Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem kogo powiadomić...

zakopał się tirem na Ukrainie

Polecane posty

Czy na Ukrainie działa nr 112? Mój znajomy zakopał się gdzieś tam tirem. Jego smsy były coraz bardziej dramatyczne. Wkoło podobno same pola i śnieg i zimno. W końcu kontakt się urwał. Jezu, nie wiem co mam zrobić.. Boję się o niego.

Gość JULIA..............HEHE
No to m,asz problem.Nie mam pojęcia jak Ci pomóc.

myślałam, żeby zadzwonić na nasze 112, ale nie wiem czy to dobry pomysł

Gość na policje....
zadzwon na policje. moze namierza jego komorke. albo skontaktuja sie z jego pracowdawca, ten poda numery auta, trase i ukrainska policja moze go odnajdzie.

Gość zlotaraczka
tak dzwon na paly i dobrze by bylo gdybys znal choc nazwe firmy w ktorej on pracuje

Gość Nie ma co do tego
Należałoby zasięgnąć informacji faktycznie na policji. Tylko służby dysponują na tyle zintegrowanym systemem wymiany informacji ażeby dojść poprzez niego do wiedzy jaką jest sytuacja. Ścieżka działań nie jest prosta dlatego niema co tu dywagowac poprostu wykonaj telefon i powinni Cię przekierowac na rozmowę z odpowiednim konsultantem. On powinien wiedzieć co dalej. Ważna też poza granicami kraju jest rola konsulatów. To jest sytuacja w której obywatel danego kraju z pojazdem i transportem został unieruchomiony gdzieś i może to zagrażać jego zdrowiu czy życiu nakłada i obowiązek współdziałania tych służb. Ważne też by mieć z nim stały kontakt ewentualnie spróbować zadzwonić i dowiedzieć się gdzie on wogóle jest na jakiej trasie. Gdzie jeśli to trasa szybkiego ruchu powinny być jakieś oznaczenia cyfry podobnie jak u nas w ruchu drogowym. Jeśli wg Ciebie faktycznie coś jest nie tak to trzeba zadzwonić na numer policyjny i tam zasięgnąć informacji. Tak to widzę.

Gość Trzeba działać
W internecie są strony z wykazem telefonów alarmowych również na Ukrainie straż policja pogotowie pomoc drogowa. Bezpieczniej z uwagi na kwestie językowe jednak moim zdaniem tu skontaktować się z Policja w tej sprawie i oni powinni pomoc. Tak też uważam.