Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinda9876

Prolaktyna - skierowanie

Polecane posty

Gość Ewelinda9876

Cześć. Mam do Was pytanie. Jaki lekarz powinien mi wypisać skierowanie na badanie prolaktyny i innych hormonów? Ginekolog, endokrynolog, czy lekarz ogólny? Mam podejrzenie,że mam za wysoki poziom prolaktyny - wypadanie włosów, nieregularne cykle, niemożność zajścia w ciążę (półtoraroczne próby),przyrost wagi.Mam iść do lekarza i poprosić o skierowanie,opisać mu moje problemy?Tzn ja ginekologowi mówię o tym,ale on przepisuje mi jakieś tabletki nie badając w ogóle hormonów...Leczy w ciemno. A ja mam już dość tych łysych placów,tego oczekiwania na dzidzię... Słabo orientuję się w temacie,teraz trochę czytam w necie...

Gość Ewelinda9876
Ładnie proszę o pomoc! :)

zmień ginekologa... i nie mówię tego broń Boże złośliwie... ale leczenie na oko to... szkoda słów!!! nowemu ginowi przedstaw sytuacje i poproś o badanie hormonów... w sumie sądzę, że ogólny też powinien Ci skierowanie wypisać ale z nimi to różnie bywa!!!

Gość Ewelinda9876
Dzięki. No właśnie ogólnego poprosiłam o skierowanie do endokrynologa,to stwierdziła baba,że ona nie widzi podstaw,żeby wypisywała skierowanie. Więc pewnie na badanie też mi nie da skierowania,ale jutro przejdę się do niej i zapytam.

Gość Ewelinda9876
Tylko że ja chciałabym jeszcze progesteron, testosteron oraz T3 i T4. Ale w sumie jak będą łaskę robić to zapłacę i mi zrobią.

Ewelinda9876 - w takiej sytuacji ginekolog naprawdę powinin wypisać Ci skierowanie, i dziwi mnie bardzo jego postawa, to wręcz jego obowiązek, to podstawowe badania w tej sytuacji,moim zdaniem, powinnaś iść do innego lekarza ginekologa. Tekarze ogólni kierują tylko chyba na tsh i jeśli wyjdzie złe to wtedy na ft3 i ft4, przynajmniej w mojej przychodni tak jest.

Gość Ewelinda9876
No właśnie, chodziłam do tego lekarza w moim miasteczku jak jeszcze tam mieszkałam i tak mi zostało.Staram się o dziecko z pomocą jego cudownych leków już ponad półtora roku i nic.Ale pasował mi,bo kiedy tylko chciałam,to zawsze się do niego dostałam.Teraz mieszkam w dużym mieście,lekarzy jest w bród,że nie wiadomo,którego wybrać i z dostaniem się nie jest tak łatwo.Jutro pójdę do mojej lekarki ogólnej,zapytam,może da mi chociaż skierowanie do endokrynologa,a ten na badania.

Gość brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Lekarz ogólny może dac skierowanie tylko na TSH, na inne specjalista. Jak Ci nie dadzą to zrób jedno badanie prywatnie , jak wyjdzie za duża(np prolaktyna) to idź pokaż że miałaś rację.

Gość nmki
Takie skierowanie wypisał mi mój ginekolog...

Gość Ewelinda9876
Dziś idę do lekarza na 12tą, zobaczymy,co powie. Jak nie, to jutro idę do gina!