Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale głupoty

Jakie BOSKIE przykazanie mówi o tym ze nie można uprawiać seksu przed ślubem

Polecane posty

Gość ale głupoty
może i tępak :P Zawsze mnie zastanawiało kto dał kościołowi prawo do interpretowania prawd objawionych. Zwłaszcza gdy zostały objawione i stały się fundamentami innej religii.

Gość ale głupoty
6 przykazanie - jeżeli jest się w związku to nie należy oglądać się za młodszymi śliczniejszymi odpowiednikami żonki :P 9 przykazanie może odnosić się do sytuacji odwrotnej jesteś piękny i młody nie zapuszczaj swojej brody między nogi dziwne może te przykazanie wcale nie dotyczą kobiet z wyłączeniem lesbijek a swoją drogą może to nie przypadek że 6 i 9 przykazanie tak ładnie leża ze sobą :P 69 chociaż kościół wolałby zapewne inny układ 66 lub 99 ale nie 666 i 999 zabawne

Gość co sie tyczy
Przykaznie 6 te-nie cudzoloz.

Gość Autorka

Autorze, nie znasz przykazań BOGA, znasz wymysły koscioła katolickiego, który oszukuje. Przeczytaj Prawdziwe przykazania BOGA sa w BIBLII i TYLKO TAM

PRAWDZIWE 10 PRZYKAZAŃ BOGA  II Moj.20

”Jam jest Pan, Wiekuisty, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli.

1. Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie.

2.Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi.
Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu — tych, którzy Mnie nienawidzą, a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań.

3.Nie będziesz brał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, bo nie dozwoli Pan, by pozostał bezkarny ten, kto bierze Jego imię do czczych rzeczy.

4.Pamiętaj o dniu SZABATU, aby go święcić, jak ci nakazał Pan, Bóg twój.Sześć dni będziesz pracował i wykonywał wszelką twą pracę, lecz w siódmym dniu jest szabat Pana, Boga twego. Nie będziesz wykonywał żadnej pracy ani ty, ani twój syn, ani twoja córka, ani twój sługa, ani twoja służąca, ani twój wół, ani twój osioł, ani żadne twoje zwierzę, ani obcy, który przebywa w twoich bramach; aby wypoczął twój niewolnik i twoja niewolnica, jak i ty.
Pamiętaj, że byłeś niewolnikiem w ziemi egipskiej i wyprowadził cię stamtąd Pan, Bóg twój, ręką mocną i wyciągniętym ramieniem: przeto ci nakazał Pan, Bóg twój, strzec dnia szabatu.

5.Czcij swego ojca i swoją matkę, jak ci nakazał Pan, Bóg twój, abyś długo żył i aby ci się dobrze powodziło na ziemi, którą ci daje Pan, Bóg twój.

6.Nie będziesz zabijał.

7.Nie będziesz cudzołożył.

8.Nie będziesz kradł.

9.Jako świadek nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa.

10.Nie będziesz pożądał żony swojego bliźniego. Nie będziesz pragnął domu swojego bliźniego ani jego pola, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do twojego bliźniego”.

Gość ksiądz kapelan

Seks przed ślubem to grzech ciężki. Można robić to tylko po ślubie by mieć dzieci. Oczywiście pozycja tylko misjonarska, pod koldra i przy zgaszonym świetle by nadmiernego wyuzdania nie było. Małżeństwa które spłodzą już planowana ilość dzieci powinny powstrzymać się od seksu i żyć w czystości.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość ksiądz kapelan napisał:

Seks przed ślubem to grzech ciężki. Można robić to tylko po ślubie by mieć dzieci. Oczywiście pozycja tylko misjonarska, pod koldra i przy zgaszonym świetle by nadmiernego wyuzdania nie było. Małżeństwa które spłodzą już planowana ilość dzieci powinny powstrzymać się od seksu i żyć w czystości.

To dlaczego ksiądz ministranta w pupę chędoży?

8 minut temu, Gość Gość napisał:

To dlaczego ksiądz ministranta w pupę chędoży?

co robi ksiadz..to on za to odpowie nie ma odpowiedzialności zbiorowej.....a modlisz się za niego jakie mamy rodziny takich mamy księży...!!!!!

dlaczego sex przed ślubem nie....a no ponieważ te EMOCJE SA SILNIEJSZE...I ZAKRYWAJĄ WSZELKIE WADY..charakteru !!!!............popatrz jest sex to na początku chcesz tego i inne rzeczy są mniej zauważalne...późnej sex ...staje się codziennością i już nie jest tak jak kiedyś zauroczenie tym opadło.....i co ...NA WIERZCH WYCHODZI KAŻDA WADA.......DLATEGO JAK NAJDŁUŻEJ BEZ TEGO ŻEBY NIE ZAUROCZYĆ SIĘ ..TYLKO NA SPOKOJNE POZNAĆ CHARAKTER ...FACETA ...ludzie!!!!!!!!!   a czysto..nie dla tego ze to szkodzi Bogu tylko z MIŁOŚCI DO Boga NIE CHCESZ CZYNIĆ ŹLE SOBIE.....nie poznasz charakteru bez emocji..na trzeźwo...

Gość gość
4 minuty temu, danuta grytschuk napisał:

co robi ksiadz..to on za to odpowie nie ma odpowiedzialności zbiorowej.....a modlisz się za niego jakie mamy rodziny takich mamy księży...!!!!!

dlaczego sex przed ślubem nie....a no ponieważ te EMOCJE SA SILNIEJSZE...I ZAKRYWAJĄ WSZELKIE WADY..charakteru !!!!............popatrz jest sex to na początku chcesz tego i inne rzeczy są mniej zauważalne...późnej sex ...staje się codziennością i już nie jest tak jak kiedyś zauroczenie tym opadło.....i co ...NA WIERZCH WYCHODZI KAŻDA WADA.......DLATEGO JAK NAJDŁUŻEJ BEZ TEGO ŻEBY NIE ZAUROCZYĆ SIĘ ..TYLKO NA SPOKOJNE POZNAĆ CHARAKTER ...FACETA ...ludzie!!!!!!!!!   a czysto..nie dla tego ze to szkodzi Bogu tylko z MIŁOŚCI DO Boga NIE CHCESZ CZYNIĆ ŹLE SOBIE.....nie poznasz charakteru bez emocji..na trzeźwo...

Co ty wiesz na ten temat ,jak już kilkanaście lat masz pajęczynę między nogami?

12 minut temu, Gość ksiądz kapelan napisał:

WIDAĆ ZE TO NIE JEST WYPOWIEDZ KSIĘDZA TYLKO PODSZEWKA

DLACZEGO  ponieważ księża dziś tego nie nauczają....to jest kompletna bzdura...

1 ze tylko taka a nie inna pozycja..

2. ze nie wolno tego czy tamtego...bzdura kompletna kosciol tego nie naucza....

wzuć ..w neta REMIGIUSZ RACŁAW PYTANA I ODPOWIEDZI...CZY PREZERWATYWY SA ZABRONIONE...TYTUŁ...DLA MNIE MOŻESZ SIĘ GZIĆ PO KRZAKACH ILE CHCESZ ..ZYCIE ZEMŚCI SIĘ NA TOBIE ZŁO DA CI POPALIĆ..wróci do ciebie

1 minutę temu, Gość gość napisał:

Co ty wiesz na ten temat ,jak już kilkanaście lat masz pajęczynę między nogami?

no i jestem dumna z tego ze się nie szmacę ...żyje w czystości dla mojego Jezusa kocham go i jemu jestem wierna.....

Gość Gość
1 minutę temu, danuta grytschuk napisał:

no i jestem dumna z tego ze się nie szmacę ...żyje w czystości dla mojego Jezusa kocham go i jemu jestem wierna.....

Jeśli seks np. małżeński traktujesz jak "szmacenie się" to gratuluję rozumu. Prędzej czy później kaftan cię czeka.

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Jeśli seks np. małżeński traktujesz jak "szmacenie się" to gratuluję rozumu. Prędzej czy później kaftan cię czeka.

w malzenstwie nie...tu tytuł watka jest inny...kto tu mówi o malzenstwie....nie zmyślaj...

Gość Gość
4 minuty temu, danuta grytschuk napisał:

w malzenstwie nie...tu tytuł watka jest inny...kto tu mówi o malzenstwie....nie zmyślaj...

Nie  zmyślam, mam na myśli ... ciebie. Gdybyś wyszła za mąż, czy szmaciłabyś się? Co przeszkadzałoby ci kochać Boga??? Żeby było ciekawiej, też go kocham, jestem praktykującym katolikiem, systematycznie chodzę do DOMU BOŻEGO ...niestety nie jestem fanatykiem kleru.

25 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie  zmyślam, mam na myśli ... ciebie. Gdybyś wyszła za mąż, czy szmaciłabyś się? Co przeszkadzałoby ci kochać Boga??? Żeby było ciekawiej, też go kocham, jestem praktykującym katolikiem, systematycznie chodzę do DOMU BOŻEGO ...niestety nie jestem fanatykiem kleru.

a co ma tu kler do tego jak się kocha Boga to nie zadaje jemu sie ran..miałam ślub kościelny mój maż był wierzącym praktykującym mężem no nie wariatem jakimś seksomanem mieliśmy swój warsztat i trzeba ludzi pilnować żeby pracowali i nie kradli a nie dzień i noc myśleć o sexe..jak się narobisz to ze znaczna przypomnisz sobie o sexe co jakiś czas...a nienawiść niszczy ciebie nie kler.......to zabijacze emocje niszczą ciebie....ja się modle za księży a nie nienawidzę ich..po co to przecież grzech..

Gość Gość
1 minutę temu, danuta grytschuk napisał:

a co ma tu kler do tego jak się kocha Boga to nie zadaje jemu sie ran..miałam ślub kościelny mój maż był wierzącym praktykującym mężem no nie wariatem jakimś seksomanem mieliśmy swój warsztat i trzeba ludzi pilnować żeby pracowali i nie kradli a nie dzień i noc myśleć o sexe..jak się narobisz to ze znaczna przypomnisz sobie o sexe co jakiś czas...a nienawiść niszczy ciebie nie kler.......to zabijacze emocje niszczą ciebie....ja się modle za księży a nie nienawidzę ich..po co to przecież grzech..

Gdzie napisałem że nienawidzę księży? Pokaż bo nie widzę! Następna sprawa, trzeba ludzi pilnować żeby pracowali i nie kradli - Oświęcim? Ty kapo? Boga to może ty i kochasz ale ludzi NIE!

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Gdzie napisałem że nienawidzę księży? Pokaż bo nie widzę! Następna sprawa, trzeba ludzi pilnować żeby pracowali i nie kradli - Oświęcim? Ty kapo? Boga to może ty i kochasz ale ludzi NIE!

pracownicy kradną....przecież to normalne ze w swoim  zakładzie ludzi się pilnuje....to normalne ty nigdy swojej firmy nie miałeś...i nie wypisuj ty wariacji nie masz co robić...

Gość Gość
6 minut temu, danuta grytschuk napisał:

pracownicy kradną....przecież to normalne ze w swoim  zakładzie ludzi się pilnuje....to normalne ty nigdy swojej firmy nie miałeś...i nie wypisuj ty wariacji nie masz co robić...

Byłem odpowiedzialnym max. za 120 ludzi zatrudnionych na produkcji, ludzie ci produkowali częsci do znanych niemieckich samochodów, tak ze to ty nie pisz mi wariacji. Zostań przy swoim a ja przy swojej racji. Szczęść ci Boże i nie traktuj ludzi jak złodziei.

Gość Zenon

A kogo obchodzą boskie przykazania? Prócz "nie zabijaj", co jest oczywiste, reszta to dyrdymały.

2 minuty temu, Gość Zenon napisał:

A kogo obchodzą boskie przykazania? Prócz "nie zabijaj", co jest oczywiste, reszta to dyrdymały.

nie powiedziała bym tak ponieważ każdy szuka miłości ,milo sc =cześć Boga ,Bóg jest miloscia wiec jesteś w nim zanurzony  ..jeżeli jest Bóg i nie chcesz go ranić ...albo chcesz być dobrym czlowiekiem po to żeby ktoś darzył ciebie szacunkiem to bez przykazań jakie życie chcesz prowadzić....nie wiem....