Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

problem

Polecane posty

nie wiem jak to sie stalo ale machnelam sie o 1 dzien i tabletke zamiast wziasc 8 dnia wzielam 7 dnia przerwy teraz koncze blister i powinnam skoczyc w piatek a zostaly mi 3 tabletki ... skoncze brac tabletki w czwartek a zawsze bralam ostatnia w paitek.. jak teraz mam postepowac cyz w tym miesiacu bylam zabezpieczona? czy powinnam sie teraz zabezpieczac? mam zrobic normlanie 7dniowa przerwe i wziac 8 dnia tabletke? czy cos sie rozlegulowallo?

pomoxze ktos ?

Gość isiula
to zrobisz dluzsza przerwe. i tabletke wezmiesz tego dnia co powinnas... o to chodzi czy czegos nie zrozumialam??

chodzi o to ze 1 tabletke wzielam o 1 dzien za wczesnie i powinnam konczyc blister w piatek a skoncze w czwartek .. caly miesiac bylam zabezpieczona ?

Gość ...nie sluchaj...
nie wolno robic dluzszej przerwy, jak skrocilas przerwe to nic sie nie dzieje, skoncz tabsy w czwartek, a nastepne wez w piątek w nastepnym tygodniu, a nie w sobote jak do tej pory. Pod zadnym pozorem nie wydluzaj tej przerwy o jeden dzien. A przez ten miesiac bylas zabezpieczona. Tak sie robi jak chcesz przesunac miesiaczke ---> w kazdej ulotce to masz napisane, ze mozna skrocic, a nigdy wydluzac przerwy. Trzeba czytac ulotki...

ok a pwoeidz mi nie musze sie w ogole zabezpieczac? w przerwie i przy nowym blistrze tez?

Gość ...nie sluchaj...
moim zdaniem nie, jezeli skrocilas, a nie wydluzylas przerwe to jestes w pelni zabezpieczona. To jest normalna procedura. Tylko, ze teraz uważnie idź już nowym trybem. Dla pewnosci przeczytaj ulotke - tam jest napisane na pewno!!

dobra a powiedz mi jak to jest jak ise przyjelo przez przypadek 2 tabletki 1 dnia( bo szczerze powiem nie umiem teraz sobie przypomniec czy wzielam 1 dzien za wczesnie czy wzielam teraz w sobote 2 tabletki pod rzad rpxzez moja slaba pamiec) w czasie przerwy i nwoego blistra jestem zabezp ?

ja robiłam różne dziwne przerwy w tabsach a brałam je 13 lat i jakoś nic mi się nie stało jesli chcesz znów brać jak brałaś śmiało zrób przerwę dłuższą o 1 dzień i na pewno jesteś zabezpieczona :D

a mzoe kupic dodatkowy blister i wziąć 22 tabletke ??

Gość ...nie sluchaj...
hmmm.... idz teraz takim trybem jak ci narzuca kolejnosc - czyli wez tabletke nastepna juz w piatek, bo nawet jezeli poprzednie opakowanie zaczelas jednak w sobote to po prostu skrocisz przerwe, a nie wydluzysz. w te strone zawsze mozesz przesuwac! Nic sie w kazdym razie nie przejmuj, nastepnym razem lykaj uwaznie! Nawet jak wzielas dwie na raz ale zgodnie z przypadajacym terminem (czyli mialas zaczac w sobote i wzielas w sobote sobotnia i piatkowa tabletke) to moim zdaniem nie ma sie czym martwic. Zaaplikowalas sobie po prostu wieksza dawke hormonu. A masz jeszcze takie wyjscie, zeby nie robic przerwy w ogole. tylko nowy blister zaczac juz w piatek, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.

Gość ...nie sluchaj...
I absolutnie nie bierz 22 tabletki.

ale jestem w pelni zabezpieczona? wszystko przesunie mi sie o 1 dzien tylko ...?

Gość ...nie sluchaj...
No chyba, ze w sobote wzielas tabletke sobotnia i niedzielna, a w niedziele żadnej tylko dopiero w poniedzialek.... To moze byc problem. Moglas nie byc w pelni zabezpieczona. Skoncz w kazdym razie opakowanie, poczekaj na @, ewentualnie zrob dla pewnosci test. I jak bedzie ok to zacznij nowe opakowanie w przyszly piatek.

czyli normalnie wybieram blister do konca( mimo tego ze skoncze o 1 dizen wczensiej )? robie 7 dni przerwy i 8 dnia biore nowy blister ?

nie ... w kazdy dzien bralam trabletke tylko w sobote moglam sie pomylic i wziac 2... lub na pocz blistra wziac o 1 dzien za wczesnie ..ominac na pewno nie ominelam zadnej

Gość ...nie sluchaj...
No jak wiesz to na pewno to nic sie nie dzieje, wez opakowanie do konca i nowa tabletke zarzyj na 8 dzien.

najb cohdzi mi o to czy bylam i jestem ciagle zabezp nawet w przerwie ...? i czy nic mi sie nie rozregulowalo?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
czyli normalnie wybieram blister do konca( mimo tego ze skoncze o 1 dizen wczensiej )? robie 7 dni przerwy i 8 dnia biore nowy blister ? tak, tak jest prawidłowo

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
nie, nic ci się nie rozregulowało, jesteś nadal zabezpieczona i w przerwie też

Gość ...nie sluchaj...
Tak, moim zdaniem nie ma sie czym martwic, mozna skrocic branie tabletek i 7 dniowa przerwe i nic sie nie dzieje. Jak sie bardzo stresujesz to sie po prostu zabezpiecz przez ten tydzien przerwy i tydzien kolejnego opakowania. Zajrzyj po prostu do ulotki w nastepnym opakowaniu, tam bedziesz miala to samo napisane.

tak zrobie, dla samej siebie bede sie zabezpieczlaa... dziekuje wam slicznie... bardzo mi pomoglyscie .. :) dobranoc