Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JeDnA WiElKa NiEwIaDoMa

Dziewczyny co mam zrobic?

Polecane posty

Cześć Wam wszystkim :) Mam taki problem :/ heh.. Wczorak kochałam się z moim chłopakiem prawiczkiem :) ja nie byłam dziewica...Kochaliśmy się bez żadnego zabezpieczenia...Jednak on się nie umiał spuścic? Dlaczego tak było? Czy mimo tego że się nie spuścił moge być w ciaży??? :( Czy jest jakaś inna metoda niż tabletka "PO"??? Co mam zrobić :( nie chcę być w ciaży :( robiliśmy to bez gumki bo on ma uczulenie na jakiś skłądnik z którego skłąda się prezerwatywa nie wiem dokładnie co :( pomóżcie mi dziewczyny :( błagam :(:* Pozdrawiam :*:*

Gość gayanahslkjdiiiiaaaby
wizyta u psychiatry rozwieje twoje wątpliwości tłumoku. Jak się walisz po kątach to spróbuj dowiedzieć się wiecej o zabezpieczeniu, o tym jak zachodzi się w ciąże. A że on się nie zabezpieczył to nie znaczy że ty tego nie mogłaś zrobić.

To ze ja sie mialam zabezpieczyc ok moglam...Ale nie rozmawialismy o tym nigdy i nie spieszylo nam sie do tego jakos a wyszlo jak wyszlo...I raczej chyba nie ma zadnego zabezpieczenia dla dziewczyny na JUZ zeby zadzialalo od razu i ja nie mam na co zalozyc gumki debilu :) tabletki dzialaja po ilus tam wzieciu ich czy jakos tak :P wiec nie mow mi o tym ze mam sie dowiedziec i innych sposobach antykoncepcji bo dobrze wiem o nich i o kazdym :):P

z tego co piszesz wychodzi że jednak nei wiesz. sposób na już - globulki antykoncepcyjne. działają po 15-20 minutach od zaaplikowania bodajże. pigułki działają od pierwszej tabletki, o ile jst wzięta w pierwszy dzien okresu, a nie "po iluś tam wzięciach czy jakoś tak". jak sie ma faceta a nie bierze sie hormonów to gumy to podstawa. jesli facet ma uczulenie na lateks, to są prezerwatywy winylowe. droższe, owszem, ale cóż, coś za coś. bzykajcie sie dalej bez zabezpieczenia.... na teraz "po" to tylko lekarz i recepta na Escapelle Ci została. a na przyszłość myslenie włączyc.

Gość gayanahslkjdiiiiaaaby
no właśnie guzik wiesz a sie mądrujesz małolato... frufru myślisz że jak nie kupili droższych prezerwatyw (podejrzewam że z braku kasy) to będzie taką małolatę stać na tabletki za ponad 50zł czy jakoś tak ;)

tak sa globulki ale to bylo w nocy a do najblizszej apteki mielismy z godzine drogi :P nie chcialo nam sie isc, na stacje tez jakos z pol godziny by bylo po prezerwtywe :P malolata nie jestem :) jesli chodzi o brak kasy to nam go nie brakuje :) mamy tyle kasy ze ty mozesz tylko pozazdroscic i pomazyc debilu!! a tabletka Escapelle nie kosztuje 50 zloty tylko 69 :) stac mnie na nia bo juz ja kupowalam :)

To po co piszesz na forum? Skoro nie chcesz się zabezpieczać, to musisz brać pod uwagę możliwość ciąży. Rozumiem, że skoro masz tyle pieniędzy, to nie musisz się martwić o utrzymanie dziecka. Dziewczyny trochę zbyt ironicznie chciały Ci przemówić do rozumu. Skoro wszystko wiesz, to po co prosisz o pomoc? Nie ma innej metody po stosunku od pigułek 72h. Jeśli Twój partner ma uczulenie na lateks, to po prostu zainwestuj w globulki i miej je zawsze w torebce, skoro jesteście tacy spontaniczni (lub kupcie te specjalne gumki). Po co sobie truć organizm taką dużą dawką hormonów jaka jest w Escapelle?

to jak w końcu: uczulenie na lateks czy za daleko po gumy? zresztą taki argument jak "bo nas naszło" to może rzucić naprawdę małolata, jesteś dorosła to myśl jak dorosła a nie ... to czy grozi ciąża zależy który to dzień cyklu

Gość jjjjjjjjjjgggggrr
JeDnA WiElKa NiEwIaDoMa powiem ci ze nic nie wiesz ani o antykoncepcji ani o odpowiedzialnosci! ILE TY MASZ LAT ???????!!!!!!!!!!

Weźcie tej dziewczyny tak nie dołujcie tylko odpowiedzcie jej na pytanie. Skoro już się kochałaś to powinnaś wiedzieć, że każdy sex bez prezerwatywy to duże ryzyko. On pewnie jest uczulony na latex, ale to zwykła wymówka. Czemu nie chciał się spuścić? 1- może nie było mu dobrze 2- był prawiczkiem więc może się krępował (psychika ma w tym duże znaczenie) 3- jest poprostu wytrwały:) 4- trenował przed pierwszym razem rączką :D Służę pomocą:))