Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowaliii

POMOZCIE! OD 3 DNI MAM MEGA

Polecane posty

Gość Nowaliii

katar, dusze sie! jestem w 24 t.c zadne domowe sposoby nie pomagaja! absolutnie zadne...dwie doby nie spalam, w koncu wzielam otrivin ktorego w ciazy nie wolno ponoc, chociaz pospalam pare godzin, bo na pare godzin moglam oddychac, wzielam juz go 3 razy, ale dzis nie zadzialal praktycznie, mam wrazenie ze nic mi nie moze pomoc, dziecku chyba tez szkodzi takie moje nieoddychanie, co robic? kto mi moze pomoc? dluzej nie wytrzymam...

Gość nanananna
ja brałam w ciąży na zatkany nos xylometalizolin i dziecku nic nie zaszkodziło

Gość filipinkQQQQQQa
Heh, doskonale Cię rozumiem, też tak miałam. To strasznie wkurzające, że masz katar, a nie możesz go wydmuchać... Tak mnie korciło do tego Otrivinu, ale jednak go nie wzięłam, bo uświadomiłam sobie, że będę miała katar z głowy, a nie daj Bóg na całe życie dziecko chore. Jednak sądzę, że po takiej dawce, jak Ty wzięłaś na pewno nic się nie stanie dziecku. Zastanawia mnie jedno: Jak to możliwe, że Otrivin już na Ciebie nie działa?

Gość aja cc
xylometazolin to to samo co otrivin autorko, moim zdaniem powinnaś iść do lekarza mi jak byłam w ciąży to bardzo pomagał Sterimar- płukałam nim nos bardzo często i krople homeopatyczne euphorbium śpij z głową ułożoną wyżej, podluż koc czy twardą poduszkę, a w sypialni powinno być max 19 stopni, a najlepiej 18.

Gość Nowaliii
No wiec nie wiem czemu dzis nie zadzialal, mam w rodzinie lekarza,jest laryngologiem, on twierdzi ze otrivin spray dziala miejscowo i nic dzidzi nie grozi, nie uzywa sie go dluzej niz 5 dni..mowil tez ze bardziej szkodzi dziecku moj brak snu i prawidlowego oddychania:( No wiec sterimar i inne sole mroskie nie pomagaja, euphorbium tez nie:( ani inhalacje z wody z sola lub z olejkiem eukaliptusowym, no totalnie nic:(

Kup sobie tabletki Sinupret (chociaż widziałam też krople, może bardziej pomogą). To można zażywać w ciąży - jest o tym w ulotce. Mnie to pomogło bardzo na kaszel, a wiem, że działa też na katar.

Gość Nowaliii
maz pojechal po sinupret, dzieki, mam nadzieje ze w koncu cos pomoze i bede mogla zasnac

Gość mamusinka83
wiem ze to może mało pocieszające, ale lepiej być teraz przeziębioną niż np. na porodówce, nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym miała kaszel lub katar po porodzie kiedy jest zszyte krocze i byle ruch boli, zwykłe kaszlnięcie wtedy jet szokiem a co dopiero przeziebienie, wrrrrrry

Gość poradze ci tylko to
wez psiknij pare razy woda morska , jest super , polecam, stosuje u siebie i u synia, bo ma czesto katar, ma 2 latka co jeszcze kup sobie olejek olbas oil i skrop poduszke,

Gość Nowaliii
no wlasnie woda morska nie pomaga:/ sprobuje ten olbas... na porpdowce sobie nie wyobrazam bo przeciez trzeba oddychac:/