Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcieeeee

Ile powinnam zaproponowac opiekunce ?

Polecane posty

Gość doradzcieeeee

za opieke nad rocznym dzieckiem .Pracowalaby 8 godz. POchodze z malopolski .

zalezy ile zarabiasz,zawsze podaje sie kwote,ktora nie bedzie ciężarem dla domowego budzetu.Nie opłaca sie wracac do pracy za 1000zl,gdzie ok 500trzeba dac niani,do tego wiadomo:pampersy,mleko,kaszki itp kupowac x2,bo do domu i do niani-ja na tym nie wyszlam-teraz siedze w domu.Ale to juz inna historia:)) Ja mojej placiłam 400zl za 7h od pon.do pt.Czesto maz mała odbieral o 16 wiec bylo i 6h.jedzenie i reszta- kupowałam sama

Gość niop
Tyle ile sama chciałabyś zarabiać w takiej pracy + umowa o pracę oczywiście...

moja opiekunka jest emerytka,miasto małe-ludzie zarabiaja 1200-1400zl,wiec 1200 to za duzo.Umowa o prace??? znam kilku pracodawcow co na czarno ludzi zatrudniają,a co dopiero dac niani umowe-no to lepiej siedziec w domu:-O

:D umowa o prace dla niani :D a to nowość chyba nikt nie daje bo 1200 zł dac niani + zapłacic zus :O

Mieszkam w mieście ok 15 tysięcy mieszkańców i tu nianie zarabiają po 500 -MAX 600 zł miesięcznie .Pracują po 6-8 godzin,od poniedziałku do piątku.Mamy mnóstwo zakładów produkcyjnych gdzie pewnie 60 -70%pracuje więc jeśli mieli by płacić 80-90 % swojej pensji niani to pewnie wolą siedzieć z dzieckiem do momentu az pójdzie do przedszkola.Chyba że załapie się do żłobka.

Gość jkl
a poza tym, zeby zatrudnic kogos na umowe o prace, to trzeba byc pracodawca (czyli zalozyc sobie firme)

Gdyby w moi miescie byl żłobek to z chęcia dalabym tam swoje dziecko,niestety tzreba sobie radzic inaczej:(( I dokładnie jak powyzej;zeby kogos zatrudnic trzeba miec własna działalnośc...koło sie zamyka.Wniosek:w naszym kraju ciężko miec dzieci i pracowac...

Gość moja córka od 14 mies.
nie trzeba miec dzialalnosci by zatrudnic kogos !!! moja mama zatrudniala pomoc domowa a wcale firmy nie prowadzila, odprowadzala skladku do ZUSu i tyle.

Gość i co jak tam
u nas biorą - 4-5zł, a moja chce 3,75 ale muszę dowozic do niej i gotowac sama

przy zarobku nawet 2 tys zl-zus to ok 500zl,do tego podatek do US,wypłata dla niani ok. 700zl(przykladowo)- zostaje 700zl,bez wliczania zakupow dla dziecka,dojazd do pracy,a co jesli ma sie jeszcze jedno dziecko???trzeba by zarabiac ok 5 tys żeby wyjsc na swoje...w małych miastach jest inaczej,niestety.... dla przykładu:pielegniarka w moim miescie netto dostaje 1700zl na pełny etat.Koleżanka w Warszawie na pól etatu (ten sam zawód) 1400zl netto.

ja płace niani 500 zł za miesiąc. Pilnuje dziecko 7 godzinn dziennie od poniedziałku do piątku. :)My ślę ze jest to kwota rozsadna dla tej miejscowości

Gość avijaaa
ja mieszkam w 100 tys miescie, gdzie bezrobocie jedno z najwiekszych w Polsce a standardowz yarobek to 1317zl brutto. od jakiegos czasu szukam opiekunki, proponuje 4,50zl za godz, co daje jakies 750zl miesiecznie i panie mi mowia, ze to za malo!!!! jestem taka wsciekla, bo sie cenia jak cholera. no to siedze z dzieckiem w domu, bo nie dam komus 1000zl jak sama tzle zarobie!!!!!!!

Gość Boże opiekowałabym sie
maluszkiem nawet za 400 zł miesięcznie! Dlatego że kocham dzieci! Pracowałam rok w przedszkolu. A teraz tak trudno o jakąkolwiek pracę. Echhh...

Gość haha razy dwa
to zaopiekuj sie maluszkiem za darmo jak tak kochasz dzieci....

moja siostra ma nianie do psa i kota, jest zarejestrowana na pół etatu przychodzi 3-4 razy w tygodniu na 8 godzin i dostaje 800 zł, warszawa

Czy moja wypowiedź była śmieszna w jakimś stopniu? Nie rozumiem powyższej odpowiedzi na mój post....

Gość bumbumsralalalla
Do: Boże opiekowałabym sie To opiekuj się za darmo jak tak to uwielbiasz :? Żałośni są ci, co pracują za małe grosze, potem ludzie zarabiają po 500 zł miesięcznie i nie mogą związać końca z końcem :/ A pracodawcy oczekują, że wszyscy będą robić za grosze. W życiu nie zajęłabym się gnojem za 500-600 złotych od pon. do piąt. Wg. mnie od 900 zł do 1500...zł.

Gość upoo
A która kobieta chciłaby pracować na czarno? Chyba tylko emerytka albo rencistka...to chyba logiczne,że jak zatrudniasz opiekunkę to musi być to legalne...jakby nie było jesteś jej pracodawcą...no nie? To tak samo jak właściciel sklepu zatrudnia sprzedawcę - umowa być musi, bo jak nie to skarbówka i zus moga dac popalić...

Ja mam nianię za 1800 zl miesięcznie, 8 h dziennie, płatne nawet wtedy, gdy nas nie ma, np urlopy itd. I ponoć to 1800 to mało, zwykle 2000 tysiące- Warszawa. A ja mieszkam pod Warszawą, z kiepskim dojazdem, jak szukałam niani to zgłosiło się tylko kilka (3) pań. Różnie kształtują się ceny od miejsca zamieszkania..

bumbumsralala bo dla mnie pieniądz jest ważny. Oczywiste jest to, że chciałabym zarabiać więcej, ale nie odmówiłabym pracy nawet za 400 zł. Dodatkowy "grosz" zawsze się przyda. A że kocham dzieci to wybacz.... Mam tak po prostu. I ciesze się że nie jestem w tej kwestii Tobą.

Moim zdaniem 600 zależy jaka to opiekunka taka z prawdziwego zdarzenia czy jakaś znajoma, pani???

Gość bumbumsralalalla
Boże opiekowałabym sie Może, Cię nie rozumiem, bo nie mam dzieci, ale niedługo ludzie to i za 200 zł będą robić... Paranoja, to 400 zł to gruba przesada! Za granicą płącą ci minimum 1300 euro, na nasze to 300 euro, a ceny takie same, nie róbcie tu Ukrainy ludzie, ceńcie się trochę, poświęcacie swój czas, swoje życie na marne grosze.

Gość Cytrynowa kawa
Witam, Ja mam 26 lat , jestem z Krakowa. Opiekowałam się córką sąsiadki która miała 2 latka ale to było pared obrych lat temu i dostawałam 500zl ale moja pomoc nie była potrzebna codziennie. Teraz chętnie zajmę się opięką dziecka i wziełabym tak 700-800zł Doświadczenie mam w księgowości, ale myśle już z narzeczonym o swoim dziecku i dlatego chce sie podjąć opieki jako niania :) Jeśli któraś Pani jest chętna mnie bliżej poznać z Krakowa to prosze pisać. :)

Gość Cytrynowa kawa
Tzn swoje dziecko planuję tak za rok , dwa. :)

Gość hjjsksljs
jakbym miala pracowac 7 czy 8 godzin dziennie za 700 zlotych to bym wolała isc na tyle godzin do normalnej pracy za wiecej... dlatego ja planuje siedziec w domku ze swoim synkiem i dorobic gdzies w weekendy :)

Gość uppppppppppppppppppppppppp