Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anyżowa panna

on po zawodówce ale wojskowy, ja studiuję 2 kierunki...to ma przyszłość?

Polecane posty

Gość Anyżowa panna

Słuchajcie, chodzi za mną problem. Jestem wolna ale od jakiegoś czasu pojawił się na horyzoncie świetny facet. Jest zabawny, wesoły i zaradny. Pracuje w wojsku, jest żołnierzem zawodowym. Ja natomiast studiuję na 3 i na 1 roku (bo to dwa kierunki). Mam problem! Ten chłopak jest po zawodówce,,,a ja będę jak Bóg da podwójnym magistrem. Mamy się ku sobie i jeśli coś z tego będzie, to ja nie wiem co, ale zawsze chciałam mieć męża po studiach jak ja. Mama też mi to powtarzała, że jak kiedyś będę mieć męża NIE po studiach, to jak ja pójdę z nim do mojego towarzystwa, ktore de facto będzie wykształcone. Że będę się za niego wstydzić. Wiem , że zarabia nieźle (ma 24 lata) 2500zł miesięcznie. Ma auto, za mieszkanie płaci mu wojsko. Lubimy się, rozbawia mnie, nawet jesteśmy z jednej wsi. Czasami jeździmy razem jego autem do rodzinnych stron. Pisze do mnie codziennie, pyta o humorek...Zawsze ma dobry humor, co mnie czasem denerwuje. Myślę sobie wtedy, że prości ludzie zawsze mają dobry nastrój. Wiem że to straszne, że już teraz tak o nim myślę. Wstyd mi za niego przed samą sobą za jego błędy ortograficzne w smsach. On ma takie użyteczne podejście do życia, specyficzne nazewnictwo wszytskiego (zamiast pisać 'jadę do pracy" pisze mi, że "pociska do pracy). Wydaje mi się jednak, że wysoko się ceni. W pracy mówi, że prawie nie robi nic, taka praca. Zajmuje się logistyką, ale przyznał, że tak faktycznie pracuje 3-4 godz. dziennie, a resztę się obija. Ja mam zamiar pracować w szpitalu. Mam ambitne plany. Mam 21 lat. Chciałabym bardzo z kimś być. Nie miałam już długo nikogo, on mnie pociąga, potrzebuję czułości i opieki. On ma w sobie ciepło. Myślę o nim już od sierpnia ale czuję też wewnętrzny głos obawy. Nie chciałabym mieć tak jak kiedyś chłopaka, który mnie irytował. Nie chciałabym też starać się mówić do niego tak, by zrozumiał. Ubierać to co chcę powiedzieć w prostsze struktury... Wiecie,,,studia rozwijaą i ja też czuję się mądrzejsza, niż jeszcze przed 3 laty. Mam obawy czy on zna angielski. Niby wojskowy-to nie taki zwykły kierowca czy śmieciarz. Ma mundur, szanse na awans. Między nami wszytsko dopiero zaczyna się rozwijać, ale ja już się boję... Co na to szanowne Grono Kafeteryjne ?

Gość life is brutal........
jezeli to prowokacja to kiepska bo bardzo czesty motyw:o jesli to prawda to paskudnie świadczy o poziomie twojego intelektu:o:o

Gość jestes powierzchowna
i oceniasz ludzi po wyksztalceniu :O

Gość waleryjana
ile jeszcze tych tematów będzie?

Gość jak chcesz to znam jednego
mgr-inz skurwysyn jakich malo, no ale ma wyksztalcenie, wiec chyba ci pasuje

Gość To wymarzona dla kobiety
sytuacja. Facet jest żołnierzem, więc będzie Cię zdobywał i o Ciebie walczył, a o tym marzy kazda dziewczyna :D

Gość karafka222
To nie ma przyszłości.. bo jesteś głupia jak but i nie warta tego faceta, który mimo, że skończył zawodówkę doskonale sobie radzi w życiu... Ty jeszcze nic nie osiągnęłaś, a masz nie wiadomo jakie wymagania...

Gość nawet jesli skonczysz 5
kierunkow to i tak nie bedziesz madrzejsza, sadzac po twojej wypowiedzi. zostaw chlopaka, daj mu szanse na normalna dziewczyne

Gość alicja7422
a jak niby za niego wojsko placi za mieszkanie ??? tak bylo 7 lat temu niestety sie zmienilo,wojsko nie placi juz za mieszkanie zolnierzom po drugie , w samym krakowie na mieszkania czeka ponad 200 rodzin ,a jak narazie nie budują nic . A on niby po zawodówce i ma 2500tys zł i mieszkanie od wojska?? sciema jakich mało. mój mąż pracuje w wojsku jest wyksztalcony na mieszkanie czekamy juz 3 lata wojsko nam nic nie oplaca zarabia 3500tys na ręke w karkowie . pracuje juz 12 lat.

Gość mala migotka
znam żołnieża który też dostał MIESZKANIE i zarabia ok 3 tys...

Zacznij sie z nim spotykac i ja uznasz ze to pomyłka to odejdziesz. Masz 21 lat a już myslisz o wspólnym zyciu. ty bedziesz gotowa do wspólnego życia za 10 lat bo za nim skończysz szkoły, po tem staże i kariera to tak jakos minie.... Masz czas przekonać sie czy facet będzie dobrym mężem i ojcem bo właśnie to jest najważniejsze a nie wykształcenie.

Gość ja tez ich nie znosze
mimio, ze studiujesz 2 kierunki jestes bardzo ograniczona

Nie miałam już długo nikogo, on mnie pociąga, potrzebuję czułości i opieki Czuję nutę desperacji. Z ciekawości... Co studiujesz?:)

Gość akakakakakakaka
czas oczekiwania zalezy od miejsca sluzby wiec w krakowie dluzej sie czeka a na zadupiu krocej....nie ma reguly zarobki nie zaleza od wyksztalcenia tylko od zajmowanego stanowiska sluzbowego... co do autorki tematu to na miejscu tego zolnierza koplnal bym ja w dupe i poszukal bym se normalnej kobiety... facet sie stara a idiotka mysli ze wartosc czlowieka sie liczy od ilosci ukonczonych szkol........ codziennie w tv widzisz tych super wyksztalconych podobaja ci sie.??? zwlaszcza jak kalecza mowe i uzywaja okreslen ktorych pewnie nie znaja? To czy ktos ma o czym rozmawiac w towarzystwie nie zalezy od szkol tylko zainteresowan... ale tego na studiach ktore sa juz gowno warte nie ucza... Dzis liczy sie fach w reku i doswiadczenie a takze stabilnosc pracy a papierki to se w dupe wsadz bo tyle sa warte... szkoda faceta...

A co ma miłośc między dwojgiem ludzi do wykształcenia?Jak znajdziesz sobie docenta to znaczy automatycznie że będziesz z nim szczęsliwa? ... www.skapiec.pl/prezenty.html#from41355

Jeszcze wojsko nikomu nie opłacało mieszkania, owszem dają ale trzeba trochę poczekać, niekiedy długo i płaci się rachunki samemu. A jaki on ma stopien skoro jest po zawodówce i zarabia 2,5 tys? Teraz od żołnierzy zawodowych wymaga się chociaż matury. Wiem bo znam to środowisko jako była żona wojskowego

Gość seon92
Tak jak poprzednie wypowiedzi - jesteś bardzo ograniczona. I przykro całemu narodowi polskiemu że kształci takie proste i puste laski. Sam jestem żołnierzem zawodowym po zawodówce i dostałem mieszkania. Mam 21 lat i może pisze z błędami ale mam pomysł na życie a po pracy jestem muzykiem, a ty po studiach będziesz jak niektórzy moi znajomi; NA KASIE W REALU!!!!!

Och rany ja też mam chłopaka po zawodówce, sama mam narazie pomaturalne, ale w przyszlym roku zaczynam studia i co? W NICZYM MI TO NIE PRZESZKADZA!!

Gość ludzie to temat z lutego
:O

Wykształcenie tutaj w niczym nie przeszkadza, najważniejsze jest to, że chłopak jest zaradny. Chyba że wolałabys doktora, który nie pracuje, no ale ma wykształcenie. Zreszta skończysz studia, to zobaczysz na ile Ci się ten podwójny magister przyda:O

Gość Maybe_Not
Autorko, a Ty na jakiej wsi studiujesz? - no śmiało, nie wstydź się ;]