Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszkoooo....

i stało się....deportacja

Polecane posty

Gość serduszkoooo....

zabrali mi moją miłośc...nawet nie mogłam się pożegnac....czuje że umieram od środka. Wszędzie go widże, wszędzie słyszę, czuję jego zapach....nie mogę mu pomóc, nic nie mogę zrobi. Zabrali go, skuli w kajdanki, osadzili w więzieniu i tam czeka na samolot do Brazylii. To straszne!!! Płaczę właśnie aż nic nie widzę....Boże dlaczego? Nie jestem jego żoną nawet nie mogę z nim porozmawiac.... tak mi smutno i przykro nawet sobie nie wyobrazacie!!! Dajcie mi otuchy proszę...jestem sama nie ma mnie kto wesprzec

Gość bele de jour
a deportowali go bo??

Gość serduszkoooo....
jestem wściekła na siebie bo chciałam by jechał do polski i to moja wina....jestem beznadziejna.....co ja zrobie teraz???

Gość serduszkoooo....
mieszkamy w irlandii 2 lata razem pojechalismy na święta do polski i jak wracalismy to go złapali jak jakiegoś przestępce, morderce zakuli w kajdany....bo nie ma wizy. Polska i Irlandia są w unii ale jak widac chyba nie

Gość bele de jour
no dobra heh ale czy staral sie o wize do polski??to, ze irlandia i polska sa w unii nie oznacza, ze osoby spoza UE mieszkajacy w jednym z tych krajow nie musza miec wizy do innego

Gość serduszkoooo....
nie pisz tak.... nie wiesz kogo pokochasz w życiu... myślisz że ja polowałam na niego??? nawet mi się nie śniło że bede z obcokrajowcem. Jest wspaniałym człowiekiem. Ma wielu przyjaciól którzy nawet z francji organizują właśnie prawnika dla niego

Gość serduszkoooo....
dzwoniłam do ambasady polskiej i brazylijskiej i na terenie polski moze przebywac do 90 dni bez wizy

Gość bele de jour
a jaka on ma wize? Na jakiej wizie przebywal w Irl?

Gość serduszkoooo....
ja nie wiem co zrobie bez niego. On jest dla mnie wszystkim, dałabym się pokroic za niego i posypac solą gdyby to cofnęło czas

Gość serduszkoooo....
no własnie wiza w irlandii mu się skonczyła i dla mnie głupiej krowy zaryzykował wyjazd do polski! Ja sie zabije... on mi życie uratował...

Gość bele de jour
widzisz w ambasadzie zle cie poinformowano. 90 dni bez wizy moze przebywac osoba, ktora ma pozwolenie na pobyt w danym kraju. A on nie mial pozwolenia na pobyt w Polsce. Wogole jak ci moglo przyjsc do glowy, ze osoba z poza UE moze sobie podrozowac po Europie bez wizy?

Gość dorosły facet i nie wie co to
wiza? no wybacz... Przecziez było do przewidzenia,ze tak sie moze skonczyc. Po co ci ktos niepodpowiedzialny głupek?

Gość serduszkoooo....
na stronie ambasady brazylijskiej jest lista krajów których obywatele nie muszą posiada wizy na okres 90 dni. Muszą wykazac że są w celach turystycznych, na zaproszenie itp . Nie było problemu w polsce dopiero w irlandii

Gość serduszkoooo....
to moja wina ja nalegałam by jechac na świeta i zjebałam mu zycie.... nie wybacze sobie tego.... co teraz bedzie???? deportowali do go polski !!!! co tam się z nim stanie???

Gość bele de jour
wyslij mi linka bo jakos nie moge wyczytac ze nie potrzeba wizy

Gość serduszkoooo....
jak go wsadzą do polskiego wiezienia i bedzie czekał nie wiadomo ile na deportacje do swojego kraju??? to jest najgorsze. Taki mu los zgotowałam ... a jak mu się coś stanie??? nie bede miała sensu by życ....

Gość serduszkoooo....
miał takiego wspaniałego zaganiacza do teraz wspominam jak cudownie okładał mnie nim po karku :(

Gość
jak na to że nic nie widzisz całkiem wyraznie piszesz:D::D

Gość malasetka
Jezu przestan panikowac od tego ma ambasade swojego kraju, zeby sie nim zaopiekowali. jako iz nie jestes ani jego zona ani rodzina i tak nic nie zrobisz. a jak juz go odesla do brazylii to lec za nim i bedzie z grzywki. jednej panikary w irlandii mniej

Gość serduszkoooo....
wiem że to wygląda śmiesznie...ze tak panikuje ...ale pomyslcie sobie-jestescie z kims 2 lata jest tak cudownie jak nigdy, kochacie sie i nagle nie masz nic... 2 lata razem teraz puste ściany... mam 25 lat nie jestem gówniarą. Przeszłam 2 nieudane związki długoletnie i już nie wierzyłam że miłośc istnieje... on jest tak wyjątkowym człowiekiem, z takim sercem i pomocną dłonią dla każdego...a teraz jemu nikt nie może pomóc

Gość bele de jour
no ok, ale nie rozumiem jak chcial wrocic do Irl bez waznej wizy? Jak go wsadzili do pierdla to poczeka do 60 dni na deportacje. No i moze miec jakies nieprzyjemnosci z tego tytulu, np zakaz wjazdu przez iles tam lat

Bardzo mi przykro. jestescie chyba oboje (byliscie) bezmyslni. Takie wyjazdy trzeba dokladnie zaplanowac, podowiadywac sie, a teraz co? Nic nie zrobisz. Mozesz tylko plakac, czekac, dzwonic i listy wysylac. Nie chcialabym sie znalezc w takiej sytuacji. Jesli Twoj ukochany mial wize na pobyt w Irlandii, nie jest to jednoznaczne z tym, ze moze przebywac na tej wizie w Polsce. Przeciez do tego musi byc specjalna wiza Schengen. Widzisz? jeden maly blad i facet siedzi. :o Przykro mi.

Gość ty mu zgotowalas
?? Nie przeceniaj swojego wpływu! Co, on rozumu wlasnego nie ma? 12latek?

Gość bele de jour
Mayor Brazylijczycy moga faktycznie przebywac na terenie polski do 90 dni bez wizy. Ale skoro skonczyla mu sie wiza na pobyt w Irl nalezalo przed wyjazdem postarac sie o nowa. Teraz to juz po ptokach

Gość malasetka
sluchaj to normalne, ze cierpisz i przykro mi z tego powodu ale jesli tak bardzo sie kochacie to wszystko jakos sie ulozy:) zakaz wjazdu do irlandii bedzie mial na pewno tam sa dosc restrykcyjni jesli o to chodzi w obecnym czasie. ale zawsze mozecie pojechac do innego kraju i tam zyc razem

Gość deportują go do brazylii
i z brazylii bedzie sie staral wize do irlandii.... ten facet to debil ze nie zadbal o swoje wizy i ich waznosc... tyle w temacie.... poza tym po 3 latach w irlandii (a razem mieszkacie juz 2 wiec 3 na bank spedzil) mozna sie starac o rezydenture po 5 natomiast o obywatelstwo... on jest oszłomem i tyle

Gość serduszkoooo....
może i macie racje.... tylko że on nie umie kłamac... nie umiałby nawymyslac niestworzonych historii...bo potem by to ze mną chcieli potwierdzic i co bym powiedziała...nie chciałam byscie mnie oceniali, wyzywali...nie bo wiem ze zawaliłam ja i on...chciałam tylko otuchy że bedzie oki i chciałam dostrzec gdzieś ta małą iskierkę nadzieji

Gość serduszkoooo....
widocznie nie jesteśmy tacy zaradni....moze myslelismy ze nic nam sie złego nie przytrafi....ja tylko nie wiem jak ja sobie dam rade przez najblizszy czas....nie jesm, prawie nie spie

Sluchaj, Serduszko. Chcesz mojej rady? Ale to powazna sprawa. Chcesz mu pomoc? Jestes tego pewna? Jesli go deportuja, to on juz nie bedzie mial prawa wjazdu do Europy. Nie wiem na jak dlugo. Znam taka historie. Kolezanka miala podobny problem. Rodzila dziecko w Polsce, a jej partner, Pakistanczyk byl w Londynie. Nie mial wizy do Polski. Chcesz wiedziec co dalej? Udalo im sie.