Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu25

Małżeństwo mojej siostry od początku się sypie, a ja trzymam się z dala

Polecane posty

Myślicie, że dobrze robię nie wtrącając się w sprawy siostry? Kiedyś, na początku jak siostra poznała swojego obecnego męża, a wtedy po prostu podlotka z osiedla to wyraźnie jej odradzałam tego faceta, a teraz jak sprawa zaszła daleko - ślub i dziecko to oddaliłam się od tego całkowicie. Obecnie moja siostra wprost mówi, że nie kocha męża, że jakby mnie kiedyś posłuchała to byłaby teraz wolna i szczęśliwa (to młoda osoba, która miała przed sobą życie)... zwraca się z tymi problemami do mnie. A ja rozkładam ręce... powinnam zacząć działać czy zostawić wszystko tak jak jest?

jej zycie, jej wybory, jej konsekwencje jesli poprosi cie o rade to radz, jesli nie prosi tylko chce byc wysluchana to siedz cicho

Gość frentii
ale na czym mialoby polegac twoje dzialanie?:O to jej zycie i ona musi dzialac jak juz, nie ty...

Gość wypijmy za bledy
twoja siostra popelnila kilka zyciowych bledow, ale ty w tym nie maczalas palcow wiec nie musisz brac na siebie odpowiedzialnosci. jesli twoja siostra bedzie madra to sie rozwiedzie i zacznie szczesliwe zycie bez czlowieka ktorego nie kocha

ale co tty bys miałą zrobić ? jakie miałobyc twje działąnie ? siostra chiałą i załozyła rodzine jej problem

Gość Tak sobie myślę...
Że Twoja siostra MA jeszcze życie przed sobą. I to całe. Nie wtrącaj się, jak ktoś doradził. Jeśli będzie chciała Twojej opinii, rady - to wtedy jej powiedz. Zawsze możesz spytać, czy chce się tylko wyżalić i znaleźć zrozumienie u Ciebie, czy chce, abyś jej coś doradziła... Nic nie kosztuje a będziesz miała jasność:) Pozdrawiam!