Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaniepokojona0123

brzuszek w ciąży...

Polecane posty

Czy możliwe jest, żeby w drugim miesiącu ciąży brzuch gwałtownie się powiększał? Jeszcze nie wiem, czy na pewno jestem w ciąży, niedługo mam wizytę u gin, ale chciałam zasięgnąc Waszej opinii. Z natury jestem szczupła, a teraz czuję się taka "pełna". Czy możliwe, żeby w tak krótkim czasie (2 miesiące) obwód brzucha powiększył się o 5-10 cm? Może to są jakieś urojenia... Czy brzuch w takim okresie jest miękki i czy można go wciągac? Liczę, że ktoś mi coś podpowie. :P Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)

Gość brzuchomowca
brzuszek jest przede wszystkim bardzo charakterystyczny tzn zaczynajacy sie od samego dolu (wzgorka lonowego). a czy moze byc tak szybko- to kwestia genow :) jest miekki, nie trwady, i raczej ciezko go wciagnac

Gość nastoletnia_mama
u mnie brzuch zaczął rosnąć dopiero jak byłam w 6m-cu ciąży. przed ciążą wałyzłam 74. a przez pierwsze 4 m-ce schudłam 8 kg i tyle samo przytyłam. po urodzeniu wazyłam 62kg dzidziuś urodził mi się 2970g. brzuszek to piękna sprawa

Gość 123teraz Ty
i na pewno nie rośnie w drugim miesiącu :-P

Gość autorko w 2 miesiacu
brzuszka jeszcze nie widac. a w ogole zrob test, to sie dowiesz czy w ciazy jestes

Raczej mało prawdopodobne żeby brzuch aż tak się powiększył od samej ciąży,chyba że przytyłaś akurat w tym miejscu i doszły jakieś wzdęcia :) Mój brzuch ciążowy (3 miesiąc) jest twardawy, i dopiero teraz zaczął być widoczny jego zarys.

Mi brzuszek zaczął rosnąć już na początku 3 miesiąca. Przed końcem 2 miesiąca byłam na USG 3D, brzuszka nie było widać, a tam fikał dookoła już dzidziuś który miał od główki do pupy 5,31 cm. Mówię Wam niesamowite przeżycie. Ogólnie to miałam już wielki brzuch w 4 miesiącu, a na końcówce ciąży był ogromny bo obwód miał aż 108cm a przed ciążą miałam z 68cm. To jest bardzo indywidualna sprawa. Niestety po tak wielkim brzuszku został wielki flak

ja najszersza jestem pod pępkiem i nie zauważyłam, żebym miała jakieś wybrzuszenie na dole itp... wyglądam bardziej jakbym się najadła :P może sobie wmawiam...