Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala ola

co z tym zrobic??????

Polecane posty

Gość mala ola

moja matka jest alkoholiczka jestem już pełnoletnia ale mieszkam z rodzicami ( w dzisiejszych czasach ciężko jest się usamodzielnić niestety) co mam zrobić żeby nie pila? ]to nie jest prowo

Gość mala ola
moze zaczac pic z nia i wtedy uda mi sie ja wyciagnac? :classic_cool:

Gość mala ola
eh dziecko nie podszywaj się :/ a choć jesteś żałosnym podszywem to ci odpowiem bo nie chce być taka jak ona miałabyś problem alkoholikiem to byś tak nie klepała jęzorem bez sensu :/

Gość mala ola
zapewne nie chlapałbym bez sensu, ale mam ojca alkoholika i problem znam od podszewki wiec wolno mi z nigo zartowac i miec dystans :O

Gość mala ola
a mi sie żartować nie chce pytam poważnie. no już mnie tak doprowadza do szalu ze pewnego dnia ja chyba zabije i spierdolę sobie cale życie :/

Porozmawiaj z mama jak bedzie trzezwa, razem zdecydujcie czy jest w stanie zapisac sie dobrowolnie na leczenie.

Gość mala ola
no wlasnie w tym problem nic takiego na nia nie dziala jak z nia gadam jak jest trzezwa to siedzi jak na tureckim kazaniu potrząsa głowa i powtarza "wiem wiem" a godzine pozniej leci po browary :/ eh naprawdę juz mam dosc oglądać jej pijana gebe 365 dni w roku :/

Gość gyrfy
idz na stronę dda.pl - tam jest forum, tam pogadasz z ludzmi, ktorzy wiedzą, o co chodzi. oczywiscie, gadanie z mamą nic nie da, bo na tym tez alkoholizm polega, że sie zaprzecza - to jest mechanizm iluzji i zaprzeczania. Strata czasu. POczytaj na wspomnianej stronie - zaoszczedzisz sobie wiele czasu, niemozliwych nadziei i rozczarowań. I trzeba by się rozejrzeć dla grupy terapeutycznej DDA dla siebie...

Gość mala ola
dzieki :) nawet nie wyobrażasz sobie jak jestem ci wdzięczna :)

Gość gyrfy
pozdrawiam:)