Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comsee

Dlaczego w całym mieszkaniu słychać odgłosy z łazienki?

Polecane posty

Gość comsee

Mam wrażenie, że u innych tego nie ma... A u mnie w pokoju mimo włączonego telewizora, słyszę stękanie załatwiającego się w łazience obok ojca :O Całe pierdzenie, każdy szczegół WYRAŹNIE słychać. Da się coś na to poradzić? No, poza wykładaniem łazienki tkaniną dźwiękoszczelną :P

Gość comsee
up

Gość nic się nieprzejmuj
mój facet jak idzie rano na tron to ma takie sranie że budzi wszystkich.

Gość ja mam nie lepiej ech
to znaczy nie słychać nic z mojej łazienki,a le wyraźnie Słysze, jak u sąsiadów na górze spuszczają wodę (na szczęście tylko to) i leją wodę do wanny, czasami późno w nocy, to ogromne moje utrapienie, te nocne hałasy

Gość comsee
Mnie tam na szczęście w nocy nic nie obudzi ;) Ale głupio mi jak ktoś do mnie przychodzi i nagle słychać, jak jeden z domowników głośno stęka w łazience a potem PLUM kupa spada do sedesu. Naprawdę, wszystko słychać wyraźnie, jest to dość obleśne. Ja staram się zawsze załatwiać cicho, ale np. mój ojciec to stęka jakby co najmniej rodził hipopotama :O

Gość fakt u mnie też masakra

Gość comsee
No właśnie, dlaczego u niektórych słychać wszystko, a u niektórych kompletnie nic? Moja koleżanka też mieszka w bloku, wcale nie nowym, ale u niej słychać dopiero jak się spuszcza wodę i to w pokoju obok słychać baaardzo cicho, taki stłumiony dźwięk, nic poza tym. A u mnie kurde każde westchnięcie, nawet rozpinanie rozporka :O Jakby ściany były kartonowe :O

Gość comsee
wie ktoś co można na to poradzic?

Gość to sasiedzi maja z wami
jak to slychac w mieszkaniu to i u nich za sciana :( a ojciec to chyba jakis grubas :/

Gość ja tez zostaje
wybudowac dom i sie wyprowadizc:P

Gość houtr
a może ojciec przeżywa orgazm w trakcie srania, zapytaj go

Gość comsee
Nie, mój tata jest raczej szczupły. Poza tym od sąsiadów z dołu też całkiem nieżle słychać, głównie rozmowy. Ok, widzę większość bezsensownych wypowiedzi, może ktoś doradzi coś na powaznie?

Gość polecciemiii
a mieszkasz w bloku z cegly czy z plyty? podobno te z cegly sa mniej akustyczne niz z plyty. choc ja mam mieszkanie takie pol na pol glowne ssciany i niektore dzialowe sa z cely ale niektore dzialowe to ponoc plyta ale z wc nie slychac az tak bardzo jedynie spuszczanie wody no i jak naprawde ktos steka mocno

Gość polecciemiii
ale mieszkalam kiedys kilka dni w takim z wielkiej plyty. masakra rano slyszalam jak sasiedzi robia sobie sniadanie w kuchni ich rozmowy itp. w dzien jak juz w "moim "mieszkaniu zrobilo sie glosniej wlaczylam tv cos robilam to juz nie zwracalam uwagi na odglosy od sasiadow

Gość comsee
Blok jest z płyty i nie jest to jakieś bardzo stare budownictwo, bo ma ok. 20 lat. W ogole to mam wrażenie, że dużo mniej słychać z pokoi, niż z łazienki... Jak np. mama zamknie się w pokoju i rozmawia przez telefon to prawie nic nie słyszę, ale jak pójdzie z telefonem do łazienki to mogę wyłapać każde słowo.

Gość comsee
No to właśnie ja od sąsiadów nic nie słyszę w pokojach, chyba, że włączą muzykę na full ;) Tylko w łazience słyszę głosy sąsiadów z dołu, ale raczej niezbyt wyraźnie. Tak jak napisałam, problemem jest właściwie tylko łazienka- i włączenie nawet bardzo głośno TV nic nie daje, bo z łazienki dochodzą jakby ''niezależne'' dźwięki :P

Gość polecciemiii
bo lazienki sa zawsze bardziej akustyczne. w pokojach masz meble moze dywan na podlodze a to wycisza. kiedys w pokoju zwinelam dywan to az takie echo momentami bylo slychac

Gość comsee
No właśnie tak sądzę, że glazura, ceramika tworzy echo, akustykę, ale no przecież nie wyłożę łazienki dywanami :D Zastanawiam się czy jest jakiś tani sposób (pewnie nie) bo ja sama zaradzić mogę niewiele, uczę się w liceum i nie zarabiam, a rodzice są bardzo oszczędni.

Gość comsee

Gość comsee

Gość comsee

Gość arleta32
Nie wiem czy to w łazience może być instalowane, ale podpytaj u sprzedawcy. Mam na myśli panele akustyczne - coś takiego https://www.mega-acoustic.pl/oferta/panele-akustyczne/ . Takie panele można montować pod panele karton gips. Na moje oko to powinno rozwiązać Twój problem.

Gość Grzegorz

Polecam produkty wygłuszające od firmy Architected Sound. Gwarantuję, że po ich montażu nie będzie nic słychać. Sam wygłuszyłem mieszkanie przy ich pomocy i teraz mam spokój i komfort.

Gość GOSC
43 minuty temu, Gość Grzegorz napisał:

Polecam produkty wygłuszające od firmy Architected Sound. Gwarantuję, że po ich montażu nie będzie nic słychać. Sam wygłuszyłem mieszkanie przy ich pomocy i teraz mam spokój i komfort.

OCZYWISCIE.  praktycznie w kazdym watku musi sie znalezc jakis spamer reklamujacy jakas firme.

Lazienki sa ze soba polaczone kominami wentylacyjnymi, zazwyczaj co 2 lub 3 pietra, to przenosi dzwiek.