Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona87

okres - poradźcie

Polecane posty

Gość zaniepokojona87

Witam. Mam pytanko odnośnie okresu. Krwawienie mam średnio co 5 tygodni. Czasem zdarzy się co 4, czasem co 6, zazwyczaj jest co 5. W pierwszych dniach krwawienie mam bardzo obfite, później jest skąpe. Krwawienie trwa u mnie około 5 do 7 dni. Krwawienia dostałam 5 stycznia, później 4 lutego. Niby mam to krwawienie do dziś, ale od samego początku, tj. od czwartku jest bardzo skromne. Mam wrażenie, że przez te 6 dni straciłam łącznie mniej krwi, niż tracę zwykle w ciągu 1 godziny w pierwszych dniach krwawienia. Zaczynam się niepokoić, bo tak skąpe krwawienie nigdy jeszcze u mnie nie występowało...

Gość zaniepokojona87
Czuje się dobrze, ale zazwyczaj przed okresem i w pierwszych dniach strasznie mnie brzuch bolał, a teraz nic... No może leciutko pobolewał, ale to nic w porównaniu z tym, co wcześniej przechodziłam...

Gość xlion
o to jesteś z mojego rocznika może się spotkamy jak chcesz dam ci link do konta NK?Jestem z górnego mazowieckiego.:)

Gość kopiuj wklej.....
wyregulowywuje ci się:D jeszcze troche a będziesz miała książkowo co 28 dni :D

Gość zaniepokojona87
W to, że mi się okres wyreguluje raczej wątpię... Było już kilka razy tak, że miałam idealnie co 28 dni, ale później znów mi się rozregulowywał i miałam co 5 tygodni, tak średnio...

Gość agathe22
ehh...i tak masz dobrze.Mój okres trwa średnio 2 tygodnie i mniej wiecej co tyle samo dni się pojawia...

Gość zaniepokojona87
Ale to nie chodzi o to ile trwa mój okres, a o to bardzo skromne krwawienie

Gość tylko spokojnie....
Nie ma potrzeby się martwić. Organizm kobiety jest wrażliwy i reaguje na różne stany emocjonalne, przeziębienia itp. Może się więcej denerwowałaś, może bardziej bywałaś zmęczona, mało jadłaś lub masz za mało tkanki tłuszczowej, może zima tak na Ciebie wpływa itp. są różne powody. Widać hormony troszkę inaczej pracują, ale nie przesadzajmy z paniką, to NORMALNE. Mało która kobieta ma "książkowy" okres. Gorzej jakby Ci zanikł lub gdyby spóźnił się 2 tygodnie ( a i nawet to w pewnych okolicznościach życiowych jest normalne i wytłumaczalne). Zobaczysz co będzie w następnych miesiącach :)

Gość tylko spokojnie....
a skromne krwawienie to nie jest problem, też może wynikać z wyżej wymienionych przyczyn... Poza tym, jeszcze jesteś w takim wieku, że może Ci się nadal cykl regulować. Mnie się uregulował dopiero jak mi się pewne okoliczności życiowe ułożyły, w wieku 25 lat :) a i to nie jest zawsze tak samo i na stałe, w końcu nie jesteśmy robocopami tylko organizmami żywymi, które przechodzą pewne procesy...

Gość tylko spokojnie....
Jak jestem spokojna i odpoczywam sporo, to i okres mam obfitszy... Jak się więcej denerwuję, martwię i chodzę zmęczona, mało śpię, to automatycznie organizm reaguje i "broni" się, wydziela się mniej żeńskich hormonów, mniej rozwija się wyściółka macicy, więc i krawienie skąpe. To jest wszystko powiązane i może się zmieniać, chyba że jesteś robotem :) Aha, czasem brzuch boli, ale często powodem jest zbyt mało aktywności fizycznej... lub w ten sposób można ten ból zmniejszyć, może pomyśl o tym :)

mialam to samo bylam u ginekologa i powiedzial mi ze nie ma czym sie martwic tak sie zdarza !!!!!! zrobil mi badania i nic nie wykazaly !!!!! nie masz czym sie martwic !!!

Gość zaniepokojona87
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Już się trochę uspokoiłam