Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulaPaulina12345

Czy głodówka jest dobrym pomysłem ?

Polecane posty

Witam , spotkałam się na tym portalu z wypowiedziami ludźi , którzy uważają , że wilodniowa głodówka jest bardzo dobrym pomysłem na oczyszczenie sie , poprawienie cery oraz zrzucenie zbędnych kilogramów ... Po przeczytaniu kilku tego typu tematów postanowiłam wypróbować ten sposób ... chcę udowodnić sobie , że dam rade . Zakładam , że do końca miesiąca wytrzymam . Chcę oczyścić się ale także przydało by się troche schudnąc , nie twierze , że jestem jakaś puszysta ale ostatnio pare kilo przytyłam i zaważyłam , że za grosz nie mam silej woli ... chcę sobie udowodnić i innym , że potrafię . Choć wątpię jakoś , ze wytrzymam bo gdy choć przez pół dnia nie spożyję żadnego posiłku to czuję się jak ważywo ... Poza tym ostatnio bak mi jakoś zytrwałości i nie potrafię dotrzymać słowa ... Dalatego gdy znów mi nie wyjdzie będzie to dla mnie ogromną porażką ale z drugiej strony boję sie ... Słyszalam , że przez tego typu eksperymenty można sobie badzo zaszkodzić . Mogą zacząć wypdać wlosy , zatrzyma się miesiączka ... Tak więc proszę mi powiedzieć jak to jest na prawdę z tą głodówka , z góry dziękuję . :)

Ja głodówki nigdy nie przeprowadzałam ale czytałam o niej i myśle o przeprowadzeniu kilkudniowej ale na wiosne. I tutaj dwie uwagi do Ciebie - poczytaj dokładnie o głodówkach, bo po pierwsze nie zaleca się przeprowadzania ich zima i jesienią, to wiosna i lato są najlepsze do tego, bo glodówka to duże obciążenie dla organizmu i łatwo się rozchorować. Po drugie głodówki nie zaczyna się z dnia na dzień, najpierw zaczyna się od zmiany diety i spozywa tylko określone pokarmy, później przechodzi na głódówke i znów powoli z niej wychodzi. I doradzam raczej krótką głódówke, dwa tygodnie to przesada

Gość anka 84
a ja cztałam że najlepiej przechodzić krótkie głodówki wraz ze zmianą pory roku

Gość problematycznyPan
Glodowka wielodniowa to nie takie hopsiup. Wiesz cokolwiek na temat glodowek? Jak wproawdzac, jak konczyc. Co nalezy robic w trakcie takiej glodowki? To nie jest zabawa, i nie dla kazdego,przewaznie takie glodowki zaleca sie tylko pod nadzorem specjalistow, po pierwsze dlatego aby pilnowac aby ktos kto robi glodowke nie popelnil glupstwa i nie zaszkodzil sobie a po drugie w razie problemow musi byc ktos kto bedzie w stanie zadzialac odpowiednio. Jezeli chcesz poprawic sobie cere, zrzucic kilogramy to nie tedy droga. Lepiej jest postepowac rozsadnie i delikatnie niz rzucac sie od razu na gleboka wode.