Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polka1985

odstajace ucho u niemowlaka

Polecane posty

witam ostatnio zauważyłam ze mojej corci lekko odstaje prawe uszko. czy to moze jeszcze sie samo skorygowac czy powinnam ja sie tym zainteresowac? poprostu uszko prawe jest troszke inaczej zrosniete niz lewe. ni i nie wiem sama co z tym zrobic. corcia ma 2 miesiace.

moze ja tez powinnam jej troszke przykleic. tylko jest to takie nietypowe. uszka z tyłu wygladaja rown, og,ólnie nie sa odstajace tylko na jednym uszku ma akie zrosniecie u gory co uniemozliwa sie odgiecie tej fałdce. no nie umiem tego zbytnio opisac..a drugie uszko nie ma tego zrosniecia choc na pocztku tez było i i dstaje w stosunku do tamtego.

Gość Dominika80
ja mojemu synkowi też przyklejałam plasterkami bo on sam sobie uszy rączkami odciągał od główki :) teraz ma prawie 2 latka i ma ładne uszka

a w jaki sposób przykleic te plastry? używałyscie normalnych plastrow?

żadne plasterki po co nakładaj czapeczkę na jakis czas jak kładziesz na boczku albo po prostu jak kładziesz poprawiaj uszko

czapeczke moje dziecko miało przez prawie 7 tygodni bo w domu mamy dosc chłodno a i tak uszka sa nie równe.

Gość mama syneczka
mam taki sam problem, mój Synek ma jedno uszko bardziej odstające. ma już 6 miesięcy, myślicie że ten plasterek mógłby jeszcze pomóc czy już za późno. zawsze zawjało się Synkowi to uszko, teraz nie nadążam mu poprawiać bo jak śpi to często się przekręca i w raz mu sięzawija. nie chciałabym żeby miał odstające uszka.

Gość mama syneczka
i wogóle przez jaki czas musiałabym przyklejać plasterkiem żeby to pomogło?

no własnie jaki czas trzeba stosowac ten plasterek? jestem tym tak samo zaniepokojona;-(

Gość mamababcia
Ja mojej córce odstające uszy przyklejałam plastrem, nie ma lepszego sposobu !!!

Gość mama syneczka
mamababcia- a od jakiego czasu przyklejałaś ten plasterek i po jakim czasie przestałaś?

hmm ale za uszkiem znajduja sie włoski wiec jak tam przykleje plasterek to przy odrywaniu to moze dziecko bolec chyba?

Gość mama syneczka
śrubokręt- do ktorego miesiąca twój Synek miał przyklejane te plasterki i czy non stop je miał? ja też sie boję żeby z mojego Synka dzieci w przyszłości się nie wyśmiewały.

Gość śrubokręt
Mój syn nosił plasterki do ok 8 miesiąca życia . Nasze pokolenie nie ma już z tym problemów, plastry są różne o różnych kształtach i z gazikiem, coś się zawsze dopasuje.Mój synek tez miał włoski to tak przyklejaliśmy ten plasterek aby w miejsce włosków na uszku był gazik.Nie nosił non stop,bo wiadomo im dziecko większe tym bardziej ciekawskie i wszystkiego musi dotknąc a przy okazji zerwac. Po wieczornej kąpieli zakładaliśmy świeży plaster i do południa spokojnie wytrzymywał a po kąpieli dostawał nowy . Aby łatwiej zdejmowało się plaster zwłaszcza gdy dziecko było mniejsze, namaczaliśmy go oliwką i po chwili praktycznie sam odpadał .

Gość dobry pomysł
czy mozna wiedziec jak dokładnie przyklejałeś ten plaster? chodzi mi w którym miejscu?

Mam do sprzedania Ear-Buddies, które skorygują odstające uszka. Dołączę oryginalną instrukcję w j. angielskim i plastry. Zainteresowanych proszę o kontakt - e-mail: ksulska@op.pl. Pozdrawiam.

Gość najarannnnnnna_ ankaaaa :))
Plaster to sprawdzony sposób i jedyny jaki znam. Wiele matek tak robi, moje znajome itd. ;) ale duzo osób bagatelizuje sprawę i widziałam dużo dzieci z odstającymi lub nierównymi uszkami :O

Zdarza się, że dzieci rodzą się z dużymi lub odstającymi uszami. Rodzice często chcieliby naprawić ten defekt urody. - Za układ małżowin odpowiedzialne są geny. Wygląd uszu to cecha osobnicza odziedziczona po przodkach wyjaśnia pediatra Anna Cichoń. Niektóre mamy uważają, że zmienią kształt uszu nakładając dzieciom czapeczki lub przyklejając plastry. To nieprawda. Natury nie zmienimy

Gość gość
mam pytanie do was czywalka z odstajacymi uszkami u 10 miesiecznego niemowlaka przyniesie efekt czy juz za pozno ?