Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musick man

O czym jest ta piosenka? Wytłumaczcie mi.

Polecane posty

Gość musick man

O traceniu dziewictwa? czy o czym? Bo jak tak to na tamte czasy piosenka była dość frywolna no chyba że jest jakiś inny sens w tej piosence. :o

Gość musick man
Może rzeczywiście chodzi tu o paproć ;P mi to już chyba wszystko z jednym się kojarzy ;p

Gość musick man
wklejam tekst może panie się wypowiedzą :) Zakwita raz, tylko raz, biały kwiat. Przez jedną noc pachnie tak, ach! Przez taką noc Królowa Jednej Nocy ogląda świat. A światło dnia zdmuchuje płomień kwiatu na wiele lat. Zapala się tylko na parę chwil, Gdy cały świat wokół śpi, ach! A pachnie tak jak piołun i wanilia - kwiat, biały kwiat. Przez taka noc Królowa Jednej Nocy ogląda świat. Ten dziwny kwiat sekret mój dobrze zna: Raz kocham na wiele lat, ach! Oczami snu spojrzymy zakochani na cały świat. I nie wie nikt dla kogo zakwitniemy, ja i ten kwiat. Mój sekret zna biały kwiat, Mój sekret zna biały kwiat

Gość Gweze Zala
W opisie na Wikipedii jest jak wół napisane, że o tym kwiecie paproci śpiewał m.in. polski zespół Alibabki, więc o czym tu deliberować?

Gość już bez wianka
"I nie wie nikt dla kogo zakwitniemy, ja i ten kwiat." ten fragment tekstu jasno określa o czym jest ta piosenka

Gość miód z nektaru
Ciekawy temat , myślę że trzeba napisać do Miodka albo do Bralczyka z prośbą o wytłumaczenie jaki piosenka ma sens :p

Gość musick man
Ok niech będzie że tekst jest o paproci ale można szukać podtekstów i ja myślę że jest to tekst o kobiecych najpiękniejszych przeżyciach. 🖐️