Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cycuszkijakmarzenie

Dieta bezmleczna u roczniaka

Polecane posty

Drogie mamy napiszcie mi jak urozmaicacie waszym maluchom bezmleczny jadłospis. np czym smarujecie chlebek, bo jak się wczytam w skład to we wszystkim znajduję masło... Prawda też taka że mieszkam w małej miejscowości i mały wybór na półkach. Z czym robicie kanapeczki itp. Synek ma już trochę dość jajek i pomidora (zresztą ledwe teraz są), mięsko piekę sama... uwielbia pastę rybną, ale mam uważać też na ryby :( Mały ma AZS i reflux. Alergia na nabiał i cytrusy. Podajcie wasze przykładowe menu. Z góry dzięki.

Gość upupuo
też mnie to interesuje

Moja coreczka ma diete własnie bezmleczna,ale jak narazie nie je w kawałkach,wiec :mleko mamy isomil2,na receptę,do tego sinlac,kaszka,z ktora mozna przygotowywac mnostwo potraw np brokuły,szpinak,ale i owoce.Jak narazie jest super,mala zaczeła pzybierac na wadze,bo na zwykłym mleku tzn bebiko robila ciagle kupki i waga stala w miejscu:((ciezko mi cos wymysla dla niej do jedzenia:(gdyby chcial juz sama gryzc byłoby super,a tak mam odruch wymiotny i zwraca jak cos dostanie wiekszego:(( Moze jakies produkty sojowe?np kotleciki i wiecej warzyw???

Gość nvidia
a musisz dawać kanapki? moze inne rzeczy np kasze jaglaną lub ryż z jabłkiem i cynamonem, placuszki ryżowe

poszukaj w necie prostych przepisow-ja znalazalam kilka sprawdzonych dla mojej coreczki-dania,ktore moge miksowac.

Gość nvidia
soje odradzam. połowa dzieci z alergią na mleko ma alergię na soję , poza tym soja jest modyfikowana genetycznie, "normalnej" już dawno nie ma