Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tegorocz na maturzystka

Jakie studia sa dzis cos warte?

Polecane posty

Gość Tegorocz na maturzystka

Wiem, ze mam sie trzymac daleko od studiow typu psychologia czy socjologia. ALe moze prawo albo pedagogika - dzieci sie rodza, a spraw karnych tez jest duzo. Co doradzacie

Gość w ogóle nie oglądam TV
takie są warte, do jakich masz serce i talent 🖐️

Gość nie-do-wiadek
budownictwo ale inżynieria, filologia angielska , germanistyka jak lubisz byc nauczycielem, informatyka ale porządna, medycyna zawsze w cenie :)

Gość hfggfhghhgh
Ja wybrałam psychologię, zrobię specjalizację z seksuologii i otworzę gabinet. Na zachodzie prawie każda para ma takiego swojego terapeutę, u nas dopiero to 'wchodzi' w życie :) Poza tym mam firmę więc narazie o nic się nie martwię :)

Gość WSZYSTKI STUDIA GÓWNO WART
Eksperci alarmują - w Polsce jest za dużo ludzi po studiach! Niemal co drugi młody człowiek ma wyższe wykształcenie - dla porównaniu w Wielkiej Brytanii wyższe wykształcenie ma co czwarta osoba. W Polsce brakuje zwykłych robotników, którzy mają skończone technikum czy zwykłą zawodówkę! Nadmiar studentów doprowadza do zjawiska tzw. "bezrobotnych magistrów", albo robotnych za 1000 PLN na kasie w Tesco!!!

seksuologia po psychologii jest gówno warta, tak naprawdę tylko ta po medycynie się liczy, w każdym razie ja tylko takiemu seksuologowi bym zaufała. to samo z dietetyką - niby na wielu kierunkach jest ta specjalizacja, ale to jednak nie to samo...

Na pewno medycyna i wszelkie kierunki ścisłe. Chociaż słyszałam, że np.prawo albo europeistyka - jest świetnym kierunkiem, i praca po tym jest i kasa ;) Na pewno dobrym kierunkiem jest też stomatologia, albo fizjoterpia czy analityka medyczna.

Gość
INŻYNIERIA GENETYCZNA !!!

inzynieria środowiska projektant instalacji saniatrnych+ uprawnienia o kase mozesz sie nie martwic wiec co mowie

Takie, które Ciebie interesują, są Twoją pasją. Studiuje się dla poszerzania wiedzy, a nie dla dyplomu.

Gość a ejejejjem lololololo
ludzie wypowiadajacy sie z pogarda o psychologii nie maja o niej zazwyczaj bladego pojecia. a szkoda, wspaniały kierunek.

Gość
co do psychologii ZGADZAM SIĘ :D

aha, a co do tematu, warte cos sa studia do których podchodzi sie z pasja. pasjonat zawsze znajdzie sobie miejsce. studia robione zeby zrobic, albo zeby zrobic "cos warte" studia sa nic nie warte :P

psychologia to dobry kierunek, bo rozumiem, że dobrze pijesz. ja mówię o seksuologii :O

że do mnie pijesz miało być :O nie dobrze 😭

Gość fdse
najwiecej warta jest podstawówka albo szkoła specjalna .

pic bede po 22 :P nie zwracam sie do Ciebie, tak mnie naszło ;) i nie zgadzam sie również, że specjalizacja seksuologiczna po psychologii jest nic nie warta. jest inna. nie wartosciowałabym ich. kazda ma swoja grupę docelową. uwazam ze sie uzupełniaja.

Być może psychologia traci na swoim prestiżu dlatego, że teraz co 2 osoba chce studiować ten kierunek:o

chce :P na uniwersytetach jest ograniczona liczba miejsc. także chciec to sobie mogą ;)

wielu chce, ale niewielu powinno :O uważam, że w pracy seksuologa jest b.ważna psychologia, ale także medyczna strona, one są tak samo ważne. w jakimś stopniu masz rację, natomiast uważam, że lepszą podstawą są tu studia medyczne (wiem, że zdrowie to i dusza i ciało).

Chciałam dopisać, że na szczęście jest ograniczona liczba miejsc, choć i tak co roku z dyplomem wychodzi sporo psychologów, i większość marzy o otwarciu własnego gabinetu. A do tego daleka droga, biorąc pod uwagę, że aby uzyskać certyfikat należy przebyć kilkuletnia szkołę psychoterapii, która jest cholernie droga (zwłaszcza psychoterapia własna) :D No ale od czego są marzenia :P

Gość odbiegłyście od tematu
to nie miała być dyskusja o psychologii :o

Dobra :P Wg mnie weterynaria jest sporo warta - prosta odp na pytanie zadane w temacie :)