Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss Perfectito

MATURA TO BZDURA

Polecane posty

Gość TW Bolesław
Jestem za a nawet przeciw.

Dokladnie, ale tak jest to wszystko skonstruowane ... ze trzeba ja miec, by isc dalej. Nie badz zakaldniczka systemu, tylko jego Pania.

Gość NIANIA Z POZNANIA
ale nie z matmy, podobno 3/4 ucznów nie zdało

Gość gryczka
Mój mąż - nauczyciel - uważa tak samo:-)

Gość NIANIA Z POZNANIA
ja jakbym miala zdawac matme to bym nie zdala :/ ciesze się że mnie to ominelo

Miss ja do matury uczylem sie ... 1 dzien. A jak poszedlem i widzialem tych zestresowanych ludzi ... to ... wiedzialem, ze sa zakladnikami ;) Trzeba odpowiednio wartosciowac w zyciu :) - to najwazniejsze. Suche wiadomosci, wkute, do niczego sie w zyciu nie przydadza. Odpowiednie myslenie - owszem.

Gość Ups................
Znam kogoś kto zdał maturę a nie umie tabliczki mnożenia.

Leon, znam wielu ludzi którzy posiadają jak mówisz suchą wiedzę. Intuicja podpoawiada mi, że cały system edukacji niewiele ma wspólnego z radzeniem sobie w życiu. Ale przejść to trzeba, studia skończyć też trzeba. Prestiż społeczny - wszyscy mówią jak bardzo żałują że go nie posiadają a kluczem do niego była nauka = nierzadko sucha wiedza o której mówisz.

Miss ... niestety tak to jest jak sie patrzy na zycie ... z punktu widzenia innych. Poszedlem na studia dzienne ... i byl to naprawde ogromny blad. Studiowalem bankowosc. Wiecej sie sam nauczylem - sledzenie faktow ekonomicznych, interesowanie sie tematyka, niz dalo mi 5 lat nauki. No i dzieki odpowiedniemu planowi ... do egzaminow stricte bankowych nie musialem sie w ogole uczyc i zdawalem je bardzo dobrze. Jak juz wspomnialem - odpowiedni plan na zycie to podstawa, byle byl efektywny.