Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarek23kraków

Reportaż. 2012 rok i co dalej?

Polecane posty

Gość
jak w takim razie robaczki przygotowujecie sie do końca świata ??? hehe hymm ten 2012 będzie cięzim rokiem gwałt i rozpusta totalna bezkarnośc zapanowac winna :P

Gość jarek23kraków
To są tylko domysły co może się stać. zanim to napisałem bardzo dużo czasu spędziłem tak jak to sucz napisała na naukowych dowodach i przypuszczeniach. zestawiłem te dwie rzeczy gdzie wyraźnie nie napisałem że będzie tylko rozważałem co może nastąpić a to różnica wystarczy dokładnie przeczytać i postarać się zrozumieć:)

Gość
STARAM SIE ! STARAM .... ale z moim IQ ?? :/ :P

Gość jarek23kraków
Myśle że z Twoim IQ jest wszystko w porządku:) człowiek ma taką nature że rozumie to co chce zrozumieć, widzi to co widzieć chce i tym podobne:) jedno jest pewne nie wiadomo kiedy to nastąpi, lecz nastąpi napewno:) wisi mi to czy to będzie 2012 rok czy 3150 :) nie chodzi o sianie paniki czy czegoś w tym rodzaju:) jeśli naukowcy nie machnęli się w obliczeniach to 2012 rok to rok kiedy słońce przysłoni czarną dziure co może prowadzić do różnych kataklizmów albo do niczego:) i to się nazywa spekulacja:)

Gość
kotku wiem ze z moim IQ jest bardzo ok :D ironizuje jedynie gdyz nic co racjonalne i nie poparte dowodami do mnie nie przemawia ofc. rozumiem założenie przesłania tego topiku co nie znaczy ze sie zgadzam ...

Gość jarek23kraków
Kotku? nie słodź mi;) widzisz na dowodach jest oparte to że co 13000 lat z powodu ruchów galaktyki dzieją się różne dziwne rzeczy:) najgorsze co 26000 kiedy słońce jest na równi z czarną dziurą:) to teraz taka spekulacja:) mamy wielką dziure ozonową - fakt to że galaktyka ustawi się tak że po środku będzie słońce zasłaniające czarną dziure też fakt - to że i majowie i nostradamus się nie pomylili w obliczeniach ruchu galaktyki też fakt czy 2012 rok to będzie ten moment cantralizacji galaktyki spekulacja gady słońce się tak ustawi może dojść do jego rozgrzania i silnych rozbłysków gdzie faktycznie stopnieją lodowce i dojdzie do kataklizmów czy do pochłonięcia części jego energii przez ów dziure gdzie na ziemi zapanują katastrofalne mrozy itp przypuszczenia, założenia itp:)

Gość jarek23kraków
każdy ma do tego swoje podejście, jedni wierzą że 2012 rok będzie tym inni się z tego śmieją :) taka natura ludzka:) będzie co ma być i tyle;)

Gość Sentsix
Ja mam pytanie. Skąd ta pewność iż ich kalendarz faktycznie kończy się na odpowiedniku w naszym systemie kalendarzowym 21 12 2012 ? Czy aby napewno ekwiwalentnie to jest wyliczone? Od kiedy zaczęli się tym zajmować? To pytanie traktujcie nieco poza dyskusja ja nie polemizuje z obserwacjami i wyliczeniami astrofizyków co do wizji burz elektromagnetycznych spowodowanych koniunkcja ciał niebieskich itd itp Coś w tym napewno jest choć osobiście uważam iż badając materiał typowo naukowy a nie gawędziarski w tym temacie można dojść do wniosku że obawy te są wysoce przesądzone. Jak to jest z tym kalendarzem? Czy nie jest to aby kolejny atak histerii pod wpływem magii liczb? Pytam w kontekście tych dwójek i jedynek. Już podobne akcje były przy okazji roku milenium to też jest była jakby magia liczby. Tak mi się wydaje. Jak to jest z tym kalendarzem Majów?

Gość jak zwykle gdy na temat
czegoś dyskutują ci , którzy nie bardzo mają pojecie o swrubowkręcie to zaraz się poklócą - dobrze ze to tylko net bo by się pozabijali. zreszta mam nadzieje ze w Europie bedzie o wiele mniej tępych głupich gojów polaczków ze się z głupoty i kłotliwości ta zaraza pozabija

Gość CGDGFDHDFBN
jarek23kraków jesteś jakimś dziennikarzem czy co bo to co napisałeś jest bardzo dobrze i ciekawie naprawdę super tekst

A niech sie dzieje co chce! ja tam w 2012 wychodze za mąż :D przed 20 grudniem napewno zdaze... i mam nadzieje ze zdaze jeszcze dzidziusia urodzic :D

Gość jarek23kraków
Kalendarz majów został odczytany przez naukowców i przeliczony na nasz - gregoriański. Ta data jest zapisana na monumentach w Coba i Palenqué. Teraz coś dziwnego bo data wyznaczona przez Majów zbiega się z datą obrócenia się biegunów (zalecam poczytanie o tym) wyznaczoną przez naukowców. Kto w tych obliczeniach się pomylił? Majowie czy współczesna nauka? Co do milenium czyli roku 2000 zostało to opisane. Ten artykułek nie miał wywołać histerii czy paniki a dać do myślenia. Każdy sobie choć raz zadał pytanie skąd się "to" wzięło jak "to" się skończy, a czy choć raz szukał odpowiedzi? od czego jest net strony naukowe kto się tym zainteresował pójdzie dalej w tym kierunku. Do Pani, Pana Alfabet ;) nie nie jestem, chociaż fajnie by było;) a wiki2211 życze najlepszego ;) hahaha co do dzidziusia to najlepsza gromadka by była;)