Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaczek0301

USG do kontroli owulacji?

Polecane posty

Gość kasiaczek0301

Witam, mam pytanie. Czy jesli leczę sie u ginekologa z NFZ to czy badanie usg( czy występuje owulacja i pęcherzyk pęka) jest bezpłatne? Pytam ponieważ takie usg trzeba zrobic z 3 razy w miesiąću dzień po dniu a zapisy u mnie są prawie na miesiąc w przód. Czy któras ma doświadczenie?

Gość koxa
Takie badanie na NFZ jest darmowe ale nie wszedzie wykonywalne w niektórych miastach czeka się na nie długo :O Tym bardziej że monitoring cyklu robi sie co 2 dni :O Jesli masz możliwosc to lepiej zrobic prywatnie koszt usg dopochwowego to około 50-55 zł zazwyczaj piersza wizyta i Usg wynosi około 100zł w zalezności od miasta w którym mieszkasz ( ja podałam ceny z krakowa) każde nastepne to koszt tylko 50-55 zł .Ja tez planowałm państwowo ale jak usłyszałam czas czekania 3 miesiące to zrezygnowałam i poleciałm prywatnie :) U mnie po takim USG się udało i teraz jestem już w 5 miesiącu :D Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Gość kasiaczek0301
dziękuje bardzo za odpowiedz ,ja jestem z Łodzi i dowiem sie jakie mam możliwości z tym usg ale penwie tez sie skonczy na prywatnym...

We wrocławiu płacisz w niektórych klinikach ok. 100-120zł niezależnie od ilości wizyt- wprawny lekarz zrobi to w dwie :) chyba, że pęcherzyk jest uparty :) ja ostatnio miałam pięć wizyt

Gość kasiaczek0301
5?! kurcze... i zastanawia mnie jedno czy jak mam pco to leczyc sie u ginekologa czy ginekologa-endokrynologa?