Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeszła mama Maxa

co trzeba kupić niemowlakowi

Polecane posty

Gość przeszła mama Maxa

Niedługo będziemy mieć dziecko zastanawiam się ciage co muszę kupić- może któraś z mam mi podpowie?? pozdrawiam

Gość paulina7785
łóżeczko z materacykiem, pościel i poszewki, przewijak (niektórzy uważają,że to zbędny wydatek ale mi się bardzo przydał szczególnie na początku kiedy często przewijasz dziecko i przebierasz), rożek do szpitala, pieluchy tetrowe, pampersy lub więcej tetrowych jak będziesz chciała takich używać, wózek na spacery, fotelik samochodowy. To takie niezbędne minimum na start, resztę można dokupić w każdej chwili. Przydaje się też czasem laktator, ale na początek możesz się wstrzymać bo nie wiadomo czy będziesz go w ogóle używała. Dla mnie po pierwszym porodzie był bezcenny, ale po drugim nawet razu nie użyłam:-) Do szpitala też przydaje się ręcznik dla dziecka i musisz mieć ubranka na 4 doby z czapeczką cieniutką i rękawiczkami niedrapkami (nie w każdym szpitalu ubierają dzieci w szpitalne ciuszki), krem do pupy, ja używałam linodermu, chusteczki wilgotne, ciepłe ubranko na wyjście do domu w zależności od pogody, podkłady poporodowe dla ciebie lub chłonniejsze podpaski, koszule na zmianę, ręcznik...