Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxDDDD

Maść robiona na miejscu?

Polecane posty

Gość xxxxDDDD

xxxxDDDD a konkretnie maści...może wie ktoś czy znając skład zrobią taką maść w każdej aptece ? słyszałam o lekarstwie na grdło do płukania było robione na zamówienie i chciałabym się zapytać ta maść to tak jakby maść tak jakby maseczka, też była robiona w aptece, tylko nie wiem czy można taką zrobić wszędzie czy była to apteka specjalistyczna taka... ??? Piszę drugi raz, bo wtedy nikt nie odpisał a dla mnie to baardzo ważne,ponieważ ta maść jest mi bardzo potrzebna i chciałabym wiedzieć wcześniej niż dopiero w poniedziałek...

Gość podaj skład tej maści
to odpowiem Ci na pytanie. Ale ogólnie to bardzo mało leków można wykonać w recepturze ez recepty....

Gość taka sobie jednaaaaaa
tej maści nie można zrobić w każdej aptece. Wiem co pisszę:) Musisz iśc do takiej apteki !bardzo ważne! gdzie jest szklana kula. Farmaceuta siądzie nad nią i wywróży sobie składniki i ilość jaka potrzebuje na zrobienie twojej masci:D

Gość xxxxDDDD
chodziło mi,że nie jest to maść, która najpierw była kupiona w opakowaniu, a teraz mi się uberliło,że chce miec robioną. Składniki mam napisane, ale nie odczytam sama tego pisma(pismo lekarskie xD), więc nie podam. Jedyne co wiem, to to,że główny jej składnik to sół i jest tłusta. A w ogóle to po co ta ironia?

Nie doczekałam się składu, więc jako że jestem farmaceutką od 6 lat to podam parę rzeczy na ten temat - po pierwsze, nie każda apteka robi leki w recepturze. Jeśli w składzie leku jest antybiotyk to nie ma szans na zrobienie tego bez recepty, poza tym to musi być zrobione sterylnie a to jest trochę zabawy. MASECZEK TO SIĘ W APTECE NIE ROBI tylko kupuje w Rossmanie :P A poza tym to co to jest maść robiona na miejscu? Myślisz że lek robi się w trzy minuty?? Odbiór jest zawsze za parę godzin albo następnego dnia. No i na recepcie, dzięki której nie płacisz 100% wartości leku a tylko część kosztów, jest opisany dokładny skład. Tak na gębę chcesz podać skład w aptece, czy na karteczce bo koleżance pomogło? Nikt nawet w temat nie wejdzie...

Na pewno sól w składzie? Nie widziałam w życiu....

Gość xxxxDDDD
napisałam tak jakby maść, tak jakby maseczka, więc po co znowu gadać o rossmanie??? Najpierw pójdę do lekarza,żeby mi przepisał z tej karteczki podpisanej przez farmaceutę skład na receptę(żeby nie było żadnych komplikacji), to nie jest antybiotykowe, a to,że kilka godzin później czy na 2 dzień to najmniejszy problem!

Gość xxxxDDDD
widziałaś, nie widziałaś...to była maść robiona na zamówienie tylko zupełnie w innym województwie, gdy nie byłam u siebie, przepisana przez dermatologa. Wiem,że jest słona i wyczuwa sięw niej akie drobinki. Zresztą tak sam lekarz ją nazywał.

No jeśli ma kilka składników to na pewno tylko na receptę, zapłacisz 5 zł i będziesz miała z głowy. A w składzie lekarz może jeszcze coś pokombinować, coś zmniejszyć albo zwiększyć ilości. Może wypisać podwójną porcję.

No wybacz ale ja te maści wykonuję więc o soli mogę powiedzieć z całą pewnością że się nie stosuje. Niezależnie w jakim województwie :P

Gość xxxxDDDD
no to też jakiś składnik słony, nie wiem co to jest, ja nie jestem farmaceutką,nie wiem tego i nie muszę:) Chodiz tylko o to,że ta maść jest bardzo dobra, a ja leczę trądzik i to jest bardzo pomocne:) mieszkam na wsi, tutaj sa tylko 2 apteki, a ja musze mieć tą maść i chciałam wiedziec,czy raczej nastawiac się,że zrobią ją tutaj czy będę musiała jeszcze tochę poczekać i gdzieś indziej zamawiać:)

Gość taka sobie jednaaaaaa
jesli wypisze ci to lekarz to powinni ci zrobić w każdej aptece gdzie robione są leki

To trzeba iść i spytać czy w danej aptece są robione leki recepturowe. Jeśli tak, to na pewno wykonają. A leki dermatologiczne nie mają skomplikowanych składów, więc raczej bez problemu.

Gość xxxxDDDD
dziękuję za pomoc:)

Nie wiem dokładnie skąd jesteś, ale u mnie w Poznaniu jest taka apteka, która takie rzeczy ogrania. To jest na Wildzie... ul.Wierzbięcicie 25 powinni pomóc:)

Gość makowy
Też jestem z Poznania:) ja mam taką propozycję, są apteki internetowe i zamiast pisać na forum, możesz bezpośredni zapytać się u źródła. Podam swoją, bo tutaj na pewno Ci odpiszą www.e-apteki.net