Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika1994

Ciąża nastolatki

Polecane posty

Gość monika1994

Wiem, że temat był pewnie wiele razy poruszany, ale nigdzie nie mogłam znaleźć wszystkich odpowiedzi na moje pytania. Mam 16 lat i za 5 miesięcy będę mamą, chciałam Was prosić o porady co to odżywiania się i przebiegu ciąży, oraz samego porodu. Bardzo proszę mnie nie oceniać chce tylko poznać Wasze rady.

Gość dznjzmz
trza było dupska nie dawac

Gość thats_obvious
rodzice wiedzą ? przede wszystkim z nimi porozmawiaj !

Gość monika1994
wiedzą, wiedzą. pierwszy się dowiedział chłopak, zaraz po nim rodzice.

Gość dznjzmz
co za świat ... teraz dzieci rodzą dzieci ... skoncza sie randkowania ... chdzenie na imprezy ... picie ... jaranie ... dzieciaka trzeba bd chowac . Chociaz najczesciej w dziejszych czasach jest tak ze gówniara da dupy , wpadnie , a potem nei daj Bóg niech rodzice dzieciaka wychowują .

Gość dznjzmz
tak ciezko było poczekac ? tylko w wieku 16 lat sie ruchac ? teraz masz i cierp

Gość dznjzmz
i co jaka była ich reakcja ?

Gość monika1994
to jest Twoje zdanie ;) kiedy się urodziłam moi rodzice mieli 17,19 lat. kiedy się dowiedzieli o mojej ciąży nie byli zadowoleni, ale też bez przesady, powiedzieli, że pomogą mi we wszystkim. czy moge prosić o jaką kolwiek odpowiedź na moje pytania?

Gość dznjzmz
a ile jestes z tym chłopakiem >

Gość monika1994
w styczniu były 2 lata.

Gość dznjzmz
Ahaa ... myslałam ze jestes z nim miesiac czy tam kilka i juz sie zdecydowaliscie na takie cos

Gość monika1994
swoje już wycierpiałam tą wiadomością, naprawdę proszę nie dobijajcie mnie, chce tylko odpowiedzi na pare pytan, nic wiecej..

Gość dznjzmz
Nie no dobra moze troche prezsadziłam ... w sumie młodsze dziewczyny sa w ciazy ... ale jak słysze ze takie anstolatki bd miały dziecko to normalnie szlag mnie trafia ... ale wiem ze sa rózne dziewczyny niektóre nie patrze ... tylko z byle kim

Gość dznjzmz
DObrze ze rodzice ci pomogą ... w sumie sami byli w takiej sytuacji ... inne dziewczyny nie moają tyle szczęścia

Gość dznjzmz
Nie wiem zbyt wiele na temat ciąży ... mam 18 lat i jakos za bardzo sie tym nie interesuje ... na pewno musisz o siebie dbac ... unikac stresów ... jezeli palisz to przestan , nie pij ... to takie podstawowe informacje ... i mysle ze o tym wiesz

Gość monika1994
to był nasz drugi raz, chłopak wyprał prezerwatywę ze spodniami :( nie jestem zachwycona tym co sie stalo, ale przeciez musze teraz przygotować się do tego wszystkiego.

Gość dznjzmz
Porozmawiaj z mamą na ten temat ona powinna ci cos opowiedziec ... jak tak czasami oglądam programy w tv i widze jak te kobiety cierpia przy porodzei ;/ przez ten ból to sobe mysle ze ja chyba nigdy nie bd chciała miec dizecka ;/

Gość monika1994
dziekuje ;) nie pale, nie pije. nigdy mnie do uzywek nie ciagnelo.

Ale czego ty wymagasz?kup książkę o noworodkach i czytaj i słuchaj mamy. Co ci tu pisac gdzie tanie pieluchy kupic, ze butelkę wyparzyc trzeba, zeby karmić piersią, nie pić nie palić myc pupe bo sie odparzy... Jestes dziecko ale nie zachowuj sie jak dziecko tylko: zdrowie-lekarz, porady-mama ciocia itd nie tu a jak juz to zadawaj konkretne pytania do cholery..

ja pierdziele ludzie! dziewczyna chyba wyraznie zaznaczyla ze nie interesuje ja Wasze zdanie na ten temat i opinie pelne krytyki. Teraz sa takie czasy, ze nastolatki czesto zachowadza w ciaze i nikogo juz tak mocno to nie dziwi. ;/ Przedewszystkim powinnas zdrowo sie odzywiac. Jest duzo warzyw i owocow dostarczac organizmowi duzo niezbednych witamin. Unikac stresu wszelkiego rodzaju uzywek itd. Z reszta wpisz w google to co chcesz wiedziec i znajdziesz na wszystko najlepsza odpowiedź

Gość dznjzmz
No tak musisz ... jak juz sie stało co trzeba poniesc konsekwencje

Gość monika1994
też wiele o tym słyszałam , piekielnie się boję porodu. :( moja koleżanka zaszła w ciąże w wieku 14 lat - 1 kl gim, na siłe poroniła, pijąc, paląc i uderzając się w brzuch wiele razy dziennie. ; //

O odżywianie pytaj lekarza.moze trzeba ci dietę specjalną.ktos cos napisze zaszkodzi i co wtedy?do lekarza idz.sory za poprzedni post troche nie doczytalem o co pytasz.chyba pora isc spac.

Gość dznjzmz
napisałam ze przesadziłam ;/ ... niepotrzebnie na nią tak naskoczyłam .

no nie masz innego wyboru . Powinnaś porozmawiać ze swoją mama o tym co poiwnnaś jeść czego niepowinna jeśc na pewno musisz dbać o siebie i o dziecko tak jak powyzej było mowione nie pić alkoholu nie palić

Gość dznjzmz
Nienormalna ;/

Gość dznjzmz
a jak sie czujesz ? bo słyszałam ze te pierwsze miesiące to są straszne

Gość monika1994
myślałam, że będzie gorzej, pewnie do teraz nie wiedziałabym o ciąży gdyby nie brak okresu. zero wymiotów, zero jakichkolwiek objawów.