Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaa24

cos o islamie

Polecane posty

przeciez mowie ze mam wielu przyjaciol muzulmaninow.. oni nie zyja tak jak np w opisywanych przez Ciebie przypadkach.. faktem jest ze wszedzie islam wyglada inaczej i wszedzie ten islam jest inaczej wyznawany.. nie bede sie klocic bo tez znam przypadki nawet tutaj w De jak polka z dziecmi poszla na policje bo maz muzulmanin ja pobil.. a na to policjant powiedzal ze bez swiadkow on nie moze na to nic poradzic bo dany Turek jest tutaj legalnie.. sa takie przypadki.. wiem jak do nich poschodza ci muzulmanie ktorych ja znam.. czesto jest tak ze taki facet kryje sie Koranem i uzywa go jako argumentu ale kazdy taki argument mozna podwazyc.. jesli tylko ma sie jakas wiedze.. widze tez muzulmaninow czytaj turkow.. ktorzy nie pracuja tylko ciagle biora pieniadze z urzedu bo twierdza ze im sie to nalezy.. czy to Twoim zdaniem ma cos wspolnego z religia..

Gość Do poki jestes jego dziewczyna
bedzie ci przytakiwal. Oni potrafia byc uroczy. Tego uczy ich religia. Maja byc ponetni ,kopulowac i produkowac potomkow. Bo to ich rodzina i renta. Ale jak cie juz usiedli, nie ma sil i nie znam wyjatku, bedziesz malutka. Rodzina i religia nie pozwoli mu sluchac kobiety. By sie osmieszyl. ze 100%, na powodzenie mieszanego zwiazku masz 8%. Pisze bo widze i obserwuje. Moze sa wyjatki, ale znikome. Nie widzialam.

znaczy maz muzulmanin? jesli jest zagubiona to nie rozumiem dlaczego jest z takim facetem.. przeciez w imie milosci nie rezygnuje sie z wlasnych przekonan..

Gość W Turcji tez pracowalam

mieszkamy razem od prawie roku.. i nie chcecie to nie musicie wierzyc ale to ja mam wiecej do powiedzenia..

Gość ile jeszcze zaślepionych i...
to ostatnie zdanie dowodzi tylko jak jeszcze mało wiesz o życiu.Ta rozmowa nie ma sensu.Szkoda,że te wszystkie Polki i inne(chociaż trzeba stwierdzić,że to głównie Polki bezmyślnie lecą na urok islamu,a raczej tej calej otoczki rodem z Baśni tysiąca i jednej nocy...) nie zdają sobie sprawy z tego,że przyczyniają sie do tego,iż wkrótce cala Europa zostanie zalana wyznawcami tej religii nienawiści.Radośnie pomagajcie im sie tu mnożyć.

Gość W Turcji tez pracowalam
w Turystyce, zycze szczescia, mam duzo znajomych. Mowilismy na rozne tematy. W D, oni sa inni , bo prawo sie tu z islamem nie liczy, ale w Turcji jako zona . Widziala, znam zony Turkow-robia co Turek chce. Czy nie rozumisz, ze on bedzie przed kolegami smieszny jak bedzie sluchal kobiety. Inna sprawa jezeli Tobie to pasuje. Ale ja sie doradzam , mna nie moze nikt zadzic. To zalezy od Twojego, wyksztalcenia, oczekiwan I.t.p. A bylas moze w Turcji...,

przeciez pisze ze bylam.. wiem jak tam turcy postepuja z kobietami ale wiem tez jak turczynki traktuja facetow.. i mowie jeszcze raz ze nie wydaje mi sie zeby to mialo cos wspolnego z religia bardzeij z tym w jaki sposob zostali wychowani.. jesli facet widzi ze ojciec zdradzal a matka siedziala cicho to mysli ze to jest ok w porzadku i robi tak samo.. ale co do tego ma religia..

malo wiem o zyciu.. mialam faceta.. polaka.. wyladowalam w szpitalu tak mnie pobil.. sprawa w sadzie zakaz zblizania.. myslisz dlaczego jestem w De.. ucieklam bo w miescie w ktorym zylam nie mialabym szans na cokolwiek.. i byl katolkiem nawet do kosciola mnie ciagnal w niedziele.. szkoda go nawet wspominac.. religia jest taka jaka tworza ja ludzie.. to jest prawda..

Gość Ja wiem ze oni potrafia
byc uroczy i zabigac o kobiete. Ja znam to na wylot. Mam znajome co sie na to nabraly. Oni graja, klamia. Badz ostrozna. Oni wyhowuja sie w innych wartosciach i idealach. Dla seksu zrobi duzo, bo od Turki religijnej, przed slubem nie dostanie nawet niewinnego buziaka. Zadna szanujaca moslemka tego nie zrobi... a Europejka, no coz dla nich latwa zdobycz i tak to komentuja miedzy soba.

Przykro mi.Dobranoc.

Gość Pan Anonim
Ten temat jest pod obserwacją ABW. Uważajcie. To nie są żarty.

to oczywiście bylo do ja24

Gość Badz ostrozna
Bo po slubie , albo urodzeniu dziecka , potrafia sie zmienic o180.

hmm nie chce rozmawiac tutaj o moim facecie chyba juz to pisalam nawet kilka razy.. ile jeszcze... dobranoc

prawda jest taka ze kazdy facet moze zmienic sie po slubie nie wazne katolik czy muzulmanin.. wazne jest to co czlowiek ma w sercu i jakimi zasadami w zyciu sie kieruje..

Gość do Pana Anonima
ja powiadomilem policje o tym temacie, co pisalem juz wczesniej.

Gość A Boga ma sie w sercu
Kazda religia go sobie tak przedstawia jak im pasuje. Dla murzyna jest inny , dla chrzescijana tez. Dla hinczyka Budda. A Boga mamy jednego. Ja nie mam problemu z wyborem wiem ,ze jest. Nie chodze do kosciola, medytuje, bo to rodzaj modlitwy. I z moja religia nie mialam problemu, tolerowali to. Smieszyly mnie ich zwyczaje, ze swiatynie sa tylko dla mezczyzn.

hmm dokladniej jest tak ze sa dwa odrebne pomieszczenia jedno dla mezczyzn i drugie dla kobiet.. jesli jest jakis mniejszy meczet kobiety moga modlic sie z mezczyznami ale musza byc za nimi znaczy z tylu aby faceci byli skupieni na modlitwie a nie na kobietach.. ale np jadac na pielgrzymke do mekki kobiety modla sie w tlumie razem z mezczyznami..

Gość Kogos tu chyba denerwuje
ze jakiejs Polce podoba sie Turek, i mysli ze kogos wystraszy. Ta Policja gwizba na ten temat, i musialaby dlugo samolotem leciec zeby do mnie doleciec! No a prawda taka, ze nie masz dziewczyny i zly jestes ze Turek ma, boli cie i zal ci.

do "do Pana Anonima", Ciekawy, jaki zarzut policja mogłaby postawić? Jest wolność słowa.

Gość Badz soba idz za glosem serca
Nie wiem czy od tak mozna zmienic religie, i wartosci w jakich sie wychowalas. Ja Boga widze tak jak mi wygodnie i uwazam ze wszystkich kocha nas jednakowo.

Gość 456754
a czy autorka słyszała o czymś takim jak TURYSTYKA RELIGIJNA? :o urodziłaś się w danej wierze i pozostań w niej, polecam

ilez mozna ludziom powtarzac.. jaki jest tutul topiku? umiecie czytac? nie wyjezdzajcie mi tu z jakims forum na temat turkow..

@jaaa24 ja mam ten sam problem napisz do mnie. Destinyinlove@hotmail.co.uk mam na imie Maja, mieszkam w Anglii, ostatnio mialam szansse pomieszkac z muzulmanami pare dni, isc do 'mosque' i takie tam ,napisz to pogadamy bo ja tez utknelam po srodku :O :/