Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liles

Samotna 17-latka z kompleksami

Polecane posty

Witam, jestem siedemnastolatką, która we wrześniu zaczęła nową szkołę i wszystko w jej zyciu uległo zmianom. Cóż z cichej myszki, stałam się duszą towarzystwa, chociaż nadal nie pozbyłam się kompleksów, które atakują mnie, kiedy tylko nadejdzie "jedna z gorszych chwil". Chciałabym mieć kogoś bliskiego, kogoś kto jest blisko i obdarza miłością bezwarunkową. Nie mogę jednak nikogo takiego znaleźć. Nie pomyślcie, że jestem jedną z dziewczyn, które uważają, że brak chłopaka, kiedy wszystkie wokół mają to życiowa tragedia, bo tak nie jest. Jestem świadomą swego życia i planów na przyszłość młodą kobietą, nie ulegam bezsensownym bzdurom, ani nie jestem zaślepiona tym aby bez wzgląd na wszystko znaleźć sobie chłopaka. Zastanawiam się tylko, czy brak tej drugiej połówki jest spowodowany tym, że może nie jestem ósmym cudem świata, chociaż nie jestem brzydka, a jak mówi wielu wręcz przeciwnie, aczkolwiek mam nadwagę (4kg), przez co wielu ludzi uważa to za już bardzo wiele. Zastanawiam się czy ktoś taki jak ja może być atrakcyjny dla mężczyzn, czy po prostu jestem niezauważalną istotą pomimo szczerego uśmiechu kazdego dnia, poczucia własnego życia, posiadania własnego stylu i barwnej osobowości. Liczę szczególnie na komentarze mężczyzn, aczkolwiek miło będzie odczytać też komentarze kobiet.

17 letni chlopcy to dzieciaki, starsi cie wykorzystaja, niewiele tracisz .

wartosciowi jasne ze tak, problem tylko ze niedojrzali. a powazny facet okolo 30 w zyciu nie bedzie z 17stka, chyba ze bedzie bardzo niewyzyty.

Ale czy tylko o to w życiu chodzi. Czy głupie 4kg w tą w czy w tą, do dla faceta "główny atut" dziewczyny? Czy mężczyźni nie patrzą na to jaka jest, na jej twarz, oczy, na osobowość, bo tylko to jaki ma tyłek jest ważne? Właśnie tego chciałabym się dowiedzieć, bo to dla mnie trochę obce, nie umiem myśleć jak mężczyzna, choć wiem, że większośc z nich to wzrokowcy, ale no proszę, przecież nie wyglądam jak słoń.

Gość EricaPaneeloo
autorko jestem prawie w Twoim wieku bo za 3miesiące dopiero 18-stke bede obchodzić:)) ale też jestem sama z czym nie jest mi najlepiej..a nadwagi wcale nie mam..173cm/55kg .. mówią,ze ładna,na modelke itd. i co z tego? moze i mam powodzenie,ale naprawde jak tu ktoś napisał..faceci w tym wieku to CHŁOPCY,pzysięgam nie mam pojecia z kim za rok pójde na studniowke..chyba z własnym ojcem:O odmówiłam w tym roku trzem chłopakom ,którzy zaprosili mnie na tudniówke i sądze ,ze to odbije się na mnie za rok i sama nie bede miała z kim iść za to,ze jestem taka wredna:O a wredna jestem dlatego,ze mam dosyć większosci frajerów..i z jedenj strony ciesze sie,ze jestem sama bo bym ich chyba zabiła,a z drugiej strony częto kiedy mam problemy to lece do przyjaciółek ,albo do przyjaciela ..ale nie do chłopaka... i tego mi bakuje,no ale cóż...trudno , obysmy kiedys w koncu trafiły na kogos wartościowego bo tak na siłe to nie ma co.. Loooser- a po co ona ma chudnąć? dla chłopaka? tego co zauważyłam wszyscy fajni są zajęci własnie przez te otyłe dziewczyny także autorko nie masz co sie odchudzać:D

Kochanego ciała nigdy za wiele. Swojej kotce ciągle to powtarzam a ona tez swoje.. Ech baby ;)

Weź :O 17lat masz. Jak napiszesz za 10, że jesteś sama to można się martwić. Ucz się i nie myśl o równieśnikach, w tym wieku myślą tylko o....książkach:classic_cool:

Gość dfsdgsdfgf
Piszesz że masz kompleksy z powodu 4 kg nadwagi.To dla czego nie wezniesz się za siebie!!!!!!!!!Przecież to nie jest w cale dużo jak byś zastosowała jakieś lepsze nawyki żywnościowe i poruszała się więcej to nie miała byś problemu.Nawet ten głupi wuef który zapewne masz w szkole pewnie by ci sporo pomógł gdybyś tylko w to włożyła więcej pracy niż dotychczas(bo pewnie nie ćwiczysz w ogóle albo robisz to od niechcenia)Tylko pytanie jest takie czy aby na pewno to ci pomoże?Jeśli uważasz że tak to jak najbardziej schudnij ale to nie zapewni ci tego że zaraz kogoś znajdziesz bo to nie tylko o wygląd chodzi tak jak ci się wydaje.

Wolałabym aby nikt nie oceniał mnie z góry, jeśli tak naprawdę nic o mnie nie wie prócz tego co napisałam. A jeśli chodzi o w-f, to może nie bedę się wypoiwadać, bo co niektórzy i tak będą mieć swoje racje i będą ślepo myśleć tylko w to co sobie wymyślili. Kiedyś ważyłam więcej, kompleksy nie są spowodowane tylko tym ile ważę, tylko tym jak postrzegają mnie inni ale sądzę, że nie zrozumie tego ktoś kto ich nie ma

jesli masz kompleksy autorko, fakt ze bedziesz miala faceta nie pomoze, bo kiedy chlopak cie zostawi bedziesz sie czula jeszcze gorzej niz teraz. schudnij , zadbaj o siebie i zainwestuj w rozwoj duchowy i intelektualny, poczujesz sie lepiej. jednak nie wiem czy warto z kims byc tylko dla samego faktu. predzej czy pozniej takie zmuszanie siebie wyjdzie ci bokiem i bedziesz czula ze sie marnujesz. jak sie zakochac to w kims wyjatkowym :classic_cool:

I jeszcze odnosząc się do powyzszej wypowiedzi, to spalanie tkanki tłuszczowej odbywa się po godzinie intensywnych ćwiczeń, a lekcja w-f trwa mniej więcej 30 minut(odliczając sprawdzenie listy i inne rzeczy na które traci się czas), więc nic prócz wytrącenia wody z organizmu się nie dzieje a już napewno nie spalanie tłuszczu, więc prosiłabym o nie wygłaszanie podobnych aluzji, bo tak naprawdę nic one nie wnoszą.

'kompleksy nie są spowodowane tylko tym ile ważę, tylko tym jak postrzegają mnie inni' bo sie nie szanujesz, dlatego.

Gość dfsdgsdfgf
Jeśli cię w jakiś sposób uraziłem to przepraszam :) nie to miałem na myśli. Po prostu pamiętam wuef jaki był u mnie i jak podchodziły do niego dziewczyny. To może problem jest taki że tkwisz cały czas w tym samym otoczeniu a wszyscy pamiętaj cię jaka byłaś wcześniej (bo pisałaś że byłaś grubsza).

Nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy. Ja nie szukam kogoś na siłę i nigdy tego nie będę robić. I chciałabym aby pokochał mnie ktoś kto zaakceptuje mnie taką jaką jestem pomimo tego, że ja sama być może niedkońca siebie akceptuję. Wiem, że zrzucenie tych kilku kg nie jest problemem, ale fakt faktem nie wiem czy czułabym się dobrze tracąc ich 10. Nie chciałabym się spotykać z kimś kto patrzy tylko na to jak wyglądam, chciałabym kogoś kto patrzy także wewnątrz. Ee dzięki depeche, naprawdę miło było to przeczytać ostatnie Twoje zdanie.

Gość dfsdgsdfgf
Tak masz racje żeby organizm zaczął spalać tłuszcz spala wcześniej węglowodany,białka i cukry-tłuszcz jest na samym końcu.Ale to nie znaczy że taki wzmożony ruch ci nic nie da po tę możesz jeszcze zrobić sobie długi spacer itp.Po prostu bądź aktywna -4 kg to nie dużo więc nie musisz nie wiadomo ile dziennie ćwiczyć.

Nie, nie uraziłeś mnie dfsdgsdfgf, tylko biorąc po uwagę to, że wylewam z koleżankami na w-f siódme poty, bo ćwiczyć musimy zawsze, bez względu na to czy jesteśmy po, przed, w trakcie jakiejś poważnej infekcji czy to mamy jeden z najciężej przechodzonych dni okresu. Zawsze, ot co, stajemy na głowie i to dosłownie.

tak, o wiele milej jest tanczyc jak ci inni zagraja i nie szanowac siebie jako indywidualnosci.... a o ile wygodniej...

Gość dziecko do ksiazek

Generalnie spodziwałam się tego typu komentarza, prędzej czy później. Więc gwoli wyjaśnienia, jestem najlepszą uczennica w klasie.

Gość dfsdgsdfgf
" Nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy. Ja nie szukam kogoś na siłę i nigdy tego nie będę robić. I chciałabym aby pokochał mnie ktoś kto zaakceptuje mnie taką jaką jestem pomimo tego, że ja sama być może niedkońca siebie akceptuję. Wiem, że zrzucenie tych kilku kg nie jest problemem, ale fakt faktem nie wiem czy czułabym się dobrze tracąc ich 10. Nie chciałabym się spotykać z kimś kto patrzy tylko na to jak wyglądam, chciałabym kogoś kto patrzy także wewnątrz." To jaki ty masz problem z wagą???????Przecież ty po prostu chcesz być kochana i tu waga i twój wygląd nie mają nic do rzeczy.I nie jest to spowodowane wyglądem bo jest wiele ślicznych dziewczyn które mimo to są samotne i nie kochane bo wygląd to nie wszystko. Może kiedyś znajdziesz swoją drugą połówkę :)życzę powodzenia i zaakceptuj sama siebie bo to najważniejsze

Gość facet kóry rozumie
Nie szukaj na siłę chłopaka to zły pomysł, skoro wszyscy wokół ciebie ich mają to ty nie musisz, zresztą z tym sa same problemy

Napisałam tutaj, aby dowiedzieć się, czy faceci w moim wieku, patrzą tylko na wygląd nie dostrzegając niczego innego... Dzięki i postaram się;)

Gość facet kóry rozumie
najlepiej robić coś co się lubi i wogóle:) ja przez Miłosć schudłem aż 10 kg bo się cakochałem xD we wakacje jadłem jeden posiłek dziennie, obłed nie opłaca się

Gość kapelanaa
Gwoli wyjaśnienia,to ty mozesz sobie być najlepszą uczennicą w klasie :] ale jeszcze jaki poziom ma twoja klasa ,oto jest pytanie:O a,ze ktoś ci pisze "do książek" to wcale nie znaczy,ze jak jestes najlepsza z najlepszych to juz nie powinnas sie uczyc ,bo to jest błedne myślenie:O to po 1. ,a po 2. pamiętaj wiedza ksiązkowa to nie wszystko.. myslisz ,ze tak wiele wiesz o życiu? a tak naprawde nic nie wiesz.. i nie mów mi prosze,zebym cie nie oceniala ,bo cie nie znam.. po postu czytając twoje wypowiedzi doszłam do wniosku,ze naprawde dziewczyno nic nie wiesz o zyciu .. jestem od ciebie tylko o rok starsza i jakby ci to powiedziec...mam osoby w klasie bardzo zdolne,ale umysłowo,a psychicznie? niezbyt.. co z tego,ze potrafią świetnie rozwiązywac zadania matematyczne,czy też piszą piękne opowiadania? i co z tego jak w życiu na co dzien nie ma o czym z nimi porozmawiać,albo czasami w tematach naprawde ważnych i życiowych rzucają takie głupie teksty,ze aż nie wierze własnym uszom,więc nie wymadrzaj sie tu ,bo gdybys byla taka naprawde mądra to nie pisalabys tu "gwoli wyjasnienia jestem najlepszą uczennicą w klasie" oo jej.. normalnie mam ci medal wręczyć? :O żałosne.. a to,ze chłopaka nie masz to juz musi byc cos z toba nie tak.. moze chociaz kolegow masz? .. z tym wf to sama sie juz pogubiłas..piszesz,ze to tylko 30min ,obecnosc itp. ,a zaraz,ze wylewasz siódme poty .. skoro wylewasz siódme poty i faktycznie intensywnie ćwiczyć to chyba logiczne,ze cos tam twoja kondycja wzrasta prawda? najlepiej nic nie robic,lezec na kanapie z książką i pudełkiem ciastek czekoladowych .. brawo ..

Autorko tematu, jestem w podobnym wieku co TY, bo za dwa miesiące będę miała 18 lat. Przyznam,że nie mam nadwagi (65kg/171cm) (chociaż kiedyś miałam- 76kg przy wzroście 171 -,ale zaczęłam sporo ćwiczyć, po 200 brzuszków rano i wieczorem,ale teraz jestem za leniwa i robię 50 brzuszków dziennie, ćwiczenia na nogi + kręcenie biodrami 20 min dziennie na boczki) ale mam dużo kompleksów. W moim domu nie ma dużo kasy ale jestem szczęśliwa. Chłopaka nie mam (miałam kilku ale nie potrafiłam się zaangażować,a kiedy słyszałam "kocham cie" to już wtedy w ogóle był koniec). Mam przyjaciela, Pana X'a którego uwielbiam od 4 lat. On jest sam no i ja też.. Podoba mi się, a na dodatek przysyła mi miłe esy,że chciałby mieć kogoś takiego jak ja tylko dla siebie,że ja zawsze mu pomagam,pocieszam go itd. Ale nie będe z Nim z powodu swoich kompleksów.. Myślę,że jestem dla Niego za brzydka, za gruba, za bardzo samolubna i boję się ,że go zranię i stracę,a to mój najlepszy przyjaciel.. ALE WRACAJĄC DO TWOJEGO POSTA.. Posłuchaj, mam koleżankę która jest naprawdę grubsza od Ciebie nie owijając w bawełnę i ma nadwagę większą niż 4 kg a ma naprawdę świetnego, mądrego i przystojnego chłopaka który ma 20lat i są ze sobą od roku szczęśliwi. Nie bądź głupia jak ja i nie daj sobie samej,czy żeby ktoś Ci wmawiał,że jesteś gruba i że nikomu się nie spodobasz. Każdy ma inny gust a jest wielu ludzi na świecie, znajdziesz kogoś, tylko wiesz jaki jest sposób? Nie rób nachmurzonej miny, uśmiechaj się bo nigdy nie wiadomo kto zakocha się w Twoim uśmiechu. Serio tak myślę. 3maj sie Kochana i pozwól sobie samej być szczęśliwą ! 4kg to nie dużo! Ja też spróbuje być szczęśliwą

Gość facet kóry rozumie
złym stereotypem jest sądzić że młodzi faceci są dzicinni albo że patrzą tylko na wygląd, są różni ludzi:) niektóre nawet dorosłe okazy mężczyzn są jak dzieci i patrzą jedynie na wygląd, no i to nie prawda że starsi wykorzystują, i znowu to samo, naprawde staruchy już mają miłostki dla siebie i dla mnie nienormalne jest Kochać młodej kobiety np 40 latek z 20stką... fuj zresztą, takie są może moje poglądy troche konserwatywne

Gość dfsdgsdfgf
Faceci w twoim wieku hehe-powinnaś napisać chłopcy w moim wieku. Pewnie się jakiś znajdzie który patrzy na świat oczami mężczyzny a nie dziecka ale nie będzie ich zbyt dużo. Więc może wstrzymaj się ze związkiem albo znajdź porostu starszego(ale nie takiego przesadnie starszego mówię o takim gdzieś max 23-24)

Gość facet kóry rozumie
ty mój przedmówco po co ona ma sobie chlopaka na siłe szukać? zrersztą skoro uważasz że chłopcy w jej wieku są tacy niedojżli to pamietaj że są takie rodziny że faceci w tym wieku utrzymują matkę i jej dzieci

malenkaolenka będziesz szczęśliwa napewno! To nie ulega wątpliwości, bo masz cudowne podejście do życia, a ja sama postaram się nie zwracać uwagi na to co mówią inne, choć większość wie jakie to trudne;) A co do wypowiedzi koleżanki jeszcze wyżej, to może lepiej nie będę się ustosunkowała, bo nie chcę wszczynać niemiłych konwersacji. Aczkolwiek nadmienię, że po kilku postw nie poznasz mojej filozofii życiowej, tego jakie mam plany na życie i tego ile o nim wiem, wybacz ale ni uda Ci się to nawet gdybyś nie wiem co robiła.

Gość facet kóry rozumie
Ta koleżanka poprostu starała ci narzucić swoją filozofie, czego sie nie robi, można tylko przedstawić swoje argumenty dla dobra kultury:P