Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

snickersik

w co ubrać noworodka??

Polecane posty

Termin porodu mam na za dwa tygodnie... Zastanawiam sie jak ubieracie swoje maleństwa na wyjście ze szpitala w taką pogodę? Mam na mysli mroźny wiatr i minusowe temperatury ( u nas do -10) Bedę odbierana ze szpitala samochodem wiec muszę zapakowac synka w fotelik samochodowy, także wszelkiego rodzaju beciki odpadają bo go nie dopnę pasami :O

Gość normalne ubranka
+ czapeczka i śpiworek/kombinezon

Gość ewik81
Body, pajacyk, ciepły kombinezon, czapeczka. Dodatkowo w foteliku okryj go kocem, a przy silnym mrozie czy wietrze przykryj twarz pieluszką (oczywiście w drodze do auta).

no a co pod ten kombinezonik? wystarczy body z długim i cieplejszy śpioszek?

Body z długim rękawem, skarpetki, pajacyk, ciepły kombinezon, 2 czapeczki!!! okryj kocykiem i nie zapomnij twarzyczki zasłonić pieluszką

Jeśli chcesz zawsze możesz mu ubrać jeszcze na pajacyk jakiś zapinany sweterek gdyby bylo bardzo zimno...

dzieki za rady :D tak mniej więcej myslałam, ale obawiałam sie ze moze to byc za mało ubranek jak dla kilkudniowego maluszka.

Gość paulina7785
ubierz tak jak siebie cieplutko tylko jedna cieplejszą warstwę więcej, takie malutkie dzieciątko łatwo przeziębić, ale też przegrzać. ja swoją córkę co prawda większą ubieram tak: body dł. rękaw,polarowe śpiochy lub cieńsze w zależności od pogody, zimowy kombinezon, ciepła czapa:-) jak za zimno to okrywam kocykiem, w mróz okrywam pieluszką twarz jak wychodzimy z ciepłego mieszkania do samochodu. W samochodzie raczej nie włączaj ogrzewania bo się przegrzeje i jak wyjdziesz później przeziębi:-) jeśli dłuższa podróż możesz włączyć ale trzeba dziecko trochę porozpinać.

Gość togggrrrrooom z jasnego neiba
koniecznie w getry, najlepiej w motyw zwierzęcy, ewentualnie rurki "marmurki" do tego jakaś tunika, kolor kobalt albo fuksja na nogi koniecznie botki no i nie zapomnij o bizuterii - w tym sezonie dużo i masywna całości dopełni ćwiekowana torebka i to się nazywa dobry start w życie :-)

Gość togggrrrrooom z jasnego neiba
czemu od razu idiota?? zażartować nie można, nawet jesli kiepsko?? czymś cie uraziłam??