Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Za 5 min. narzeczony

Pytanie o pierscionek

Polecane posty

Moje pytanie jest troche dziwne, ale nie wiem, na ktory paluszek mam zalozyc swej przyszlej narzeczonej pierscionek?

jej ale pytanie.Ja sadzilam, ze na maly palec lewej reki.Prawa reka jest zrezerwowana do obraczki.

Gość lady in redd
na mały palec prawej ręki:)

nie na maly palec ale ten obok malego i na prawa reke(w Polsce ). potem na ten sam palec dochodzi obraczka :D

Drodze kafeteriusze! To na ktory palec?

Gość chrum*
tylko nie mów że masz już pierścionek tylko nie wiesz, na który palec go włożyć xd bo raczej marne szanse ze rozmiar będzie pasował ^^ a co do palca to poprawnie pisze yeez

Gość na serdeczny
na serdeczny palec prawej reki, czyli ten kolo najmniejszego palca

doczytalam w necie.W Polsce jest niepisane zwyczajowo prawo, ze piersionek zaklada sie na czwarty paluszek liczac od kciuka prawej reki, potem jego miejsce zajmuje obraczka.A piersionek wedruje na drugi paluszek lewej reki( czwarty od kciuka).Ale i tak kazda pani nosi go wedle upodobania.

Masz racje chum jeszcze nie mam pierscionka, bedziemy razem kupowac. Dziekuje tobie jeez!

Gość ło matko i córko
Elena, to jakieś bzdury, ba ja bym musiała oddać pierścionek do przeróbki. Ja, zresztą jak większość kobiet, mam jedną rękę troszkę grubszą od drugiej, i jeśli pierścionek pasuje na lewą, to za cholerę nie wejdzie na prawą. A TEN CHOLERNY PALEC, CZWARTY LICZĄC OD KCIUKA, TO SIĘ SERDECZNY NAZYWA!!! :O

Gość chrum*
szczęścia na nowej drodze życia ^^

Nie wiedzialem o tym ze kobiety maja jedna reke troszke grubsza od drugiej? Zalamka...

ale nie zalamuj sie.Jesli jeszcze nie macie pierscionka i bedziecie go razem kupowac to najlepiej ,by narzeczona zdecydowala ,na ktorym paluszku bedzie go nosic.Bo niektore panie nosza na srodkowym palcu, tak by skomponowac z obraczka, ktora bedzie na serdecznym paluszku ,na prawej dloni.To jest sprawa indywidualna.Zwyczajowo tak jak pisza.

Gość ło matko i córko
nie przejmuj się :D ty też tak masz. Jedną ręką więcej pracujesz, jest mocniejsza i dlatego troszeczkę palce są grubsze. To jest przecież minimalna różnica, ale w rozmiarze pierścionka liczą się milimetry :) Dobrze, że będziecie razem kupować, to problem rozmiaru masz z głowy. :)

Dzieki wszystkim za porady!!!