Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z czego jesteście zadowolone

prezenty z okazji narodzin dziecka

Polecane posty

wiosną szykuje sie w u mnie w rodzinie kilkoro nowych maluchów, jakie drobne upominki najlepiej im kupić (do 30zł) - zabawki, ciuszki? z czego mamy jesteście zadowolone, a co okazało się niewypalem?

Gość maaajjjaaa
ja cieszylam sie z zabawek i ciuszkow na ciut starsze malenstwo, bo tak do ok 3-go m-ca mialam w sumie wszystko dla synka najlepiej poprostu zapytac albo jakals zabawke

Gość ale skneera
do 30 zl to ty se kup 3 domestosy do czyszczenia klozetu, skąpa kobieto!

Gość buuuuuuuuuuu
ja zawsze daje gift card (karty upominkowe) do sklepow dzieciecych wiec rodzice sami moga kupic co potrzebuja, zwykla laduje za 30-50 zl mysle ze to najlepszy pomysl,

to ma być drobny upominek, a nie prezent za 100zł i więcej

Gość bańka mydlana kkkk
ja bylam zadowolona z grzechotek i innych zabawek

Gość pampersy i dada na zmiane
polecam pampersy :) zawsze sie przydadza :)

Gość pampersów nigdy za wiele
:P

a jeśli chodzi o ciuszki, to wolałybyście np. body, czy jakiś 'wyjściowy' zestaw?

Gość no to ładnie...
5 kilo cukru...aby miało słodkie życie;)

Gość maaajjjaaa
pajacyki dla niemowlaczka najlepsze, a dla rodzicow baaardzo praktyczne, albi jakis ladny komplet spodenki z koszulka

Ja najbardziej cieszyłam się z pampersów, bo na początku szły jak woda. Wg mnie ciuszki niekoniecznie, bo zwykle świeżo upieczone mamy mają wypełnioną całą szafę ciuszkami z czego połowy noworodek nawet nie zdąży założyć. Co do zabawek to uważam, że to strata kasy, bo taki maluch i tak z tego nie korzysta.

Gość kawa latte*
Pampersy, a z rzeczy trwalszych jakaś mała grzechotka :)

Gość a moja bratowa z kolei uważa
ze prezent ma być dla dziecka, a nie dla rodziców, więc odpadaja wszelkie pampersy i ciuszki, powinno się dać jakąś zabawkę, książkę...

pampersy do 30 zł to raczej ciężko. ja proponuję księżkę- jakieś ładne baśnie, może być też płyta z kołysankami. jeśli bardziej chcesz odciążyc rodziców to wtedy ciuszki- i to wszelkiego rodzaju. mnie cieszyły i body i dresy:)pajacę i śpiochy średnio lubiłam. grzechotki też zawsze się sprawdzają

Gość xpdx
a ja kupiłam taki -pamiętnik gdzie mama opisuje i wkleja zdjęcia maluszka.Super pamiątka .Sama bym chciała dostać coś takiego a tak -pisałam w zwykłym zeszycie.

a z tymi komentarzami o skąpstwie- dajcie sobie spokój. każdy daje tyle na ile go stać. ja cieszyłam się z każdego drobiazgu tak jak i z tych drogich prezentów Aaaa! są jeszcze te albumy takie "1 rok dziecka" czy coś w tym stylu. jak lubią takie tkliwe pamiątki to też będzie dobre. albo zwykły, "dziecięcy" album na zdjęcia

Gość xpdx
ale zadowolona tez byłam z ubranek.Głównie kaftaników i śpioszków,najlepiej ciut przydużych na zaś.

Gość ja najbardziej zadowolona byla
z plyt z kolysankami i bajkami muzycznymi, moja juz 4 miesieczna coreczka slucha jak zaczarowana a kolysanki ja utulaja do snu ciszkow mam moc, teraz jak ktops chce kupic ciuszki top prosz eo taki na 9 mcy rojk albo wieksze fajnym prezentem okazal sie tez palak z zabawkami do lezaczka, i karuzela na lozko

Gość xpdx
pościel do łóżeczka....................

Gość xpdx
zresztą ja ze wszystkiego byłam zadowolona,tak pochłonięta maleństwem że nawet nie szczególnie zwracałam uwagę co dostałam od kogo.Jak ktoś nie był mi szczegolnie bliski i nie miałam kasiorki to kupowałam kaftanik i jakies fajne butko-skarpetki

Gość saleminka8
z trochę większych ubranek i zabawek,bo maluchowi przydają się prawie ciągle nowe kolorki i nowe efekty,sama często kupuje jakąś zabawkę np.z canpol baby kupiłam keidyś zwykłą plastikową zabawkę (krążek zielony z zółtym motylkiem i na tym 3 okrągłe krówki) tzw.kluczyki kosztowało 3,99 a dziecko uwielbia gdy mu tym gzechoczę czy kładam mu to do rączki :)

to zależy co rodzice dziecka preferują. ja cieszyłam się z pampersów ale zachwycały mnie książki:) wiem że niektórzy nie lubia pieluch a i w czytaniu nie gustują- wtedy sprawdza się zabawka.

no i można jeszcze przynieść odcisk bobasa- tj taka masa w puszce w której odbija się dłoń albo stopę dziecka. można taką dostać w granicach 30-40zł

Gość marta801203
zestawy do zrobienia odlewu gipsowego 3D raczki i nozki mozna znalezc tez na www.zatrzymajczas.net ale to troche wiecej niz 30pln...

Gość ja chce latooooooo
książki

Mnie ciszyło praktycznie wszystko ;) Ale najbardziej zadowolona byłam z pampersów i z mleka bo tego szło jak woda :) Ciuszki też fajna sprawa....Tylko że dużą wyprawkę skompletowałam sobie przed porodem.Dużo ciuszków moje dziecko dostało rozmiar 0-3 więc wiele było takich śpiochów itd które praktycznie wcale nie ubrałam bo wyrastał.Więc jesli byś chciała kupić jakiś ciuszek to zdecydowanie kupować coś większego,na potem ;) U nas kompletnym niewypałem były kosmetyki! Dlatego odradzam jeśli się nie jest pewnym jakie rodzice używają ;) Moje dziecko było ,,kosmetycznym alergikiem " więc szampony,kremy itd leżały sobie i leżały przez wiele miesięcy zanim jakieś pudełko otworzyłam.