Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawski_man

kara śmierci

Polecane posty

Gość Nikkodem
Nie rozumie , tym osoba co tak bronia przed kara smierci, powinno cos sie wydazyc z reki tych co unikli kary smierci. Mowili by inaczej . To takie dziwne teologie , co naleza do dobrego tonu, ale sa nierealne.

Gość okiennica
przecież nikt nie twierdzi ,zeby kara śmierci była zasądzana za byle co . W żadnym kraju tak nie jest - czyżbyś śądziła że u nas byloby inaczej ?

To nie jest pójście na łatwiznę, no proszę. To jest po prostu tańsze rozwiązanie. Nie nazwałabym łatwizną pozbawianie kogoś życia, nawet jeżeli jest to zdemoralizowany do szpiku kości, wielokrotny przestępca.

Nikkodem zle nam zyczysz, ale prawda jest taka ze masz zle podejscie do tematu kary smierci. Mozesz miec zdanie jakie chcesz, ale podejscie masz do dupy

Gość
to nie latwebranie czlowiekowi zycia - czyl jednego co tak naprawde nalezy do niego samego jest najgoszym co moze go spotkać !!! oczekiwanie na te kare z pełna swadomościa jest dla naszego gatunku torturą !!! włączaja sie instynkty !!!! zrozumcie nie ma nic ale to nic gorszego !! a i z unktu ekonomicznego dla społeczenstwa to najlepsze rozwiązanie !!! brutalne ale prawdziwe !!!!

to byloby pojscie na latwizne dla niego! on czulby sie zapewne lepiej idac do grobu niz do wiezienia dozywotnio, poza tym kazdy zasluguje na druga szanse

Nikkodem > według twojego toku myślenia powinniśmy sie kierować chęcią zemsty. Wiem, że gdyby ktoś zamordował mi dziecko, to życzyłabym mu samych najgorszych rzeczy. Ale nie na tym opiera się prawo. Sprawca ma ponieść karę za swój czyn, a nie zaspokoić moja chęć zemsty.

Gość okiennica
moim zdaniem nawet nie chodzi o rozważanie wątków ekonomicznych - raczej o powiązanie przyczyn i skutków - jest zbrodnia - jest i kara . Nic nadzwyczajnego .

Nie przesadzaj z tą ekonomia suczko...utrzymanie grupy skazańców kwalifikujących sie do kary śmierci to w budżecie państwa nic nie znacząca suma. Argument bez sensu. Prawo natomiast nie jest idealne, a tym bardziej wymiar sprawiedliwości nieomylny. Dlatego nie powinno sie stosowac kary śmierci...

Gość
tu nie ma miejsca na sentymenty typu zasługuje heh gówno prawda ! jedyne na co zasługuje to poniesienie konsekwencji jak najniższym kosztem społezenstwa!! nie wazne czy będzie cierpial czy załował jesli zasłuzył ma zostac zgładzony !

Gość okiennica
wątpie ,zeby perspektywa śmierci byla lepsza niż dożywocie . Zresztą nie chodzi tutaj o doczucia sakzanego - tylko o sprawiedliwość

Gość nieznana orange
więc za co ta kara śmierci? dla kogo? dla seryjnych morderców? ilu ich było w Polsce w ostatnich latach? czy to aż taka oszczędność dla budżetu państwa? Nikkodem członkowie rodziny poszkodowanego NIGDY nie decydują o karze dla sprawcy, robi to sąd :) czegóż mam Ci życzyć wobec tego? aby kogoś z Twoich bliskich niesłusznie skazano na śmierć? nieee, nie zrobię tego - naprawdę nie życzę nikomu osobistych tragedii, niezależnie od jego poglądów ;)

no wlasnie a co z tymi ktorzy ida nieslusznie do wiezienia, z tym tez tzreba sie liczyc w polsce, ze kazdmu trzeba dac szanse bo nawet niewiadomo czy zasluzyl na wiezienie

Gość
dobrze kwestie ekonomii odłozymy na bok ... nic nie znacząca suma ?? tak bo więzniowie dostający dozywocie ... kilkadziesiąt lat czasami to mało istotna suma ... w przełozeniu na liczbe więzniów i sumjąc te lata :D :D

"członkowie rodziny poszkodowanego NIGDY nie decydują o karze dla sprawcy" gwoli ścisłości, to prawda, decyduje sąd, ale jest jeszcze funkcja oskarżyciela posiłkowego, a gdy rodzina ma dobrego prawnika to może zdziałać, że ho ho

Gość
zupełnie zapomniałam ze mieszkamy w kraju mlekiem i miodem płynącym ! i co dla nas te milony wydawane ... pozostaje więc pozwolić wybrac nam kto chce ich utrzymywc a kto nie :D wy altruisci zapewne przy mozliwości wyboru powiedzielibyscie ze chętnie będziecie dalej utrzymywac ich z podatkówale ja nie bardzo ... wtedy byłoby zdecydoanie sprawiedliwie :D

Gość nieznana orange
wiem ile warte jest zdanie oskarżyciela posiłkowego, miałam "przyjemność" uczestniczyć w takim procesie :) farsa i tyle... no ale może adwokat był słaby?

Denerwujecie mnie wszyscy. Prawo to narzędzie w rekach władzy. A władza nie zawsze jest przychylna społeczeństwu. Dlatego prawo jest często zmieniane i nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwościa. Brutalizacja prawa nie przyniesie w przyszłości nic dobrego. I nie mówcie mi kórwa, że żyjemy w normalnym kraju itd. bo nie o to chodzi. Dziś zaczniemy zabijac morderców a jutro wagarowiczów bo na pewno nic dobrego z nich nie wyrośnie...Wszyscy tacy prawi jesteście? Sumienie narodu? Jebac was...

Gość nieznana orange
i wzajemnie też się możesz jebać :classic_cool:

Gość
bynajmniej nie uwazam sie za osobe prawa i sumienienarodua le kazdy ma prawo do własnego zdania!

nieznana> wszystko zależy od tego jak bardzo prokurator chce/nie chce współpracować z oskarżycielem posiłkowym, tez miałam tę wątpliwą przyjemność, ale to jest inna historia zupełnie

nieznana orange...ty już jesteś maksymalnie wyjebana więc sobie odpuszcze.🖐️

Gość
flaszke wódki : bo nam się ugotuje w tym uniesieniu :P :*

Gość
troche przykro z tym jebaniem nas ale i tak Cie kocham więc wybaczam :P a tak serio masz prawo tak mysleć ... za jajka ?? z tym wieszaniem ofc . ??

Za jajka to moge ewentualnie powisiec u Ciebie w szafie...ale tak, zeby drzwi były lekko uchylone...;)

Gość
kochany w mojej szafie to już nawet Twoje jajka się nie zmieszczą hhe

Gość nieznana orange
Rambo IX ----> :o ????