Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaka

Anemia u 6 tygodniowego dziecka

Polecane posty

Gość agaka

Jeżeli ktoś podawał swojemu dziecku leki homeopatyczne na anemię proszę o informacje jakie?Czy pomogły?

moja córka jak miała ok. 2miesięcy miała anemię wystarczało że podawałam jej żelazo... wejdz. na tą stronę ...musisz isię zalogowac... www.dziecko24.pl

Gość agaka
Niestety podajemy żelazo 3 ml dziennie i kwas foliowy ale nadal nie jest lepiej.

Gość agaka
Czy nikt nie podawał leków homeopatycznych swoim dzieciom?Pomóżcie mi podjąć decyzję?

Gość wiesz....
Leki homeopatyczne to też trzeba pod okiem i wedle zaleceń specjalisty podawać.........wiem coś o tym, bo jak brałam na własną rękę to nie działały, dopiero jak zaliczyłam wuzytę u specjalisty to tenże dobrał mi odpowiednio dawki i listę leków, wówczas zadziałał jak trzeba.

Gość agaka
Zgadzam się nie chcę brać na własną rękę, podawać oczywiście. Wybieram się do homeopatki pediatry, ale wcześniej chce się dowiedzieć czy ktoś podawał takie leki swoim dzieciom i czy działało?

Gość agaka
Może to nie jest dobry pomysł, ale w poniedziałek idę. Zastanawia mnie jednak ta cisza na forum. Naprawdę nikt nie miał takich doświadczeń?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
żelazo trzeba długo podawać, żeby wyniki się poprawiły wizyta u lekarza nie zaszkodzi

Gość wiesz....
Ja podawałam ale żelazo pt: hemofer a później ferrum lek. Homeopatycznych środków w tym wypadku nie stosowałam, choć z homeopatią miewałam i miewam doświadczenia, jednak nie konkretnie w związku z anemią....chciałabym Ci pomóc ale nie potrafię.

MOJA JUZ TERZ DUZA CORKA W OKRESIE NIEMOWLECYM TEZ MIALA ANEMIE,ALE JA MIALAM ANEMIE W CIĄZY I TO PRZESZLO NA NIĄ NIESTETY,ŻELAZO ITP NIE POMAGAŁO:((MIAŁA PRZETACZNA KREW W WIEKU 9 M-CY,BO JAK SIE OKAZALO,JEJ ORAGANIZM NIE PRZYSWAJAŁ TEGO ŻELAZA,lEKARZE POBRALI PROBKE KUPKI I WYSZEDL TAKI WLASNIE WYNIK,PO PRZETOCZENIU MAMY SPOKOJ,MA SUPER WYNIKI OD TAMTEJ PORY.POZDRAWIAM

Gość agaka
Może i długo ale od 4 tygodni podawania nie jest lepiej tylko coraz gorzej! Zaczynam poważnie się martwić. Podzielcie się swoimi doświadczeniami z podawaniem żelaza lub innych leków na anemię.

ja mialam zelaza we krwi 50 gdzie dolna norma wynosi 45 i podnioslam do 90 za pomoca soku z buraka. po soku z buraka wynik mialam 95. gdzie norma to od 45-150 wiec idealnie

żelazo podawałam długo bo przez 8 miesięcy z niewielkimi przerwami, dziewczynki miały piękne szare ząbki;) + kwas foliowy - ważne by nie podawać tego razem z mlekiem. miały anemię od urodzenia, słabszej przetaczano krew 4 krotnie w ciągu pierwszego miesiąca. jak zaczęły jeść mięso wszystko się unormowało. takie ja miałam doświadczenia

Gość agaka
Mam nadzieję, że u nas do tego nie dojdzie. Cały czas myślę o lekach homeopatycznych? Może są lepiej przyswajalne?Żelazo w nich zawarte to żelazo hemowe 2+, a ferrum lek to 3+, żelazo w hemoglobinie też jest na 2+. Może to by było łatwiej przyswajalne?Jak wygląda transfuzja krwi u takiego malucha?

Gość agaka
Jeżeli jeszcze ktoś walczy z takim problemem proszę o wypowiedź!!!

Moja córka z racji tego,że pękały jej żyłki od wkłuwania miala nacinaną nózke w okolicy pachwinki i tam umieszczono wenfoln,przez ktory dostawala krew-w nocy musiałam pilnowac,by go sobie nie wyjęła,ma po tej historii malenka blizne po szwach,a poza tym super zdrowa dziewczynka:))

Agaka,a co na to Wasz pediatra???chyba powinien wiedziec jak Wam pomóc???

Gość BlekiOka
www.dziecko24.pl

Anemia u mojego synka została wykryta jak miał 2 tygodnie. Nie miałam doczynienia z lekami homeopatycznymi.Podawałam żelazo - ferrum lek. Wiem tylko jedno że czasami bywa tak że trzeba bardzo ługą ciągnąc kurację żelazem.U mnie trwała 4 miesiące. Piszesz że nie ma poprawy,że nawet jest gorzej.Myślę że gdyby mnie spotkała taka sytuacja wybrałabym się do innego lekarza! Może trzeba zrobić jakies inne badania,zwiększyć dawkę..

Gość agaka
Dawka jest bardzo duża juz jak na takiego malucha.Zaczynam tracić zaufanie do mojego lekarza. Nic nie mówi o dodatkowych badania, sama musze je zlecić.Teraz kupki są nawet normalnego koloru. Zwariuję od myślenia, ona chyba nie przyswaja żelaza. CO TU ROBIĆ?

moje dziecko było leczone homeoptycznie z innego powodu pod okiem lekarza i poskutkowało :) w łodzi znam super specjalisre

syn pół roku, urodzony w 35,5 tc niedokrwistość od urodzenia podaję ferrum lek kwas foliowy i vit b miał także przetaczane krwinki teraz idziemy na badanie i zobaczymy jak wyniki, ale sa co raz lepsze

Gość agaka
Mojej nie pomagają leki, co to za zioła?

Gość agaka
Zapomniałam dodać byłam u homeopaty pediatry i niestety nic, wysyła nas do krakowa, czy któraś z was była w szpitalu na prokocimiu?

Gość agaka
Jak mogę pomóc swojemu dziecku? Radźcie dziewczyny?

no apróbowałąs z homeoptia ?? chcesz meila do świetnej homeopatki opiszesz sytuacje i zobaczysz ?

Przy anemii z niedoboru żelaza maluch dostaje preparaty tego pierwiastka przeznaczone dla niemowląt, najczęściej doustnie. Leczenie przynosi efekty zazwyczaj po 6-8 tygodniach. W trakcie kuracji dziecku przejściowo mogą ściemnieć zęby, oddaje też czarne stolce. Jeżeli pierwotną przyczyną niedoboru żelaza jest alergia pokarmowa, trzeba odstawić uczulające produkty (mleko zwykłe zastąpić hydrolizatami, ewentualnie zrezygnować z glutenu). Rzadsze postacie niedokrwistości wymagają dodatkowych badań i leczenia w zależności od przyczyny (np. podawania kwasu foliowego, witaminy B-6 i B-12). Pokarm kobiecy zawiera mniej żelaza niż mleko modyfikowane, jest ono jednak z nim lepiej przyswajalne