Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

evra

Polecane posty

Gość oowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

witam mam takie pytanie, poniewaz zmienialam tabletki yasmin na plastry evra, lekarz powiedzial ze albo mam zorbic normalnie przerwe albo poprostu po ostatniej tabletce nakleic plaster, a na ulotce jest napisane ze trzeba czekac do krwawienia, czyli jak wreszcie? oczywiscie nakleilam go od razu po ostatniej tabletce na nastepny dzien by nie bylo przerwy, i golnie jakos tak dzieni boje sie teraz ze ta antykoncepcja jakas mneijsza jest ze ten plaster nie przyleka jakos:D tak na okolo ma obwódke od ubrac czy to normalne?

Obwódka jest normalna. Niestety będzie się tworzyć co nie wygląda zbyt estetycznie. Możesz próbowac wacikiem nasączonym alkoholem przecierać te miejsca w celu jej usunięcia. Lekarz wybrał najlepszą metodę zmiany antykoncepcji, przy nie robieniu przerwy skuteczność na pewno jest zachowana, o ile plaster przylega ściśle do skóry - przylegać ma zawsze środek, brzegi lekko będą sie odklejać, zwłaszcza że warstwa klejąca przemieszcza się zwykle względem plastra i stąd ta obwódka- z jednej strony w takiej sytuacji bedzie wieksza, a po drugiej stronie plastra wyczujesz samą folie wtedy.

Gość oowwwwwwwwwwwwwwwwww
dziekuje ze mi odpowiedzialas, z niecierpiloscia czekalam, poniewaz naczytalam sie na stronach ze trzeba plaster naklepic dopiero jak okres w 7 dniowej przerwie dostane, a ja zorbilam to od razu, mam nadzieje ze wsytzko bedzie dobrze , bo jakby nie patrzec ciezko zaufac kawałku folii:P ze to ma zabezpieczyc heh, ale ma nadzieje ze bedzie ok, ciagle patrze czy onj na pewno jest dobrze przyklejon ;P