Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca się...

Czy gęstykisielowaty śluz oznacza dni płodne??

Polecane posty

Gość starajaca się...

Staram się o dziecko i byłam przekonana ,że tego typu śluz to dni płodne,ale teraz już zwątpiłam ,bo taki śluz miałam 7 dni po okresie. Raz mam 13 dni po ,raz 7 raz przed następnym okresem. Czy ten śluz na pewno oznacza dni płodne???

Śluz płodny jest przezroczysty, rozciągliwy, jak surowe białko jaja. Śluz gęsty, mętny, kleisty to śluz typu niepłodnego.

mogę spytać Was kiedy są dni płodne a kiedy niepłodne?? czy płodne są zaraz przed okresem??Chciałabym wiedzieć tylko tak ogólnie,bo wiem że u każdego są różnice w dniach...Chce tylko wiedzieć jakie są przed a jakie po okresie???

sprawdzałam ale nie rozumiem nic z tego za bardzo:/..chyba jestem za głupia

Gość co ty pierdolish
krowa podaj mi date ost mies i ile dni trwa i co ile dni masz to ci powiem kiedy masz nieplodne nieplodne zawsze przed @ czasem sa po okresie ale nie zawsze-zalezy od dlugosci cyklu napisz dane to ci dam

Gość starajaca się...
okoani napisałaś o śluzie typu niepłodnego ,ale czy taki śluz mozna mieć każdego miesiąca,nie wiedziałam o czymś takim. Ja juz nie wiem jakim mój śluz jest:( jeśli to typ śluzu niepłodnego tzn że nigdy nie doświadczyłam typu śluzu płodnego:( napiszcie coś więcej proszę

Dni płodne się wyznacza na podstawie pomiarów temperatury i obserwacji śluzu, a nie wylicza. Bezpośrednio przed okresem jest faza niepłodności bezwzględnej, faza płodna wypada mniej więcej w połowie cyklu, choć to zależy oczywiście od długości cyklu (faza poowulacyjna trwa 10-16dni, do tego trzeba liczyć max. przeżywalnosć plemników- 6 dni). http://npr.pl//index.php/content/view/27/43/ - poczytaj

Gość starajaca się...
spojrzałam na kalendarzyk podany wcześniej w linku i z niego wychodzi ,że to był śluz typu płodnego,zaraz poczytam jeszcze Twój link Okumani,ale... kalendarzyki (wiem z własnego doświadczenia) nie zawsze zdają egzamin ,bo ja według tegoż kalendarzyka nie powinnam zajść w ciążę z moim pierwszym dzieckiem-4 dni przed okresem,ale nie wiem czy wówczas wystepował śluz u mnie i teraz miałam nadzieję,że na nim mogę polegać

Gość starajaca się...
kurczę wytłumaczcie mi to proszę-w podanym linku przez okoani raz pisze: "jeśli w ciagu 24 godzin wędrówki przez jajowód ,komórka jajowa nie napotka plemnik i nie połączy się z nim,obumiera" nastepnie:" w przeciętnym małżeństwie możliwość poczęcia dziecka występuje przez 5-8 dni" Nie rozumiem:(

Gość starajaca się...
Przepraszam okoani za zmianę wcześniej Twojego nicka 🌻

chodzi o max. przeżywalnośc plemników i czas w którym nastąpi owulacja. Czyli jeśli owulację miałaś powiedzmy 18dc, to 6 wcześniejszych dni też jest płodnych, bo jeśli współżyłaś, to w Twoim ciele są jeszcze plemniki zdolne do zapłodnienia :) A kalendarzyk to sobie na ścianę można powiesić, a nie używać do określania dni płodnych i niepłodnych. To historyczna metoda, nieskuteczna.

Polecam Ci przejrzenie pozostałych artykułów na tej podanej przeze mnie stronie - pozwoli Ci ona na obserwację swojego organizmu i interpretację objawów :)

Gość starajaca się...
dziękuję okoani,no właśnie tak to jest z tym kalendarzykiem:( przecież nie raz się słyszy o kobietach zachodzących w ciążę w dni okreslone prze kalendarzyk jako 100% dni niepłodne