Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALINKA222

czy uwazacie ze w dzisiejszych czasach wstydem jest pracoiwac na kasie

Polecane posty

Gość ALINKA222

stracilam prace i jesli chce gdzies iscy to wlasnie na kase bo jest duzo ofert pracy i mam tam znajoma

Gość a dlaczego to ma byc wstyd
normalna praca jak kazda inna

Gość Wyślij wypowiedź
WSTYD to krasc i z tylka spasc!pamietaj zadna praca nie chanbi nie widze tu powodu do wstydu....wstedem jest stac przy drodze i zarabianie du,pa na zycie!

Gość ALINKA222
w zasadzie macie racje mam nadzieje ze bedzie znosnie w tej pracy:) ale wiecie jak to boli pracujesz 3 lata w jednej firmie a potem wywalaja cie na pysk i idziesz na kase:(

Gość anżua
nie wstyd, normalna praca, może nie prestiżowa

Gość Wyślij wypowiedź
to sie moze zastanow jako bezrobotna mozesz wziasc dotacje i otworzyc cos swojego nawet gowniany sklepik i bedziesz sobie sama szefem...

Gość ALINKA222
tez myslalam o wlasnym interesie ale za dotacje nie da rady za mala kasa a boje sie wlozyc w to wiekszych pieniedzy nie wiem czy dalabym rade nigdy nie prowadzilam wlasnego interesu

Wstydem nie, ale czy nie wolałabyś więcej zarabiać i jeśli pracować to na swój własny biznes? Poszukuję właśnie Menadżerów Klubu Oriflame, osób właśnie które mają pracę, ale chcą więcej, bo wiedzą że na to zasługują! Oferuję system szkoleń, zapewniam materiały - wszystko po to by do końca roku jak najwięcej osób świętowało u mnie awanse! Jeśli jesteś zainteresowana zgłoś się do mnie, chętnie pokażę Ci jak można zacząć własny biznes w oparciu o pomysł sprawdzony oraz bez kapitału! ewelinadziubinska@gmail.com http://pl.oriflame.com/recruits/online-registration-process.jhtml?_requestid=2452938

Gość Wyślij wypowiedź
ale wiesz jest ryzyko jest zabawa...rownie duzo masz do stacenia co do zyskania,jak nie zaryzykujesz to sie nie dowiesz nidgy ,musisz tylko dokladnie wszysko przemyslec

Gość ALINKA222
na razie pojde na ta kase ale bede intensywnie myslala o tym wlasnym interesie, a wy macie jakis swoj wlasny interes??

Gość
Alina! co Ty dziewczyno wierzysz w garbate aniolk?? gdyby w Polsc kazdy mial wlasby interes , to kto by pracowal, a bezrobocie rosnie jak cholera, wszyscy ktorzy ci tak sedecznie doradzaja otworzyc prywatny interes ,akurat z tym nie maja nic do czynienia ha ha...

Ja dotacje wziełam 1,5 roku temu. bez własnego nakładu niczego bym nie zaczeła:O a bez wsparcia męża nie przetrwałabym roku:O Wszystko zależy od branży jaka planujesz stworzyć. Ale bądź dobrej myśli. Na kasie pracuje moja siostra a ma tytuł magistra informatyki:O:O:O

Gość Wyślij wypowiedź
zofiara tzn zofia ofiara??gowno wiesz i w du,pie bylas wiec milcz:O

Gość ALINKA222
ja tewz mam mgr:) ale co mi tam pewnie na kasie to robota bez stresu:)

Gość ALINKA222
Zofira sadzac po wypowiedzi masz pewnie swoj interes. czy naprawde jest tak ciezko??

własny biznes, własny biznes... wy w ogole wiecie co to jest własny biznes??...

Gość ALINKA222
sory *ZOFIARA

Ja mam wlasny biznes i jak na razie, nie zapeszając, idzie wszystko w jak najlepszym kierunku. Jeśli tylko chcesz możesz zacząć robić to samo co ja ! :)

Gość Wyślij wypowiedź
na kasie bez stresu nie zartuj sobie ...:O napisz jeszcze gdzie na kasie dokladnie??

Gość ALINKA222
wiemy co to jest wlasny interes tu sa myslacy i normali ludzie

Gość Wyślij wypowiedź
tak tak wiemy ze kazdy ma swoj wlasny inteteres ...w spodniach ...sadzac po wypowiedziach

Gość ALINKA222
lewiatan czy to jest stresujaca praca???? mam porownanie bo to co robilam do tej pory to byla opdpowiedzialna praca a kasa to mi sie wydaje ze jest latwa praca

po pierwsze - musisz się wstrzelić w branżę. żeby biznes funkcjonował MUSISZ mieć klientów. już to jet dośc trudne. po drugie - żeby wyjąć, trzeba włożyć. musisz miec kasę na rozruch. czasami się udaje załatwić dotację jakaś, ale nie zawsze i nie na wszystko. musisz miec wkład własny. po trzecie - na właśnym pracujesz sama na siebie. nie ma urlopu zagwarantowanego prawnie w okreslonej ilości czasu rocznie, nie ma zwolnień lekarskich jak jestes chora, nie ma 8 godzin w pracy i do domku. na swoim jestes w pracy na okrągło. oczywscie mozna powiedziec ze "weźmiesz sobie wolne kiedy bedzies zchciec" - ale kazdy przestój w pracy to wymierna strata, bo iluś tam klientów/usługobiorców/uzytkowników nie obsłużysz. po czwarte - tyle masz ile sobie zarobisz, a nie jak na etacie - niezależnie od tego jaki miesiac, jaki obrót - wypłata jest taka jaka ma być. że o innych aspektach nie wspomne. nie ma lekko.

Gość niby nie wstyd
ja tez bym poszla na kase ale wczesniej pracowalam jako n-lka i nie wyobrazam zebym musiala 'obsluzyc' bylego ucznia np :O albo bylego pracodawce (prywatnego)

"ALINKA222 - wiemy co to jest wlasny interes tu sa myslacy i normali ludzie " no jak ktoś proponuje pracę w Avonie jako własny biznes to ja przepraszam :D :D :D

Na kasie, jest wiekszy steres niż jak bys musiała po sklepie latać i towar wykładać. Mnóstwo klientów i kazdy się zastanawia dlaczego kolejka stoi w miejcu, do tego superata, albo manko:O U mojej siostry ostatnio tak było że babka płacąc za zakupy dała jej 50zł a twierdziła ża dała 100zł. Kolejka była długa więc siostra wydała jej ze 100 no i 50zł w plecy:O

Zgadza się, problemy również się pojawiają. Jednak praca na własne konto to najlepsza rzecz, jaka może być. Ja wybrałam drogę Menadżerstwa grupą i bardzo się cieszę, że zrobiłam ten krok. Własny wkład nie był wymagany, pomysł sprawdzony i wspaniali ludzie, którzy mnie przez wszystko przeprowadzili! Polecam gorąco i bardzo chętnie przedstawię wszystkie możliwości.

Gość niby nie wstyd
babka płacąc za zakupy dała jej 50zł a twierdziła ża dała 100zł jak to TWIRDZILA? :O:D

Gość
frufru, w Orfilame, to zupelnie co innego:classic_cool:

Gość do autorkiiii
spieprzaj głupku że też ziemia takich idiotów nosi zadawaj takie durne pytania w przedszkolu, bo taki jest ich poziom