jak bierze moje pieniądze i wydaje a potem chce jeszcze odemnie a wie ze moje pieniądze ma ona...--------------------------czytasz co piszesz ?

Gość trudna_sytuacja
1200zl panienko... nie poprostu wynajmujemy mieszkanie..!!!!!!!!!!!!!

Gość trudna_ sytuacja
fakt ostatnie dwie renty przepuscilam na tabsy i czipsy