Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy orientuje się ktoś

Czy zdolność kredytowa we wszystkich bankach jest taka sama?

Polecane posty

Czy musze udać się do banku osobiście by określili moją zdolność kredytową czy moge to zrobić telefonocznie lub przez e-mail?

Gość organizacja to podstawa
Jest różna. Lepiej idź osobiście, przez tel. możesz się wywiedzieć, jakie dokumenty zebrać do oceny.

Dzięki:) a wiecie może jaki bank jest najlepszy? Chciałabym wziąć kredyt mieszkaniowy z dopłatą.Na razie byłam tylko w PKO SA.Może ktoś ma doświadczenie z takim kredytem?

Gość hhehehheheh
a moze kredyt bank ?

Gość sylvina
A sprawdź dokładnie czy Ci się te doplaty oplacają. Moja siostra dostała w Pko SA. Nie było problemów z uzyskaniem mimo dwójki dzieci jednych poborów, nieprzelewanych na konto. Także masz szanse duże.

Gość sylvina
JA dostałam w Multibanku we frankach i też bez problemu, ale to było pół roku temu.

Nordea może być ok, ja mam na razie z nimi same pozytywne doświadczenia. Pekao SA jest drogi, PKO BP zresztą też. OMIJAJ POLBANK!!! Choćby Ci nie wiadomo jakie warunki dawali. :O

nie ma jednego najlepszego banku- dla Ciebie będzie najlepszy ten, który najlepiej oceni Twoją zdolność kredytową i zaproponuje Ci najkorzystniejsze warunki, np. zażąda mniejszego zabezpieczenia kredytu etc. różnice mogą być bardzo duże, sama wycena mieszkania/domu/innej nieruchomości przez rzeczoznawcę może stanowić różnicę kilkunastu a nawet kilkudziesięciu tysięcy, więc najlepiej sprawdź w każdym banku

a dlaczego miałyby się nie opłaać dopłaty? Jest tam jakiś haczyk? Dlaczego omijać polbank?

Nie jestem w stanie wymienić Ci wszystkich powodów, sorry, ale ciśnienie mi skacze, jak o tym myślę. :O Mam tam hipoteczny, miałam też debet w koncie i kredytówkę. WSZYSTKO, absolutnie WSZYSTKO, co robią jest niekompetetne, opóźnione w rozwoju, opóźnione w czasie, drogie, nikt nic nie wie, czeski film. Powiem tylko, że wystawienie głupiego zaświadczenia z zlikwidowaniu karty kredytowej trwało ponad cztery miesiące (!) i okupione było kilkunastoma wizytami w oddziale, nie wiem iloma telefonami do oodziału (o ile w ogóle ktoś osbiera) i na infolinię, bezpodstawnie pobranymi od tego opłatami, masą sprzecznych informacji z centrali, infolii i oddziału. Kurwa, nie mogę. A to tylko jeden z przykłądów. Naprawdę trztm się od nich z dala. :O

Dzięki:)