Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ząbeczek

pasta do ZĘBÓW

Polecane posty

Gość Ząbeczek

witam od kiedy zaczęłyście stosować pastę do zębów u dzieci? interesuje mnie ta pasta z fluorem

Gość Od kiedy urosły
dziecku zęby.

Gość paste z fluorem mozna
wtedy gdy dziecko umie wypluc ( rozumie i chce wypluc ) bo nie moze takiej pasty połknac . mysle ze dopiero jak dziecko skonczy 3 lat

Gość Ząbeczek
mojej urosły w 6 m-cu :) no i myję samą wodą i specjalną szczoteczką ale nie pasta Z FLUOREM? pytam od kiedy MOZNA taką pastę zastosowac jak Wy wprowadziłyśice od kiedy?

Gość no to już stosuj
pastę

Gość Ząbeczek
no to już stosuj- nie sądzę zeby od 6 m-ca można taką pastę stosowac -tyle to ja wiem -więc taka rada to żadna rada (nie obrax się ) pytałam od kiedy Wy wprowadziłyście (mamy doświadczone) bo rady typu ja bym stosowała i stosuj ją są bez pokrycia nie podałam w jakim wieku mam obecnie córcię a te 6 m-cy to wiek kiedy pojawiły się córci pierwsze ząbki

Gość mama poltorarocznego
Ja swojemu dalam paste taka dla dzieci Aquafresh jak mial okolo roku. Ale tak doslownie musniecie na szczoteczke.

Gość pasta z fluorem
Kazdy lekarz i dentysta powie ci, ze GDY DZIECKO UMNIE WYPLUC PASTE po umyciu zabkow i robi to swiadomie , moja ma 3,5 roku i nadal polyka paste , wiec uzywa taka bez fluoru nawet 'musciecie' pasty z fluorem jest szkodliwe dla dziecka gdy ja polyka

Gość Ząbeczek
teraz to już konkrety :) za co dziekuje bo tak czytam w necie i sa rózne opinie...

Gość pasta z fluorem
moja 3,5 letnia cora polyka paste , bo lubi te smaki ;) , jak jej nie przypilnuje to potrafi wcisnac pol tubki pasty na szczoteczke ale od pewnego czasu stosujemy plyn do plukania zabkow dla dzieci z fluorem, pokazalam jej co i jak , wytlumaczylam ze to sluzy TYLKO do plukania i plucia i jakos sie udalo :)

Gość Ząbeczek
jest zawsze to jedno ale bo dziecko może nie wypluwac pasty a fluor jest potrzebny i co wtedy? moja ma roczek i ma już 16 zabków dlatego pomyslałm ze moze warto juz o nie zabdać ale ten fluor nie jest taki obojetny stąd moje pytanie

Gość Ząbeczek
faktycznie są te plyny ale czy go wypluje? :)...no moja na pewno jeszcze nie i chyba to jeszzce odległy temat dla mnie skoro w okolicy 3 roku dziecko zaczyna kumac o co w tym chodzi :) :)

Gość Ola _b
Witam! Jaką pastę możecie polecic bez fluoru?? Ja jeszcze takiej nie znalazłam. Poradźcie!!

Ja mojej córci myłam ząbki jak tylko zaczęły się wyżynać. Poszłam do apteki i kupiłam taką pastę od 6 m-ca. Po roku zaczęłam jej myć ząbki elmex-em dla dzieci.Teraz mała ma 2,5 roku i używamy Signal dla dzieci;) Jak małą przypilnuję to i wypluje;) Jednak jak połknie nie ma żadnych problemów.

Ja do roku myłam tylko wodą, potem po roku pastą na której pisało że dla dzieci po 1 roku życia. Dawałam odrobinę bo synek ją połykał bo mu smakowała. Teraz używa pasty elmex, bo potrafi już ją wypluć.

my stosujemy Ziajkę bez fluoru. synek jeszcze wszystko połyka a połykanie pasty z fluorem jest niewskazane, więc stosujemy taką. a i on na razie ma 2 ząbki, więc za bardzo nie ma czego myć, ale szczotkuje je z wielkim zaangażowaniem :P

Gość ząbeczek
fajnie że są jakieś informacje zastanawiam się nad kupnem pasty BEZ FLUORU ale dręczy mnie to czy taka pasta "myje bo myje" czy chroni też tą płytke nazebną? bo mozna podobno podawac fluor w kropelkach ale to chyba też jakoś należy przestrzegac (by nie przedawkowac) i tu mam obawy chyba z tym fluorem poczekam aż zacznie dziecko wypluwać a z ząbkami mam nadzieję nic się nie stanie na ZWYKŁEJ PASCIE bez fluoru

Gość gość
Ja używam pasty i żelu Ziajka - bez fluoru. Dziecko 2 lata. Nie umie wypluwać, więc nie stosuję pasty z fluorem, choć ostatnio czytałam wypowiedź stomatologa, że w takiej sytuacji należy myć zęby naprzemiennie - rano pastą bez fluoru, a wieczorem z fluorem - to zminimalizuje ryzyko wynikające z połykania fluoru.