Sylana 0 Napisano Luty 11, 2010 Jestem w zwiazku z chlopakiem ktory ma stala prace w anglii. Ja jestem bez pracy i w dodatku juz w 20 tyg ciazy. Problem zaczyna sie tu ze niezbyt dogadujemy sie w zwiazku, a on jest biegly w tym prawie w UK i obawiam sie ze gdy tutaj urodze, w przypadku gdy sie poklocimy, on moze zdzialac wiele rzeczy na swoja korzysc a ja potem bede cierpiec. Jestesmy razem bo ogolnie jest dobrze a w tej sytuacji nie chce wszystkiego od tak przekreslac, tylko jestem na tym etapie ze patrze w przyszlosc i nie chce by ta jedna rzecz jaka jest porod w UK, stala sie dla mnie udreka na cale zycie. A ja nie wiem jakie jest tutaj prawo w tej kwestii, jestem bezrobotna na utrzymaniu partnera, nie znam zbytnio jezyka, a porod w Polsce odpada bo nie poradze sobie sama w utrzymaniu dziecka. Chce sie dowiedziec jakie przysluguja mi prawa, czy rodzac tutaj potem moj partner moze mi potem jakos zaszkodzic, i czy teraz przysluguja mi jakies dofinansowania, bo moj chlopak zarabia a ja siedze w domu i nie mam nawet na ciazowy ciuch bo nie mam swoich pieniedzy, chcialabym jakos sama to zalatwic bo gdy on to zrobi to kasa pojdzie na jego konto, a moze on juz ma jakies dofinansowania z tego ze mnie utrzymuje... Prosze pomozcie mi, chcialabym stworzyc jakas podstawe zeby w pewien sposob stac sie niezalezna od partnera, ale nie orientuje sie w tym prawie i nie wiem co mam robic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach