Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załanana chyba juz nie damRADY

co mam robic

Polecane posty

zostawiłam meza, poniewaz jest alkoholikiem i mnie bil wczesniej wzielam kredyt na duza kwote, splacalismy go razem, a teraz zostaje mi na zycie 400 zł po zaplacniu zaty i rachunkow, on sie nie interesuje dzieckiem, pracuje na czarno wiec praktycznie nic nie moge zrobic... juz nie daje sobie z tym rady, z dnia na dzien moja psychika siada... nie wiem co mam robic...!!!

Gość ciotkka klotka
jedź do mamy

Gość kajtuś
Zapytaj w banku czy da sie wydłużyc okres kredytowania i jednoczesnie zmienszyc kwote rat.

Gość zigzaczka
to naprawde masz niewesolo. na poczatku gratuluje ci ze od niego odeszlas, to byla decyzja zycia!!niestety zbyt wiele kobiet nie ma takiej odwagi jak ty. Kwestia kredytu...skoro zaciagneliscie go razem i razem splacaliscie to dlaczego teraz wszystko musi byc na Twojej glowie? przeciez jest wspolnota majatkowa...ale tu przeszkadza fakt ze on nie jest zarejestrowany,wtedy ani komornik ani nikt inne nic z niego nie ściągna bo nie maja podstaw(znam takie sytuacje). Najlepiej idz do poradni adwokackiej-sa bezplatne tylko musisz sie zorientowac gdzie i kiedy przyjmuja. I glowa do góry jakos dasz rade. Moze pomoze rodzina?

moja mama ma podobna sytuacje z ojcem.... z jej emerytury komornik zabiera za ojca dlugi!! musze jeszcze mamie pomagac, bo ona siedzi z moim dzieckiem, zebym mogla pracowac...!!

Gość zigzaczka
przeciez to polskie prawo jest chore!! a wszyscy politycy siedza i pieprza jaki to kazdy jest dobry...

Gość zigzaczka
Naprawde mi cie szkoda, nie mialas latwo w malzenstwie i teraz powinno byc inaczej...napradwe sprobuj moze w jakiejs bezplatnej poradni.

nie mamy w nikim wsparcia... nawet nie mam z kim o tym porozmawiac...! czasem mam juz dosyc tego wszstkiego a rat mi nie zmnijsza, bo umowa o prace konczy mi sie za rok!!!!

przez poradnie, to moge zalatwic rozwod i nie bede musiala za niego placic.... tylko tyle moga mi pomoc

Gość zigzaczka
a podalas go o alimenty? jestescie w separacji czy po rozwodzie?

No, w takim wypadku to by się alimenty przydały, a nie tak jak w większości przypadków...

Gość zigzaczka
dobrze jesli bys miala chociaz zgłoszoną separację. Przeciez mozesz go podac o alimenty! to jest tez jego dziecko. a jesli nie bedzie placil on to bedzie Ci je wyplacac Gminny Osrodek Spoleczny, wiem bo moja siostra ma taka sytuacje. Koles nie jest nigdzie zarejestrowany, a jezdzi luksusowym autem i ma wille, wiec bez jaj...nie placi za dziecko ani grosza ani go nie odwiedza. ale siotra zlozyla pozew o alimenty i dostaje od GOPS-u 300zl.

nie mamy nic formalnie zalatwionego, chwilowo nie mam czasu latac po sadach, opiekach itp... alimenty z pewnoscia beda, ale kowta nie przekroczy 300 zł... to nawet na przedszkole od wrzesnia nie wystarczy.... po prostu kolko sie zamyka... glupa bylam, ze wzielam ten kredyt i tyle...!!

idź do radcy prawnego.wczesniej zrob liste wydatkow miesiecznych:opłaty,środki czystości,wyżywienie,potrzeby Twoje,lekarstwa,lekarz...taki miiesieczny koszt tego ile potrzebujesz...radca napisze wniosek o utrzymanie rodziny (np 2500zł m-c)argumentujac zachowaniem męża,zanosisz do sądu i masz zabezpieczenie...powodzenia