Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niuynxnicgy

kiedy powinnam zrobic test ciązowy

Polecane posty

Gość niuynxnicgy

hej Kochałam sie z męzem 3 lutego ostatni okres miałam 8 stycznia, to chyba był dzień płodny bo miałam taki przezroczysty sluz. dzisiaj tez się kochalismy. jutro spodziewam sie miesiaczki. I tu mjepytanie, na tescie pisze ze nalezy zrobic test 6 dni po spodziewanym zapłodnieniu a najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. To jezeli zrobie jutro test to moze wyjsc negatywny bo nie mineło te 6 dni?

Gość barsiunia
poczekaj aż okres ci sie pare dni spóźni

Gość niuynxnicgy
a jesli dzisiaj bym zrobiła to pewnie wyjdzie negatywny choc moge byc w ciazy, tak?

Gość niuynxnicgy
wydaje mi się że po to żeby otrzymac odpowiedź a to chyba wazne, poprostu niewiem kiedy powinnam zrobic ten test

Gość barsiunia
możę ale nie musi. możesz zrobić test to będziesz wiedziała czy nie jesteś już wciąży.

Najbardziej wiarygodny będzie, jeśli zrobisz go w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki. teraz jest to bez sensu , za niski poziom hormonów wytwarzanych podczas ciąży , żeby ją potwierdzić bądź zanegowac.

Gość niuynxnicgy
ale jeśli zrobie teraz to moze wyjsc taka bledziutka kreseczka?

możliwe ale 6 dni od zapłodnienia a nie 6 dni od stosuku dzisiaj jest 6 a spodziewana miesiaczke powinnas miec kiedy

Gość ciekaweeee
ja bym zrobiła w dniu miesiaczki albo pozniej.

Gość niuynxnicgy
właściwie to raz mam okres co 28 a raz co 27 dni to dzisiaj w sumie też moge dostac okres. ale jeśli nie mineło te 6 dni to nie wiem czy bedzie ok, a jak mam isc do spitala za niedługo toim powiem ze moge byc w ciazy i tam mi zrobia z krwi?

no właasnie tak myślałam czyli dzisiaj śmiało możesz testować

Gość niuynxnicgy
ja kochałam sie z mezem tylko 3 lutego i dzisiaj ale dzisiaj to był przerywany. Brzuch mnie pobolewuje tak jak na miesiaczke sama niewiem.. a słyszeliscie ze jak kobieta jest w ciazy to podobno oczy jej sie zapadaja czy cos takiego?

Gość koolpppp
matko, spodziewasz sie miesiaczki 6 lutego i myslisz, ze 3 lutego bylas plodna? dobrze zrozumialam?????

Gość zaplanowanaa
mysle ze mozesz zrobic test juz powinien pokazac czy ewentualnie jestes w ciazy.Jak nie to powtorz tes jesli nie dostaniesz miesiaczki

szczerze mówiąc to wątpię żebyś była w ciąży

koolppp no włąsnie o to chodzi ze dni plodne sa mniej wiecej 14 dni przed spodziewana miesiaczka :P

Gość niuynxnicgy
ja tez wątpie ale ja własnie mam zaburzenia hormnalne i niewiem kiedy mam dni płodne staram sie rozpoznac to po sluzie

Gość koolpppp
czy Wy tu wszystkie w czary wierzycie ? :) czemu doradzacie dziewczynie robienie testu? przeciez jezeli miala dodstac okres 6 lutego i ma regularne okresy to po stosunku z 3 lutego na 100% w ciazy nie jest! szkoda kasy na test. a zakladajac ze cos sie przesunelo, czyli jajeczkowanie bylo tego 3 lutego, to ewentualny okres tez sie przesunie i bedzie miedzy ok 10 - 14 dniem od jajeczkowania. Czyli najwczesniej 13 lutego i wtedy moze dopiero zaczac robic testy.

Gość zaplanowanaa
zrob test bedziesz spokojniesza:)

Gość niuynxnicgy
tak ale wy nierozumiecie , ja choruje, wszystkie chormony mam rozregulowane. U mnie wszystko jest mozliwe Kupiłam juz test

Gość koolpppp
jak chcesz wiedziec kiedy masz jajeczkowanie to codziennie rano mierz sobie temp w pochwie. zapisuj na wykres. bedzie czarne na bialym. teraz z testu nic Ci nie wyjdzie na 100% - nawet jesli "machneliscie" dziecko tego 3 lutego, test nie ma prawa tego dzis wykryc.

Gość niuynxnicgy
robie ten test co wyjdzie, ale tez watpie... :(

Gość zaplanowanaa
co wyszlo?

Gość koolpppp
no moim zdaniem to jest kwestia wiary. tam nic nie wyjdzie. przepraszam, to nie tak ze chce byc niemila, po prostu doczytac, poucz sie i podejdz do tej kwestii realnie, tutaj zaciskanie kciukow nic nie pomoze. Naucz sie dokladnie okreslac czas jajeczkowania i naucz sie ze test sie robi minimum 6 dni od zaplodnienia i pamietaj ze stosunek to nie jest jeszcze zaplodnienie - to chwile trwa.

Gość koolpppp
no moim zdaniem to jest kwestia wiary. tam nic nie wyjdzie. przepraszam, to nie tak ze chce byc niemila, po prostu doczytac, poucz sie i podejdz do tej kwestii realnie, tutaj zaciskanie kciukow nic nie pomoze. Naucz sie dokladnie okreslac czas jajeczkowania i naucz sie ze test sie robi minimum 6 dni od zaplodnienia i pamietaj ze stosunek to nie jest jeszcze zaplodnienie - to chwile trwa.