Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa pomponia

Poród w Policach

Polecane posty

Gość penelopa pomponia

Witam! Czy któraś z Was rodziła w Policach, na nowo wyremontowanym oddziale? Jeśli tak to podzielcie się wrażeniami, szczególnie Panie po cc.

Gość penelopa pomponia
żadna tam nie rodziła:( ?

no właśnie też jestem bardzo ciekawa, zastanawiam się na porodem tam?????

Koleżanka rodziła tam w grudniu przez cc. Dotarła na oddział o 6 rano ze skurczami a cesarkę zrobili dopiero po 9, chociaż od początki\u wiadomo było, że będzie cc. Potem na oddziale każdy mówił co innego, co położna to opinia. Generalnie nie polecała. Oddział może i nowy, ale opieka w ogóle nie zorganizowana.

Gość penelopa pomponia
ja też mam mieć cc w marcu, oddział wygląda imponująco ale w końcu nie to jest najważniejsze, jestem ciekawa jaka jest opieka, personel...może jeszcze ktoś coś napisze...:)

Gość franczeska78
Też szukam informacji na ten temat, ale póki co ciężko się dowiedzieć czegoś w necie, termin mam na maj i mam nadzieje, że do tego czasu bedzie wiecej opinii. Kilka koleżanek rodziło ale jeszcze przed remontem i raczej sobie chwaliły.

Gość ciekawaaaaaaaa
up up

Gość lilaskaj
Ja rodziłam w Policach i bardzo sobie chwale:) Miałam cc. Zarówno personel jak i warunki były w porządku.

lilaskaj a trzeba wziąć ze soba wyprawke dla dziecka ?bo w niektórych szpitalch to obowiązek.

Gość lilaskaj
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mialam swoją. Pieluszki jednorazowe, tetrowe, rożek, jakieś ubranko na pewno dostaniesz. Nie mają chusteczek chigienicznych, warto też zabrać kosmetyk do mycia dla maleństwa jaki zamierzasz stosowac dla malucha wdomu, żeby nie zmieniać po powrocie ze szpitala na inny bo podobno nie jest to wskazane u maluszków. Ja nie mialam ale dostałam w szpitalu paczkę próbek i był tam emolium, który później kupiłam. Koniecznie zaopatrz się w aptece w podkłady ginekologiczne bo u nich to towar deficytowy.

Gość lilaskaj
*chusteczek nawilżanych:)

Gość upupupup
nie wierzę żadna tam nie rodziła??

Gość upupupup
ja np słyszałam ze opieka po porodzie nie jest zbyt dobra, i ze wogóle brak organizacji, i podobno jakiś niefajny ordynator tam jest teraz, po obejrzeniu porodówki bardzo chciałabym tam rodzić, ale te negatywne opinie......

Gość conni26
witam ten ordynator to doktor Celewicz jest moim lekarzem od wielu lat szczerze go polecam ja rodzę w policach na początku lipca

Gość upupupup
coni daj znać proszę i powodzenia:-)

Gość conni26
nikt nic nie pisze ?????

Gość conni26
rodzę już za parę dni nadal zamierzam w Policach nikt nic nie napisze ?

Ja też czekam na opinię bo zamierzam tam rodzić więc może ktos jednak się jeszcze wypowie

Autorko jestes z Polic ???kiedys tam mieszkalam :)Moja siostra tam rodzila,wymeczyli ja i tak jak chciala skonczyla CC (tylko po co ta meka?)

Witam! Rodziłam w Policach 11 lipca. Miałam cc. przed porodem leżałam kilka dni na patologii ciąży. Jeżeli chodzi o ten oddział, to opieka jest wspaniała. Porodówka?? każdemu życzę takiej załogi :), natomiast oddział połogowy....tragedia.Moim zdaniem większość personelu nie powinna tam pracować (pozdrowienia dla pielęgniarek z sali pooperacyjnej). Jak się później dowiedziałam te "mniej sympatyczne" położne są z Unii Lubelskiej. Wszystkim kobitkom, które zdecydują się rodzić w Policach życzę, aby personel z Unii akurat w tym czasie był na urlopie :)

Ja dawno już doszłam do wniosku że nie warto szukać opinii o szpitalu bo każdy mówi co innego. o każdym szpitalu słyszałam i rewelacyjne i fatalne opinie. wszystko zależy od tego na jaki zespół się trafi.Z tego co zauważyłam wszyscy niemalże jednogłośnie narzekają na połogi- temu się nie dziwię bo sama kiepsko wspominam. Ja w prawdzie nie rodziłam w Policach ale z personelem ich miałam okazję spotkać się na Unii (kiedy to oddział w Policach był remontowany). Ktoś pisał że nieprzyjemne były właśnie położne z Unii. Ja odniosłam zupełnie przeciwne wrażenie. Leżałam w szpitalu 3 miesiące. Póki personel z Polic nie zjawił się w szpitalu, było całkiem ok. Wiadomo- z małymi wyjątkami ale generalnie dobrze ten czas wspominam. Kiedy przyszły Police zrobiło się mniej przyjemnie- ale tu też były wyjątki-część położnych nie do zniesienia ale niektóre- do rany przyłóż. Szczególnie jedna- która sama się narażając,pozwoliła mojemu mężowi wejść na oddział noworodkowy- za co jestem jej do dziś wdzięczna:) Trochę się rozpisałam- w sumie o niczym- ale dązę do tego, ze nie ma w zasadzie dobrych szpitali i złych. wszystko zależy od tego jaki skład nam się trafi przy porodzie, od naszych upodobań i od aktualnego stanu ducha personelu.

Gość penelopa pomponia
Urodziłam w Policach, pesonel był bardzo w porządku, z jednym małym wyjątkiem, który potem okazał ludzką twarz;) na połogu cóż, żle nie było prochy p/bólowe dawali więc nie narzekałam:) w ogóle połóg mnie wykończył i po cc było mi wszystko jedno kto koło mnie biega wykwalifikowana urocza pielęgniarka czy saddam husajn;) interesowały mnie dragi:D a tak serio to wspominam dobrze...mogę polecić szpital choć ja nie oczekiwałam niczego dobrego po naszej służbie zdrowia stąd też może odbieram swój pierwszy pobyt w szpitalu pozytywnie...