Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WioletaZWrocławia

IPL- czy ktoś próbował?

Polecane posty

witam, od dawna borykam sie z problemem niechcianego owlosienia. niestety, na laserowa depilacje mnie jeszcze nie stac, slyszalam natomiast o IPL.to podobno metoda bezbolesnego usuwania wlosow razem z cebulkami, ktora podobno jest tak samo skuteczna i bezpieczniejsza.czy którąś z Was slyszala cos na ten temat?warto?

Gość SSo
Ja o tkim czymś nie słyszałam. Byc może jest to mało popularne...:-)

Gość barbarra
ja slyszalam conieco;)faktycznie, to bezinwazyjna metoda i prawie bezbolesna podobno, wiec cos o wiele lepszego od plastrow itp;) chcialam sie naa to wybrac, ale chyba niewiele salionow to robi

Gość MotylemJestem
ipl stosowany jest nie tylko do usuwania owłosienia. ja pozbyłam się dzięki temu popękanych naczynek. ale faktycznie, dostępność tej aparatury jest średnia

Motylku, jakies informacje mimo wszystko na ten temat?;)skoro trudno dostepna, to hcyba jak jakis salon juz ja ma, to nie ma sie chyba co obawiac o brak profesjonalizmu?na co uwazac/?

ja stosoalam dokladnie 3 tygodnie temu IPL w warszawie w salonie afrodyta co do samego zabiegu - robilam nogi i cale bikini, trwa to jakies 1,5h (z czego powiedzmy tak 20 min to przygotowanie zgolenie owlosienia, jakis wywiad itd) co do bolesnosci...hm, na pewno bikini boli. ja robilam dlugi czas bikini woskiem i jest to porownywalne uczucie. tylko golenie bikini trwa powiedzmy 2 minuty, to tutaj troche dluzej bo mniejszy obszar wlosow mozmy za jednym razem "machnac". bola rowniez troche lydki, a najbardziej przy kostkach... ale wszystko jest do wytrzymania :) nie mozna tylko powiedziec ze jest to zabieg calkowicie bezbolesny :P na pewno jest odczuwalny ja narazie jestem zadowolna zadnych przebarwien, oparzen, zadnego pieczenia, szczypania nic z tych rzeczy :) minely dwa tygodnie i nogi mam juz gladziutenkie i superowe :) teraz jeszcze 3 tygodnie i ide na kolejny zabieg pozdrawiam!

Gość barbarra
ja na razie zrobiłam sobie nogi we wrocławskim salonie Essenza i jestem bardzo zadowolona. wzielam sie za to juz na poczatku zimy,zeby do wiony miec gladkie nogi.i musze przyznac,ze chyba dziala! na razie nogi mam gladkie, czasem tylko jeden wlosek albo dwa odrosna,ale nie jest to spowodowane tym,ze zabieg byl zle wykonany, tylko ze on byl jeszcze w fazie wzrostu (tak mi tlumaczyy panie kosmetyczki:))ogolnie polecam IPL i wrocławską essenze. to jest ul. Kamienna 103:))

Jestem osoba ktora pracuje dla jednaj ze znanych marek produkujacych maszyny Pulsar IPL. Przez ten okres czasu mialam duzo razy "przyjemnosc" testowac wiele innych IPL maszyn. Zajmujac sie testowaniem skutecznosci tych maszyn, porownywaniem z nasza maszyna...dla poprawy jakosci uslug jak i efektow. Nasz Firma Jest jedyna na swiecie ktora stworzyla laser o wielkosci 22cm2 ultwia to depilacje wiekszych partii nog/plecow i kazdych innych powieszchni gdzie posiadamy owlosienie :) Depilacja nog wraz z bikini zajmuje nie wiecej niz 40min. Dziewczyny macie jakiekolwiek pytania ? Piszcie smialo postaram sie odpowiedziec na wszystkie.

Gość alimak88
witam a ja mam pytanie z innej beczki. czy kobieta ktora jest w ciazy moze pracowac na IPL-u??

Gość gość
Ja wypróbowałam IPL na owłosienie. Mam ciemne twarde i gęste włoski to też miałam duży problem z maszynkami, itp. IPL zadziałał rewelacyjnie. Polecam www.e-amaryllis.pl. Mają renomowane preparaty i nowoczesny sprzęt.

REKLAMA! REKLAMA! REKLAMA I ŚCIEMA NUMER JEDEN!!!!! nie działa żaden IPL. To światło do niczego się nie nadaje. Pracowałam 2 lata w gabinecie depilacji i średnie efekty a końcowo żadne. Włosy fakt odrastały wolniej, ale jak skończyły klientki przychodzić to za miesiąć wracały jeszcze bardziej owłosione!!!!!!!!