Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina84

Czerwone plamy i krostki na buzi dziecka- POMOCY

Polecane posty

Gość Ewelina84

Witam. u mojej 15 mies córeczki wyskoczyły czerwone place na buzi, równiez pod oczami. Co to może być i czym to potraktowac?

Gość mamamamamama
albo za ciepło je obrałaś na spacer i ma spociło jeśli to potówki to przemycie rumiankiem pomoże

Gość najprawdopodobniej
to alergia. Moze byc na wszystko. Od jedzenia, picia, proszku do prania, plynu do plukania, kosmetyku.

Gość bleeeeeeeeeeety
Zobacz czy nie ma też w innym miejscu np na brzuchu albo pod kolanami bo jeśli to są takie suche czerwone plamy to moze być skaza białkowa.

Gość potówki pod oczami
dobrze sie czujesz?

Gość Ewelina84
zaczełam małą odstawiac od piersi i miedzy czasie dokae=rmialam ja bebiko. Od czasu do czasu pojawiały sie krostki pojedyncze na policzkach, byłam u rodzinnego , i dostałam jakies mascie. Posmarowalam i znikala ale po ok tyg to samo. Gdy ostatnio juz prawie wcale nie karmie piersia to juz ja wogole wysypalo. nie zmienialam proszku. Byłam u takiego homeopaty i powiedzial ze jest uczulona na marchew i troche na mleko krowie (za pomoca takiej różdzki to stwierdzil:)) Marchwi nie daje juz ze 2 tyd i nie ma różnicy. A mnlek dawalam bebilon peptik ktore mi przepisal. po pierwsze nie chce go wogole pic a po drugie to wydaje mi sie ze jeszcze gorzej na nia działa

Gość bleeeeeeeeeeety
a ja Ci mówię ze to skaza bialkowa u nas było całkiem podobnie. Bebilon pepti śmierdzi i dlatego nie chce go jeść. Nawet jak przestaniesz podawać mleko krowie to te plamy tak szybko nie znikną. Plecam Elidel tylko jest drogi 60 zł to maść jest.

Gość Ewelina84
Bylam nawet ostatnio u dermatologa i powiedziano mi ze to nie musi byc alergia i dała maść taką kojąco regenerujacą i stosuje juz ze 4 dni i nic nie pomaga, wczoraj było troszke lepiej ale dzis okropną ma ta buzie:(

To jest napewno jakas alergia,sama musisz wykumac na co mala ja ma,bo lekarz Ci nie pomoze bo to moze byc na wszystko

Gość Ewelina84
Nawet odstawiłam jej wogole mleko zeby zobaczyć czy to one czy nie i nie ma polepszenia...

Gość Ewelina84
Co ja mam jej wogole dawac do jedzenia. . . Po niedz pojde jeszcze z nia do alergologa. A tak zapytam czy miałyscie jakies doswiadczenia z homeopatami i odczulaniem?

Gość najprawdopodobniej
A czego uzywasz do kapieli? Czym ja smarujesz? To napewno alergia bo to sa typowe objawy na skorze tylko ciezko dojsc od czego to jest. Jezeli od Bebilonu pepti nie ma poprawy to lekarz powinien zalecic nutramigen bo bebilon jest dla dzieci "slabiej" uczulonych. Ja ze swoim synkiem mam ten sam problem. Nadal nie doszlam od czego to jest.

Gość Ewelina84
wczorj na sniadanie dalam jej buleczki maślane z dzemem truskawkowym, juz od dawna takie je i nigdy nicsie nie działo. wiec czy to mozliwe zeby teraz bylo cos nie tak od tewgo?

Gość najprawdopodobniej
Dawaj jej mleko nadal. Mleko musi pic. Ale rzeczywiscie najlepiej idz do alergologa i niech jej zrobi testy.

Gość najprawdopodobniej
Buleczki maslane? Skoro ma alergie na mleko i pije bebilon? niezbyt madrze.

Gość Ewelina84
Najprawdopodobniej.. Do kapieli uzywam od urodzenia jednego płynu takiego do 2w 1 szampon z plynem i nigdy nic sie nie działo. Buzi tez niczym nie smarowalam, zeby wywołało takie efekty. A powiedz mi czy jest mozliwe aby bebilon pepti tez uczulał? czy nutramigen nie bedzie borszy w smaku ?

Gość Ewelina84
nie wiem wkoncu czy ma ta alergie czy nie bo pani dermatolog nie potwierdzila tego:( wogóle jakas dziwna była. a moze wogole wrocic do bebiko zwyklego a nie te bebilony? albo np kupidc NAN HA ale słyszałam ze u dzieci ze stwierdzona alergia sie nie podaje... juz nie wiem jakie to mleko jej dawac:(

Gość Ewelina84
Najgorsze dziś ma okolice pod oczami :( Takie zaczerwienienie i drobne krostki:( W skazie powinna miec taką świecąca skóre a ona miala raczej szorstka, matową.

Na testy ona jest za mala,dzieci czesto maja takie alergie ktore z wiekiem same mijaja,a jakims nowym kremem nie smarowalas jej buzki? Zrezygnuj z wszelkich oliwek kremow itp.kup zwykla parafine ciekla i smaruj jej buzke bo musisz czyms to nawilzac,ale do lekarza to jeszcze sie przejdz moze cos poradzi

Gość Ewelina84
no wlasnie niczym nie smarowalai i oliwek nie stosowalam.n smaruje jej buzie tym co ostatnio przepisala dermatolog

to tez moze byc reakcja na to cos od dermatologa,jesli widzisz ze te plamki sie nasilily to juz jej tym buzi nie smaruj,mowie Ci kup zwykla parafinke

Gość najprawdopodobniej
Nutramigen mysle jest gorszy w smaku. Nie wiem dokladnie jaki jest bebilon ale nutramigen jest paskudny. Ale moj Maly go pije. Na testy nie jest za mala. Testy u tak malych dzieci robi sie z krwi i sa nawet dokladniejsze niz te na skorze. Parafina absolutnie nie smruj, jest jeszcze ciezsza niz oliwki i zatyka pory. Mozesz sprobowac kosmetykow oilatum zwlaszcza kremu do buzi. Ale racja trzeba to nawilzac.

Gość Ewelina84
Wczesniej smarowalam linomagiem czerwonym ale teraz ta mascia. Postosuje jeszcze dzis i zobacze co jutro bedzie sie działo. Jak byłam u tej dermat to spytalam czy moze zrobić badania krwi czy kupy ale ona powiedziala ze nie ma koniecznosci bo nie wie czy to jest skaza...:( A testy na skorze to chyba po 2 latach. Ten homeopata zrobił jej taki test (jak pisalam wczesniej- za pomoca takiej "różdzki" i tablicy z alergenami przy których ta różdzka drgala jak było na nie neg działanie) ale jakos mi sie nie chce wiezyc w takie czary mary , ale marchew odstawiłam:) Właśnie zrobilam jej bebilon pepti tylko butelka lata po pokoju:( ale chyba na sile musze jej dac bo przeciez nie moze bez mleka zostac

na moje dzieci parafinka zawsze dzialala :)Ale nie bede sie sprzeczac,czym wiecej osob tym wiecej opini

Gość najprawdopodobniej
Racja :) na kazdego co innego dziala. Np tak zachwalane oilatum nam nie pomagalo. Ale znam wiele mam ktore chwalily. Najlepiej to bedzie sie przejsc znowu do lekarza i niech cos konkretnego z tym podziala.

Gość Ewelina84
ale lakarz dopiero w czwartek bedzie:(

Gość a ja jajajaja
potówki pod oczami ty to bys od razu raka skory zdiagnozowała :/ skaza białkowa raczej odpada jeśli karmiłaś piersią i nie byłaś na zadanej diecie to skaza odpada. możliwe ze to alergia ale przeciez nic pewnego. ja bym poradzila masc majerankowa leczy roznego rodzaju rany na skorze i nawilza. chyba lepiej sprobowac glupiej masci czy parafiny za grosze niz od razu zucac sie na olitatum

Gość a ja jajajaja
a olilatum jest na bazie parafiny wiec nie wiem czemu zwolennicy olilatum odradzają parafinę :/

Gość najprawdopodobniej
bo czysta parafina a cos na bazie parafiny to ogromna roznica.

Gość to jest NOP
Niepozadany Odczyn Poszczepienny