Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam osatnio zauwazyłam że moj dwumiesieczny synek patrzy tylko w lewa strone. nie lezy cały czas na lewym boku przekładam go ale choc jest na prawej stronie patrzy w lewo. jak to skorygować? i czy to normalne?

Gość hela z wygodnego fotela
iść do neurologa, zaleci odp. ćwiczenia, przejdzie

Mój synek też tak miał, staraliśmy się podchodzić do niego z tej drugiej, "słabszej" strony, pokazywać mu z niej zabawki, zachęcać do przekręcania główki, przy przewijaniu, kąpieli, wszystkich codziennych czynnościach. Na początku nie chciał "współpracować", ale później były efekty i po jakimś czasie odwracał główkę z kolei tylko w tamtą stronę:) więc musieliśmy go teraz zachęcać do poprzedniej, chyba zwyczajnie przesadziliśmy:) Później mu to całkiem przeszło i teraz ma 8 miesięcy, jest całkowicie symetryczny ruchowo. Ja myślę, że nie trzeba od razu do neurologa tylko do pediatry, on obejrzy dziecko i w razie potrzeby wypisze skierowanie. Powodzenia:)

dziekuje za odpowiedzi. mysle ze nie wymaga to az konsultacji u neurologa bo nie jest tak ze wciaz patrzy w ta lewa strone ale przewaznie..sprobójemy z mezem go tak stymulowac aby go zachecic do patrzenia tez z prawej strony jesli nie pomoze to pojdziemy do lekarza.