Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Włóczykijowaa

Czy są jeszcze jacyś normalni ludzie

Polecane posty

Gość Włóczykijowaa

którzy nie myślą tylko o swoim facecie, o dzieciach, ślubach, o seksie itp. ? Czy są wśród was tacy, którzy mają własne zamiary, zainteresowania, kochają nad życie swoich przyjaciół i wolą życie włóczęgi niż ustabilozowanej żoneczki? Jeśli tak, to witam w moich progach ;)

Gość Włóczykijowaa
Powiem wprost : mam dość ludzi, którzy mnie otaczają. Wieczne gadki o facetach, wieczne marudzenie, plany stabilizacji... Mam tylko kilka osób, które myślą inaczej, bo reszta to chyba oszalała...

Normalni inaczej ;-) Pozdrawiam!

Gość Sroka132456
Tez sie nad tym zastanawiala, chyba malo, albo wogole.

Gość nie każdy może sobie pozwolić

Gość ejbisi
Włóczykijowaa - każdy niech żyje tak jak jemu odpowiada, nie widzę nic złego w planowaniu ślubu czy dzieci.

Gość nie każdy może sobie pozwolić
na włóczęgi z przyjaciólmi. po pierwsze w obecnym świcie bez kasy wszelka kreatywnosc znika, po drugie przyjaciół jakoś brak

Gość Włóczykijowaa
Jak zwał, tak zwał :) Kurcze, bo ja czuję się jak ufoludek z tymi swoimi planami, pomysłami... Rodzice gadają mi ciągle o tym, że czas się uspokoić, znaleźć chłopa i założyć własny biznes, a ja nie mogę tego pojąć. Jestem indywidualistką, chcę pracować w jakimś wolnym zawodzie, odkładać pieniądze na podróże i kulturę, książki. Nigdy też nie chciałabym wyjść za mąż, bo to absurdalne, żeby tak się marnować.

nie wiedziałam że osoby które " myślą tylko o swoim facecie, o dzieciach, ślubach, o seksie itp. ?" nie zaliczają się do grupy normalnych. Bardzo ciekawych rzeczy można się czasm na kafe dowiedzieć

Gość Włóczykijowaa
Okey, moja przyjaciółka jest mężatką i oboje ze swoim też są podróżnikami, ale dużo kobiet po ślubie zatraca kreatywność. O pracę się nie martwię, bo mam już taką, która mi pieniądze zapewni, no i jestem z niej zadowolona, bo robię to, co lubię.

Gość joselyn22
ja tak mam! mam dosc biadolenia o facecie, o slubie, o seksie. zycie jest za krotkie, aby narzekac. ciesze sie tym, ze swieci slonce.

Gość a dlaczego małżeństwo
to marnowanie się? generalnie zgadzam się z wszystkim co napisałaś, prócz tego o małżeństwie - miłośc, udany związek to ważna rzecz... ok - małżeństwo to formalność, dla mnie zbędna, ale chciałabym mieć swoją rodzinę. Rodzicie kiedyś odejdą, przyjaciele pozakładają rodziny, słabo będzie być samej jak palec

Gość Włóczykijowaa
Ważna, o ile ludzie nie ograniczają się do codziennych problemów. Może nawet chciałabym kiedyś mieć faceta, ale nie jest to dla mnie tak ważne. Nie mam potrzeby szukania winnych i psucia dobrej energii, szczęścia staram się szukać w sobie i mój świat nie wali się jak facet odchodzi. Trochę smutno mi jednak, jeśli chodzi o moich przyjaciół. Moja kumpela urodziła syna i ma męża, no i zapomniała o mnie...

Gość tymrazemona
Noo, to ja tak mam. Jak słyszę o tym, że moje koleżanki gderają np. o tym, że dzieci się nie uczą, że mąż jej kwiatów nie kupuje, że ona to na nic nie ma czasu, że się czuje w związku niespełniona.... Serio aż mi się odechciewa wszystkiego. Ja mam swoje życie i robię co chce. Na razie nie zamierzam się stabilizować, nie odpowiadam na głupie pytania o dzieciach nie rozmawiam z koleżankami o tym, że mąż się z nią kocha raz na tydzień i nie chcę założyć rodziny. Mam orzyjaciól, robię to co lubię. Dla mnie życie idealne...

Gość kubek z
Generalnie się zgadzam, ale nie wiem co złego jest w małżeństwie? Jak się dobierze sobie partnera z podobnym spojżeniem na świat to w czym problem? Ja mam męża i włóczymy się razem :) Raz tylko ja i on, raz z przyjaciółmi. Nie czuje się uwięziona :D

Włóczykijowa-no widzisz, nie chcesz się uzależniać od faceta, a jesteś uzależniona od przyjaciół :p a co będzie, gdy wszyscy założą swoje rodziny i nie będą mieli czasu dla Ciebie?

Gość tymrazemona
Nie chodzi o to, że chcę przekonać kogoś do swojego stylu życia. Chodzi o to że po prostu mamy te same poglądy. A poza tym to, że jestem sama nie znaczy, że muszę sama spędzać popołudnia, itp.

Gość kubek z
Hey, kto ukradł mi nick!?

Gość a dlaczego małżeństwo
"Moja kumpela urodziła syna i ma męża, no i zapomniała o mnie..." nie zapomniała o Tobie, tylko zmieniły się jej priorytety jesli oczekujesz od ludzi, ze nie beda sie zmieniac bo Ty sie nie zmieniasz to faktycznie potracisz wszystkich przyjaciol

Cześć brum ;-) Co do tematu- autorce chodziło chyba o to że wszyscy żyją tak jak wypada czy tak jak powinno, a nie tak jak chcą. I ja właściwie się z nią zgadzam...

Gość Włóczykijowaa
Nie piszę o wszystkich małżeństwach, ale o tym, że więlkszość ludzi po ślubie ma w nosie wcześniejszych kumów.Jak mówię, znam nieliczne przypadki małżonków- podróżników, ale niestety, coraz częściej mam koleżanki, które non stop gadają mi o tych problemach z facetami. Zachowują się tak, jakby nie miały już własnego życia. A mnie jest przykro, bo to, co ja mówię, to dla nich tematy z drugiego planu...

Typowe "a miało być tak "pięknie"... Tyle pokoleń już to przechodziło i nikogo to nic nie nauczyło... Ludzie żenią się i biora śluby, a potem tylko marudzą... Więc po co im to? A już kobiety to całkiem przeginają. W końcu to one najbardziej mają parcie na ślub. A potem co? "Mąż mnie ogranicza" Żal normalnie...

Gość Włóczykijowaa
Bardzo kocham moich przyjaciół. Ta kumpela niby pisze do mnie, ale zawsze o tym samym...Nikogo nie odtrąciłam, zawsze mogą do mnie zadzwonić, choć staram się też nie uzależniać od nich swoich podróży.Mam kilka koleżanek o podobnym nastawieniu jak ja, no i mam nadzieję, że zawsze będzie tak samo. W ogóle rodzice mi nazywają 'starą kwoką' i 'nieudacznikiem życiowym', choć nie maą ku temu powodów. Chodzi im o to, że nigdy nie miałam faceta, a każdego odtrącam. Tyle, że nie chcę na razie mieć, i już.

Rus - racja :D ''Ohh... czemu on mi się nie oświadczył ? Ohh.. ślub, ślub ! Jak najszybciej.. NO.. już czas na dziecko, bo ja chcę mieć laleczkę do karmienia i przewijania.. ohh.. może zdecydujemy się na 2 i 3 ? '' Żałosne, prymitywne, puste myślenie 🖐️

Gość wtorek w środę a w piatek co
ło szukasz chyba w złym miejscu włuczykijstwo to fajna sprawa szkoda że przyziemność zabija w nas nasze marzenia stajemy się niewolnikami samych siebie nigdy nie przestawaj być taką jaka jesteś