Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goskaaaa20

Prosze doswiadczone osoby o pomoc!

Polecane posty

Gość goskaaaa20

Witam. Zaczne od poczatku. Planujemy dzidziusia od 2 cykli. W tym cyklu w dniu spodziewanej @ zrobilam test ciażowy, Wynik niby pozytywny chociaz druga kreska bardzo blada. Ogolem przed @ zrobilam 4 testy na kazdym widoczna kreska ale znacznie jasniejsza niz kontrolna. Niestety za 2 dni dostalam okres lecz jest on troszke inny niz zawsze tzn zawsze doskwiera mi bół podbrzusza teraz nic. Podkusilo mnie i zrobilam 5 test kreska bardziej widoczna niz poprzednie lecz jeszcze nie dosyc zabarwiona. Co to moze znaczyc? Odchodze juz od zmysłow:( Prosze o powazne odpowiedzi i z góry za nie dziekuje:(

Gość bele de jour
zrob badanie krwi i bedziesz wiedziala

Gość goskaaaa20
badanie krwi w tym momencie nie wchodzi w gre poniewaz podobno nie jest ono wiarygodne podczas krwawienia:(

Gość goskaaaa20
wiem ze badanie krwi daje wynik dokładny ale w tym momencie nie mam jak go wykonac. Pytam bo mozna któras z was miala podobną sytuacje:( Jestem zdezorientowana.:(

jeśli jest słabiutka nawet kreska to gratuluje :) test myli sie tylko w jedna stronę czyli jak jest 1 kreska może być ciąża. jak sa 2 nawet ta druga bardzo blada to zaczynaj zbieranie dziecięcych akcesoriów :) a krwawienia czasem występują na początku ciąży.

Z tego co mi wiadomo, to nawet jeśli ta druga kreska jest słabo widoczna, to wynik jest pozytywny. Coś na ten temat powinno być zresztą na ulotce. Jeśli ten okres będzie mniej obfity, to też dawać to będzie nadzieję :) Także póki co czekaj cierpliwie, a jeśli już będziesz miała taką możliwość - zrób badanie krwi.

Gość goskaaaa20
3 testy zostaly wykonane rano . Dzisiaj mnie podkusilo i wykonalam test okolo godziny 14 kreska bardziej widoczna. Siedze i mysle. Moja Mama twierdzi ze wynik testu pozytywny jest wtedy kiedy obydwie kreski maja taki sam kolor , jednak przeszukalam wiele stron , forum na ktorych pisze ze nawet lekkie zabarwienie swiadczy o ciaży. Ale skad kurde ten okres? czy test wykonany podczas owego "okresu" moze byc wiarygodny?

Gość goskaaaa20
Wlasnie okres hm wczoraj bylo to takie brązowe plamienie dzisiaj znowu krew z dużą iloscia skrzepów:( Na wizyte u gina i badania krwi musze poczekac , i chyba do tego czasu odejde od zmysłów:(

testy z rana sa najbardziej wiarygodne. no ale jak na wszystkich 4 miałaś 2 kreski to chyba o czymś świadczy. ja tam na twoim miejscu oglądałabym już wózki :D

Gość goskaaaa20
klik klik Boje sie i nie chce nastawiac sie na to co moze okazac sie nie tym co powinno:( ogolem wykonalam 5 testow z czego 4 płytkowe i jeden strumieniowy. Na kazdym 2 kreska. Lecz słabo widoczna . Na dziesiejszym juz bardziej. Czy test wykonany podczas @ moze bys tak samo wiarygodny ? Czy na tescie o wyniku negatywnym nie ma prawa widac ani zarysu 2 kreski?

na teście negatywnym masz tylko i wyłącznie jedna krechę i nawet gdybyś badała pod mikroskopem ten test nic więcej byś nie zobaczyła :)

2 kreski to wynik pozytywny, jednak pewność da Ci dopiero badanie krwi.

Gość goskaaaa20
Klik klik dziekuje za odpowiedzi. Pomimo wszystkiego nadal martwi mnie to krwawienie:( Widze wszystko w czarnych barwach:(

Gość lepiej
idź na dyżur skoro masz plamienia a bóle Cie niepokoją... to nie jest błaha sprawa, zwłaszcza, jeśli się o dzidzię starasz..

Gość goskaaaa20
ja juz nie wiem con mam myslec.:( tak bardzo pragne dziecka:( Z jednej strony ciesze sie z tych upragnionych kresek z drugiej strony martwi mie to ze sa takie jasne. Nastepne pytanie skad do cholery ta niedobra @:( A wizyte u gina planuje kolo czwartku wtedy juz nie powinno byc @. Rany dziewczyny ja do tego czasu Wszystkie paznokcie poobgryzam lub osiwieje:(

Gość goskaaaa20
lepiej wlasnie nie dokuczaja mi zadne bóle:( boje sie ze te testy byly jakiej felerne lub zle je wykonala":(

Gość goskaaaa20
nigdy nie bralam tabletek. Zawsze zabezpieczalismy sie tylko i wyłącznie prezerwatywa .

Gość lepiej
ale i tak to jest niepokojące, na Twoim miejscu poszłabym dzisiaj, a testy- wątpie,żeby się myliły, widać prawie jak byk tę 2 krechę..

Gość goskaaaa20
i dalej nie wiem co mam myslec:(

matko boska. jak masz tyle testów to niewątpliwie w chociaż jednym była ulotka. nalezy przeczytac. jak jest druga kreska to jest ciąża. kreka może być bledsza bo jej wybarwienie zalezy od ilości hormonu "ciążowego". jak jest sam począteczek ciąży to hormonu jest mało i kreska jest słabiej wybarwiona. ale im dalej w ciąże tym kreska bedzie ciemniejsza. krwawienie - no coż, nie wiadomo. czasme na początku jeszcze cos tam bywa. na razie sie uspokój i czekaj na wizyte u lekarza. jesli jestes w ciązy to stres moze jej zaszkodzic. a ze Cie nic nie boli to sie cieszyc trzeba a nie martwic dodatkowo :/

Gość AaliyahHaughton
i dlatego nie robi sie testów przed spodziewanym okresem :o być może u Ciebie nastepuje własnie poronienie samoistne, na Twoim miejscu biegiem leciałabym do lekarza

zgadzam się z fru fru, ciąża jest napewno, nieważne że kreska jasniejsza. Problem tylko z krwawieniem. Masz może telefon do swojego gina? Jesli tak dzwoń natychmiast i powiedz mu co się dzieje. A jesli nie ja natychmiast na twoim miejscu jechałabym na izbę przyjęć.

Gość goskaaaa20
Ja nie robilam testu przed spodziewana @ tylko w dniu kiedy miala sie pojawic

i póki nie podejmiejsz decyzji co robic dużo leż i odpoczywaj, i absolutnie się nie przemęczaj. Ale jesli ci zalezy na dziecku śmigaj natychmiast do szpitala