Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asica234

Wrocław-w którym szpitalu rodzić?

Polecane posty

Cześć:) Jestem w 30 tyg ciąży,mieszkam we Wrocławiu i nie wiem w którym szpitalu rodzić.A wy już wybrałyście?

Gość ciężkie pytanie z rana
w żadnym nie rodź, u nas na porodówkach dziadostwo, znieczuleń nie chcą dawać, wstyd! jedź do Lubina do Feminy-urodzisz jak człowiek

Gość LoBoToMiA
W samolot i do USA lec rodzic ;) co sie bedziesz rozdrabniac.

zgadzam się z ciężkie... ale jeśli musisz we wro, nie bierz pod uwagę brochowa i dyrekcyjnej. Najlepiej wejdź na rodzić po ludzku i tam sprawdź opinię. Radziłabym wybrać się do trzebnicy, oławy lub wałbrzycha, jeśli masz możliwość

rodziłam w listopadzie na klinikach we wrocławiu. i byłam zadowolona z opieki.

Oława nawed nie ma dobrego sprzętu do ratowania nie daj Boże dziecka. kolezanka pracuje na patologi i sama odradzałą mi bardzo Oławe.

podobno najlepiej rodzić w Trzebnicy. tylko czy oni chętinie przyjnują Wrocławianki? (nie będą wyrzucać do Wrocławia?:)

o Trzebnicy słyszałam dobre opinie. a w Wałbrzychu mają dobry sprzęt do ratowania wczesniakow

tylko ja mam obawy, zę oni niechętnie patrzą na rodzące z Wrocławia...

Ja jestem z Wrocławia i rodziłam w Trzebnicy - nie było żadnych problemów, polecam:-)

nika to opowiedz jak to było-dzwoniłaś czy pojechałaś wcześniej się dowiedzieć co i jak?

Gość mama MA
ja też rodziłam 2x na klinikach i byłam zadowolona - choć za 1x bardziej teraz trochę "dziadostwo" sie tam zrobiło. ....też słyszałam duzo pochlebnych opinii o Trzebnicy

Nie dzwoniłam ani się nie umawiałam, po prostu zameldowałam się z torbą na izbie przyjęć:-) I naprawdę szczerze polecam, rewelacyjne warunki, super opieka, położne przychodziły często i pytały czy czegoś potrzebujemy:-) Jeśli zdecyduję się na drugie dziecko to poród tylko tam!:-)

Ja rodziłam na kamieńskiego i akurat mi trafiła się super opieka. Koleżanka rodziła pół roku przede mną i narzekała, Wcześniej byłam na dyrekcyjnej. Personel ok ale sale i sprzęty - tragedia. Na kamieńskiego wszystko nówka. Fotel do porodu, odnowione sale ( pojedyncze) łazienki itp. No jedyna wada to zależy na jaki personel trafisz

ja to mam stracha, ze mnie "wydelegują" do Wrocka bo powiedzą żę szpital w trzebnicy jest dla kobiet z trzebnicy (i kobiet z okolicy) a Wrocek ma dużo szpitali i mam nie zajmować miejsca miejscowym. tak to sobie wyobrażam:( miał ktoś taki przypadek? "

Nie mogą Cię nigdzie odesłać jeśli poród już się zaczął (odeszły wody albo masz regularne skurcze)! Nie ma rejonizacji i możesz rodzić gdzie chcesz:-) Chyba że trafisz na przepełnienie a poród nie jest zaawansowany ale to akurat bardziej prawdopodobne we Wrocławiu niż w mniejszych miastach.

a gdyby Trzebnica mnie odesłała to mam prawo gdzieś się odwołać? aha, czyli wcześniej nie dzwoniłaś, nie umawiałaś się tylko przyjechałaś i juz?:)

Gość hela z wygodnego fotela
a co z cesarką na życzenie we wrocku/oławie??? gdzie da radę? czy pokrzywiony kręgosłup może być wskazaniem?

we wro często koleżanki miały problemy z dostaniem się i były odsyłane ze szpitala do szpitala. Myślę, że tylko brak miejsc może być powodem odesłania z trzebnicy, chociaż nie wiem, czy mają prawo :( Ja mam kilka koleżanek położnych i one na dolnymśląsku wszystkie polecają szpitale w kolejności: 1.trzebnica 2.wałbrzych 3.oława 4.Chałubińskiego ostatni brochów, ale sprzęt najlepszy i jest szansa na znieczulenie :)

hela myslę, że cesarkę możesz załatwić z lekarzem. A kręgosłup nie wiem. Wiem tylko, że skolioza nie jest przeciwwskazaniem do naturalnego porodu

idealnie to chciałabym cesarkę w oławie, chodzę tu do fajnej lekarki, planuję z nią pogadać o cesarce, ale nie mam pojęcia jak się na to zapatruje.... jak nie z nią to będę szukać odpowiedniego doktora we wrocku, tylko pytanie - kogo? jaki mniej więcej może być koszt zabiegu??

ja słyszałam o 500zł, ale nie od osób zainteresowanych :) może jakaś dziewczyna Ci tu podpowie

5 stuwek to jak za darmo za taki komfort ;)

hela najlepiej jedź do Lubina do prywatnej kliniki, za ok.800zł zrobią Ci bez gadania. a tak bedziesz się prosić a i tak nie wiadomo czy zrobią

no ja bym chciała rodzić a Trzebnicy, ale mam ogromny strach przed oddelegowaniem:( no bo stanę tam biedna, z innego miasta a oni mi powiedzą, ze mnie n planuję przyjechac taxówką (mówię serio ;) ) i nie mogę tak jeździć. muszę zadzwonić do fundacji rodzić po ludzku i dowiedzieć się czy mogą tak odesłać rodzącą....

ciężkie pytanie tak jak pisałam, odeślą tylko, gdy nie ma miejsc, w innymj wypadku nie. Koleżanka w grudniu jeździła tak po wrocławiu i szukała miejsca hela gdybym chciała cesarkę faktycznie pojechałabym do prywatnej kliniki. Za 800zł masz luksusowy pobyt i upragnioną cesarkę :)

a ja się nie dam odesłać;) będę się awanturować:P pewnie, tylko w prywatnej takie rzeczy:)

Gość hela...........
dziewczyny, za 8 stów i zabieg i pobyt? żadnych dodatkowych kosztów?? gdzieś czytałam, że jednak za opiekę płaci się dodatkowo... czy którać z Was tam rodziła? opiszcie wrażenia pozdrowienia